Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Výběr modemu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    42

    Zdravím všechny, vybírám do rodinného domu nějaký modem, který bude mít silný signál (chci pokrýt celý dům připojením k WiFi, abych mohl využívat internet na tabletu, mobilu, atd.), akorát se v tom vůbec nevyznám.

    Moje představy absolutního amatéra jsou jen ty, aby cena byla něco kolem 1.500 Kč (když bude menší, budu rád), aby měl modem přátelské UI, aby se na něj dala připojit anténa.

    Nyní mám modem od O2 Zyxel bez možnosti výměny antény a z důvodu rozšíření signálu ji potřebuji.

    Nedokážu posoudit, zda bude lepší ADSL2+ (můj nynější model má ADSL) a nebo ne, současné připojení od O2 je totiž poměrně pomalé...

    Předem děkuji za všechny rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    O jak velký dům se jedná? Vyměnit anténu za nějaký "dělo" totiž není řešením (kromě porušení max. povoleného výkonu je pravděpodobné, že to to stejně nebude mít požadovaný účinek). V případě nutnosti pokrýt větší prostor býva nejlepším řešením použít více AP napojených kabelem na jeden router.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, ten Zyxel od O2 je signalove naprosta tragedie....... Ano, da se koupit router ( i s ADSL2+ ), s integrovanyma antenama, ktery ma i 2-3x vetsi signal nez Ten Zyxel - ale cena je samozrejme ponekud jina 3-5K.........

    Muzes zkusit koupit neco obycejneho s vymenitelnou antenou, a dat tam treba 8-12dbi antenku..... Pak se signal samozrejme zlepsi - ale pak zase zalezi na natoceni anteny ( jestli to chces mit treba i do patra ), jaky mas steny, jake jsou prekazky v sireni signalu, jestli chces provozovat Wifi na 20/40Mhz nebo jen 20Mhz ( 20/40 je lepsi ).....

    Nech si stavajici ADSL router ( Zyxel ) , k tomu si kup nejake APcko s vymenitelnou antenou, na Zyxelu vypni Wifi, zkus signal s original antenou, a pak si tam zkus davat silnejsi, uvidis co to udela. Ja pouzivam sympaticky programek od MetaGeek InSSIDer3.......... Pokud budes potrebovat i kopirovat data prez Wifi, vyplati se posleze kopirovat treba 300Mb dil nejakeho serialu porad dokola a menit nastaveni....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    42

    Pokoj, ve kterém je hlavní modem je na kraji domu ve 2. patře. Dům je tvaru protáhlého obdélníku poměrně dlouhý...

    V domě máme samozřejmě více tel. zástrček, nešlo by tedy, aby se třeba do jedné nebo dvou dalších zapojil nový modem? A dá se ta redukce (redukce k tomu stávajícímu Zyxel modemu od O2 byla již v balení) za rozumný peníze někde dokoupit?
    Pak bych to asi musel propojit podle návodů, které jsem četl, no, snad to neni moc složitý...

    Jaký modem by byl tedy nejvhodnější?

    Díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    2

    Zdravím všechny a prosím o radu: vlastním také modem ZyXEL P660HW-T3-v2 od O2. Změnil jsem poskytovatele internetu na bezdrátového a tento modem bych rád použil pro připojení stolního PC, který nemá wifi kartu. Zkoušel jsemvčera pomocí návodu a pokusu/omylu nastavení změnit, ale neuspěl jsem :-(.
    Dotaz: Dá se tento modem nastavit tak, aby chytal wifi síť a přes kabel jsem připojil PC k ní? Mám takto přes jakési EVOLVE již jedno PC připojeno, ale tady jsem neuspěl.
    Mnohokrát díky za vaše rady.
    Bohouš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Tento router neumi funkci klient, takze ho nelze pouzit. Kup si bezdratovou sitovou kartu USB ci PCI, stoji od 200 Kc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    2

    Díky, trochu jsem si to myslel. Chtěl jsem ušetřit, nó... :-)
    B
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sítě: Jak se dostat do modemu...
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 30-06-2013, 16:17
  2. Nastavení modemu/notebooku?
    Od Gibron v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-04-2010, 18:13
  3. t-mobile-připojeni 4G modemu
    Od j1rka v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-10-2008, 20:08
  4. Vyber adsl modemu k routeru+ nastaveni
    Od SignaturE v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-07-2008, 09:25
  5. problem s instalaciou modemu DSL
    Od dodo2 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-11-2006, 22:43