Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: AMD,nebo NVIDIE:

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    14

    Dobrý den,chtěl bych si koupit novou grafickou kartu,ale pořád rozmyšlím mezi dvěmi grafickými kartami od AMD Sapphire HD 7970 GHz 3GB DDR5 (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K0BV0001QOI) ,nebo od NVIDIE Gigabyte GV-N770OC-2GD (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K0BXDTQ1Z4J) .Jinač moje sestava PC: Procesor:AMD Phenom ii x4 965 black edition 3,42Ghz(přetaktovaný na frekvenci 3,81GHZ),Pamět RAM Patriot DD3 2133 MHZ 2 x 4GB,Zdroj: (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NL1R5X) ,HDD 1TB. Děkuji předem za odpovědi
    Naposledy upraveno uživatelem PatasCZ: 14-07-2013 v 17:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Než Ti dáme radu, kterou z nich, napiš zbytek sestavy, zda-li má upgrade grafické karty vůbec smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    A taky jestli to vubec zdroj utahne....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Co konkrétně máš za zdroj? Výrobce, model? Pokud nevíš, tak sundej bočnici a opiš ze štítku. Údaj "zdroj 500W" je ze hry, když neznáme kvalitu (a GTX770 ani 7970 není zrovna úsporný kousek a to ještě nemluvím o CPU).
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 14-07-2013 v 16:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    14

    Hodil jsem tam odkaz přímo na ten Zdroj.

    ---------- Doplněno v 16:09 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:08 ----------

    Hodil jsem tam odkaz přímo na ten Zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Obě grafické karty bude procesor brzdit, upgrade by byl nevyužit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    14

    Koukal jsem na youtube na ten můj procesor,tak něktří používají grafiku Sapphire HD 7950 OC Vapor-X 3GB DDR5,prosecor mají nepřetaktovaný,takže si moc nemyslím,že by ty dvě grafiky nějak brzdil ten procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od PatasCZ Zobrazit příspěvek
    Koukal jsem na youtube na ten můj procesor,tak něktří používají grafiku Sapphire HD 7950 OC Vapor-X 3GB DDR5,prosecor mají nepřetaktovaný,takže si moc nemyslím,že by ty dvě grafiky nějak brzdil ten procesor.
    To, ze to nekdo pouziva, jeste neznamena, ze je to tak v poradku. Je dost mozne, ze jim to ten procesor taky brzdi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    14

    Podle mě mu to nebrzdí,když dělá testy nejnovějších her,například Crysis 3,měl na té grafice Sapphire HD 7950 OC Vapor-X 3GB DDR5 nastavene na ultra,fraps měl nastavený na 30fps a hra mu běže při natáčení na 50+fps,Bioshok na MAX settings +75fps,všechny hry nastavuje ve frapsu na 30fps a jedou mu nad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Ok, tak ne. Přesvědčovat o opaku Tě nebudu. V tom případě zvol GTX770 pro nižší rozlišení a pro vyšší HD7970.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    14

    Nebo,jestli máš nějakou zkušenost z dobrou grafikou,tak mi když tak můžeš poslat odkaz,až se podívam a popřípadě srovnám .Jinač díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Protože je ten procesor takto přetaktovaný nejspíš cca stejně výkonný (herně) jako i3-3220 (nepřetaktovaný je cca o 10% slabší), tak si nedovedu představit, jak takový procesor může být dostatečně silný pro hi-end grafiku dnešní doby (ještě připomenu, že tomu jsou již více než 4 roky, kdy přišly procesory Phenom II na trh). Procesor rozhodně není dost silný na to, aby kartu dokázal dostatečně nakrmit, ale když si myslíš, že je, tak je to tvoje věc.

    Mimochodem dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že by se 7970 hodila více na vyšší rozlišení, než nV 770. Pročetl jsem několik testů s hodnocením nV 770 a vysoko taktovaná karta (kterou bezesporu model od GB je) je i ve vyšších rozlišeních stejně výkonná nebo výkonnější, než 7970 běžící na 925/5500. Abys dohnal výkon při rozlišení 2560 × 1600, musel bys jí nataktovat cca na 1050/6000.

    Btw. dobrý poměr cena/výkon má nV 760 (já osobně bych se díval po verzi od MSI s TwinFrozrem).
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 14-07-2013 v 19:14
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    14

    Koukal jsem ještě na jednu Grafickou Kartu od MSI (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K0BXAH01TLS) ,tak se kdyžtak podívej
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Mimochodem dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že by se 7970 hodila více na vyšší rozlišení, než nV 770. Pročetl jsem několik testů s hodnocením nV 770 a vysoko taktovaná karta (kterou bezesporu model od GB je) je i ve vyšších rozlišeních stejně výkonná nebo výkonnější, než 7970 běžící na 925/5500. Abys dohnal výkon při rozlišení 2560 × 1600, musel bys jí nataktovat cca na 1050/6000.
    V průměru mi přijde AMD asi o 4 - 5 % výkonnější při vyšších rozlišení. Je pravdou, že je to v podstatě nulový rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    14

    No a co jinač říkaš na to MSI,co jsem tady dával ten odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: SLI technologie u nVidie
    Od marwe007 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 19:46
  2. GeForce: PhysX u ATi + karta od Nvidie
    Od Myscha v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-11-2009, 19:43
  3. Ovladače: Ovladače nvidie 181,22
    Od T00m68 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-02-2009, 17:40
  4. am2 desky BEZ nVidie?
    Od olsen v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 19:42