Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Fan controller - BITFENIX Recon a nebo jiný

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    222

    S novou skříní bude víc ventilátorů. Protože mám počítač v rohu místnosti, pod rohovým stolem který nemá po stranách nohy ale podpůrné desky potřebuji řídit ventilátory nějak inteligentně aby ve skříni byl průvan co studený vzduch nasaje a horky vyfoukne ven. Do té doby než (pokud to vůbec bude) předělám chlazení na kapalinové nebo plynové. Co jsem se tak nějak rozhlížel tak se mi líbí BITFENIX Recon ne tak kvůli připojení na net (nenechávám pc puštěný celý den) ale kvůli jeho automatickému režimu. Nevím však jestli automatika je jen hlídání otáček ventilátoru nebo jestli je to automatika co se právě stará aby ve skříni byl průvan. Vyznáte se v tom někdo ? Máte někdo tento forichtung a nebo mi dokonce doporučíte jiný, vhodnější. Nechci obyčejné poťáky na řízení otáček motoru.
    Ještě mě napadlo. Logika by velela aby čidlo teploty co "řídí" ventilátory na vstupu měřili teplotu před výstupními ventilátory, tzn. aby hlídali kolik čerstvého, chladného vzduchu je třeba. A ty co "řídí" výstupní ventilátory by pak měli být venku ze skříně a měřit teplotu vystupující z počítače aby věděli kolik je třeba točit aby se teplý vzduch dostal ven z kisny.
    Naposledy upraveno uživatelem JuraS.: 14-07-2013 v 17:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    A proc to nevyresis (Gigabyte regulaci umi i 3pin) salamounsky s PWM ventilatory, ktere zapojis do "vlaku" a nenechas to ridit primo MB, nebo SpeedFan. Asus ma problem ridit cokoliv, Gigabyte je tomto ohledu luxus.
    Naposledy upraveno uživatelem mdot: 14-07-2013 v 19:38 Důvod: preklep
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    222

    Čteš pořádně co mám za železo ? Jakej asus, Jakej gigabite ? Jak to řídí deska ? Pozná deska kolik tepla leze z krabice ? Zda se kvůli kabelům nebo špatně nastaveným otáčkám ventilátoru netočí horký vítr někde v rohu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Muzes kouknout na tohle - jestli chces....... http://www.svethardware.cz/recenze-b...tilatory/35655

    Ja osobne mam Zalman MFC-1 Plus a jsem nadmiru spokojen. Neposkytuje sice automatiku ( ktera to stejne nastavuje spatne ) a teplotni cidla ( ktery jsou stejne k nicemu ), ale tim ze je to manual a ma obycejna kroutitka, krasne si nastavic pozadovany vykon ventilatorku hlucnost/chlazeni......
    Zalezi taky dost na tom, jake mas ventilatory, ktere zvladnou start z nizkeho napeti a nezastavi se na minimu - ja se s tim setkal pri testech lacinych ventilatoru. Ja mam Noctuy a CMka a ty funguji i pod deklarovanym minimalnim napeti..........

    Kdyz sem ho kupoval byly prakticky jen 3 "slusne" moznosti..... 2 Zalmany ( jeden kolem 2 ky - ten s tim koleckem ) a pak jeste neco, ale ja chtel regulator na 6 ventilatoru.......

    Kdybych si ted mel koupit novej, vezmu cernou variantu http://www.alza.cz/scythe-kq02-sl-3-...q8-d264296.htm -- protoze nikdy nevis, kolik ventilatoru ti tam jeste pribude

    Zadny controller ti nebude hlidat kolik cerstvyho vzduchu je treba, a regulace otacek podle teplot bude mit nanejvys 3 polohy a nic mezitim automatika tezko nastavi..... - proto je lepsi manual

    Zaklad je nekupovat ventilatory s PWM - pak se clovek nemusi trapit s tim, ze to nejde, jede to blbe a tak........... 3Piny a manual controller je proste nejlepsi reseni.


    BTW: Gigabyte desky jsou v regulacich ventilatoru naprosto tragicke - nekdo tady psal ze je to opak - naprosta zhovadilost.
    Dalsi zhovadilost je nechat to ridit BIOS - nikdy to nebude fungovat tak, jak chces, protoze moznosti nastaveni nejsou rozsahle......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    222

    Díky za názor, budu přemýšlet....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    222

    Oživuji otázku. Doplnil jsem do kisny další 2 ventilátory. Jeden do spodu joako nasávací a jeden nahoru nad procesor (jedna ze dvou pozicí). Oba 3pinové 140mm fractal. Už vím, že do skříně nemohu namontovat řízení otáček s "čudlíky" protože bych pak nezavřel přední dvířka skříně. Takže pro mě je jedinou rozumnou volbou ten kontroler na který jsem se ptal. Už jen proto, že na skříň nevídím a tak stejně bych hodnoty na displeyi neviděl. A jeho soft na dálkové ovládání je v tom případě výhodný. S podivem zjišťuji, že jej lze koupit už od 914 kaček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Hmm, a neni to zbytecny, kupovat controller za litr, kterej ani neuvidis? Co to je za prisernou bednu, ze mas dvirka? Takovou jsem mel kdyz jsem vlastnil 333Mhz MMXko Brave bedna tusim.......

    Lacine vyjde, kdyby sis koupil treba FanMate2 od Zalmana 5x a prilepil si je zezadu na stul a tam si steloval fanama, jak potrebujes

    Na druhou stranu, srani ci hrani s ventilatorama uz je takova nadstavba, protoze pri slusny bedne nepotrebujes stelovat fany. I kdyz jedou na minimum, PC se chladi i pri velkym OC............

    Ja si zacal hrat s ventilatorama jenom proto, ze nesnasim hluk
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Co to je za prisernou bednu, ze mas dvirka?
    Fractal Design Define, CoolerMaster Silencio např?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    222

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Co to je za prisernou bednu, ze mas dvirka?
    Mám to v podpisu...
    Odpovídat lze po přihlášení