Padajú hry
Ahojte, mám taký problém a neviem si s ním rady. Pri novších hrách mi hra z ničoho nič sekne a ostane zaseknutá vo väčšine prípadou nakoniec úplne padne do windowsu a vypíše, že "program prestal pracovať" avšak PC ostane v takom stave, že ak chcem na ňom ďalej normálne pracovať tak musím jedine reštart aby sa dali programy používať. Problém je, že to ani nerobí pri všetkých hrách. Hry ako Dragon age Origins, Zaklínač 2 alebo Sniper elite v2 mi padali ale napr. taký Assassins creed 3 som prešiel bez problémou. Skúšal som už viacero vecí ako preinsťalovania windowsu (nejeden krát) výmena chladenia. Grafika dokonca bola aj na reklamačke ale vrátili mi ju s popisom, ze jej nič nie je. Nakoniec som skúšal sám záťažové testy a rovnaký problém nastal pri teste procesoru, tu som však dokúpil nový chladič a potom test išiel bez problémov ale hry akosi stále padajú. PC bude mať v septembri 2 roky.
grafika ASUS Radeon HD 6870
procesor AMD Phenom II X4 850
ram 4gb
základná deska ASUS M4A87TD/USB3
grafika ASUS Radeon HD 6870
procesor AMD Phenom II X4 850
ram 4gb
základná deska ASUS M4A87TD/USB3
Vychazim z predpokladu, ze mluvime o originalnim a radne aktualizovanem Windows 7, vcetne originalnich a radne opatchovanych her. Moralni dilema crack necham byt, protoze z pohledu SW to dela casto neplechu a nedivim se, ze to pada, pripadne to vylepsili nejakym malware, rootkitem apod. Naivne mohu predpokladat, ze jsi provedl zatezove testy a proveril HW (ono se to nestalo, ale budiz pro nas predpoklad) a HW v tom tedy neni. Drivery mas v poradku. Kazdy pad umi OS logovat pres EventLog - eventvwr.msc, ktery jiste pad a chybu zaznamenal. Zkraka a dobre, pouzij filtr a prohledni logy, protoze tam se skryva reseni.
Vadny HW muze byt po dvou, trech, ctyrech, peti letech, nebo take po vybaleni z krabice. Stari HW je zajimave u PSU, kondenzarotu apod.
Vadny HW muze byt po dvou, trech, ctyrech, peti letech, nebo take po vybaleni z krabice. Stari HW je zajimave u PSU, kondenzarotu apod.
Zdroj sice nepatří k tomu nejlepšímu na trhu, ale pokud nemá špatné kondenzátory, tak by měl sestavu v pořádku utáhnout. Osobně, pokud není v záruce, bych sundal kryt a zkontroloval je (používány jsou kondenzátory Matsushita, což není zrovna špička).
Otestuj moduly RAM pomocí Memtestu.
Otestuj moduly RAM pomocí Memtestu.