Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Výběr zdroje pro GeForce GTX 650

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    5

    Dobrý den, v blízké době si hodlám složit PC na hry, ale zarazil jsem se na výběru zdroje. U základní desky je napsán konektor "1x 24pinový EATX konektor", který se mi u žádného zdroje nepodařilo najít. Nevím, jestli by nestačil zdroj s konektorem ATX. Mám představu zdroj s 500-700W (méně než 500W by nejspíše nestačilo), soupis komponent je níže.
    Otázka tedy zní, jaký zdroj by byl vhodný a jestli všechny komponenty do sebe budou pasovat.

    http://www.alza.cz/zotac-geforce-gtx...on-d354341.htm
    http://www.alza.cz/eurocase-middleto...8098.htm#popis
    http://www.alza.cz/23-philips-237e4qsd-00-d382405.htm
    http://www.alza.cz/seagate-barracuda...at-d283656.htm
    http://www.alza.cz/amd-fx-8320-d360499.htm
    http://www.alza.cz/asus-m5a99fx-pro-r2-0-d355468.htm
    http://www.alza.cz/corsair-8gb-kit-d...1224.htm#popis
    http://www.alza.cz/connect-it-battle...47-d442414.htm
    http://www.alza.cz/gelid-solutions-t...-2-d342666.htm
    http://www.alza.cz/cooler-master-sic...ed-d380807.htm
    http://www.alza.cz/lg-gh24ns-cerna-d248808.htm#recenze

    Předem děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    O jakou sestavu se jedná, že by zdroj s wattáží menší jak 500 W nestačil. Budeš provozovat SLI / CrossFire ?

    EDIT: Omluva, jsem slepec.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 14-07-2013 v 21:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    5

    Komponenty jsou tam uvedené, SLI / CrossFire neplánuji, ale možná přetaktuji RAM. Z těch 500W vycházím podle hodnocení grafické karty, píšou u ní někteří, že doporučovaných 400W nestačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Adibas Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, v blízké době si hodlám složit PC na hry,

    http://www.alza.cz/amd-fx-8320-d360499.htm
    Nechapu, proc do sestavy na hry cpat AMD, ktery zere jako blazen a stejne vykonem ve hrach na i5 nema. Nebylo by lepsi to postavil na intelu, kdyz to ma byt herni PC? jaky je cenovy limit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    5

    Chtěl jsem to složit na Intelu, ale když jsem si porovnal ty ceny vůči výkonu, tak jsem zvolil AMD. Cena by měla být tak kolem 20000,-.
    Jde mi o složení PC, které utáhne BF4, AC4, Watch Dogs atd. bez problémů na vysokou kvalitu.
    Naposledy upraveno uživatelem Adibas: 14-07-2013 v 21:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    5

    U toho návrhu je špatné, že bych se vším přesáhl o dost přes 20000,- (s chladiči, klávesnicí atd.). Jinak se mi podařilo najít na americkém fóru, že to EATX u toho konektoru je asi blbost, je tam rozdíl ve velikosti základní desky oproti ATX, takže to bude ten ATX 24-pin konektor.
    Tím bych nespíše vzal tento: http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...2331.htm#popis
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Adibas Zobrazit příspěvek
    Komponenty jsou tam uvedené, SLI / CrossFire neplánuji, ale možná přetaktuji RAM. Z těch 500W vycházím podle hodnocení grafické karty, píšou u ní někteří, že doporučovaných 400W nestačí.
    To je ale chybne uvazovani, musis si spocitat, kolik da PC celkove

    Pokud budes trvat na AMD, tak CPU 125W, grafika 65W, deska 6W, DVD 6W, RAM 6W, HDD 6W, vetraky 6W - to jsou maximalni spotreby = pokud se nebude taktovat terdy celkem 220W, tedy zdroj 400W je s dostatecnou rezervou.

    Pokud to postavis na Intelu a das tam i5-3350P - to ma TDP (tedy maximalni vykon) 69W, usteris na spotrebe skoro 60W a tim bude sestava pro zdroj jeste mene narocna popremyslej o tom ;ú Rekni, kolik chces utratit MAX celkem a neco vymyslime
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od Adibas Zobrazit příspěvek
    U toho návrhu je špatné, že bych se vším přesáhl o dost přes 20000,- (s chladiči, klávesnicí atd.). Jinak se mi podařilo najít na americkém fóru, že to EATX u toho konektoru je asi blbost, je tam rozdíl ve velikosti základní desky oproti ATX, takže to bude ten ATX 24-pin konektor.
    Tím bych nespíše vzal tento: http://www.alza.cz/pocitacovy-zdroj-...2331.htm#popis
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011O1X011V4Z01
    Takhle by to bylo za 19100 vc. chladice na procesor, kdyz prihodis klavesnici a 2x 120mm vetrak, tak se vejdes akorat do 20000,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od NFG_ICE Zobrazit příspěvek
    grafika 65W
    Měl jsem za to, že 650Ti má TDP do 110W a BOOST verze do 150W...

    K tvému návrhu jen
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    5

    No ještě mám nějakej čas, tak do té doby popřemejšlím, každopádně díky za nabídky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    Měl jsem za to, že 650Ti má TDP do 110W a BOOST verze do 150W...
    nene, ja vychazel z odkazu v zadani, tam je GF 650
    http://www.alza.cz/zotac-geforce-gtx...on-d354341.htm

    Popisek na Alze:
    Max. TDP: 65 W (referenční model)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Alza to nejspíš někde špatně zkopírovala. Ta karta nikdy neůže při plnej zátěži mít 65W.

    http://www.techpowerup.com/reviews/Z...dition/26.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Dik za korekci proste jsem veril popisku anekoumal to....
    Spotrebu tehle nizsich modelu si zpameti nepamatuju, ja se orientuju az v tech vyssich - zravejsich.
    7850 - 130W, 7870 - 175W, 660 - 150W, 670 -170W, 680 - 195W a tak no...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    No já si pamatuju, že 7770 a GTX 650 jsou jediné karty střední třídy se spotřebou pod 100W. Přesný čísla si taky nepamatuju Kdybys nahodil něco okolo 90W, tak to taky přejdu, ale 65W, to je jak 7750
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Výběr zdroje pro sestavu
    Od bagriik v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-10-2013, 20:09
  2. Výběr zdroje?
    Od MichalCin v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-08-2013, 13:40
  3. výběr zdroje
    Od winie v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 09:59
  4. výběr zdroje
    Od zajdax3 v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 20:28
  5. Zdroje: Vyber zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2007, 22:46