Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: PCIE pasivní grafiku na starší hry do staršího mainboardu

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Jakou byste doporučili PCIE grafiku na starší hry (bavme se tak o Call of Duty (1), Soldier of Fortune (2) a pod Quake3 enginy), co by šlapala spolehlivě na nenáročně v PCIE slotu mainboardu Sapphire A9RX480...? (socket 939, Opteron 148, PCIE 1.0a)

    Já jsem si myslel, že si tam prostě strčím MSI GeForce 210-MD512H a vše pojede v pohodě, ale to jsem se šeredně zmýlil. S MSI GeForce 210 ta deska ani nepostne, takže je mi totálně nanic a musím sehnat za ni nějakou náhradu... (grafika je PCIE 2.0)

    Také jsem slyšel kritiku na její výkon... Mno sám soudit nemohu, jela mi sice v kámošově PC, ale nic jsme s ní nezkoušeli (žádné 3D ani nic jiného, vždyť jela jen zázrakem na nějakých těch default M$ ovladačích, takže by to také nedopadlo nijak slavně...)...

    Takže kdo by tak co doporučil a proč? Je mi fuk, zdali ATI či nVidia, když to bude malé, milé, málo topivé a bude to mít nějaký výkon tak sem s tím - a asi by to mělo podporovat PCIE 1.0a... aby to fungovalo...

    (případně grafiku, která moc nehřeje a na pasivní se dá upravit - předělat...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak se zdá, že 8600GS nebo 8600GT by s TDP 47W ( http://www.techpowerup.com/gpudb/176...e-8600-gs.html - http://www.techpowerup.com/gpudb/198...e-8600-gt.html ). Neb to by byly pasivně uchladitelné karty a jsou PCIE 1.0, takže by měly šlapat bez problémů. Shodně se zdá, že starší 7600GT s TDP 40W ( http://www.techpowerup.com/gpudb/152...e-7600-gt.html ) je vhodný kandidát a nové Direkty (8600 karty) nepotřebuji.

    Nemá někdo nějakou takovou zbytnou...?
    Naposledy upraveno uživatelem trodas: 20-07-2013 v 20:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    na aukru se da sehnat ati x600 128mb pameti a nizkoprofilove provedeni za par kc nebo pak quadro nvs 285 128mb ... oboje pasivni provedeni ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Nj, ale nepožaduje už X600 ten Catalyst Control Pannel co musí mít NETframework?
    Quadro NVC 285 128MB? To je co? Není to už trošku slabota...?


    Já jsem dneska dostal půjčenou Point of View grafiku GeForce 7300GT a ta běží v mém Sapphire A9RX480 mainboardu jako po másle. Žádný problem. Takže to vypadá tak, že pokud se nesnažím použít PCIE v2.0 grafiku, která není zpětně kompatibilní s PCIE 1.0a standardem, tak vše jede jak má.

    Bohužel pro mně, MSI GeForce 210-MD512H není zpětně kompatibilní s PCIE v1.0a.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    to quadro[nv 44 core] tedy je ze hry,u te x600 netusim jake vyzaduje ovladace,nv 7300gt s ddr2 pameti jsem mel a byla to fajn vga na tu dobu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Musi to byt nutne pasiv? V tyhle dobe sem jel na 8800GT a vykon paradni........ Mel sem na tom chlazeni od Zalmana a nebylo slyset....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    wolf007 - tak jsou i takovýhle Quadra: http://www.techpowerup.com/gpudb/243...-5000-sdi.html
    ...ale to jsi na mysli asi neměl, že A já bych takový hučák ani nechtěl, nemluvě o analog separe R, G, B, HS a VS výstupech pro solidní obraz i na 22" a větších DTP monitorech...


    Georginek - měla by být alespoň pasivně provozovatelná Žádnej další hučák nechci. Tedy jsem stanovil, že tak TDP do 40, 45W by mohlo být. Bohužel tahle 7300GT je jen zapůjčená a hlavně - má TDP 24W ( http://www.techpowerup.com/gpudb/175...e-7300-gt.html ) ale už těch 24W hřeje fakt hodně. To se mi nelíbí... Co bude dělat 7600GT s TDP 40W, případně 8600GS s TDP 47W...?!

    Jinak vypadá to teď zatím takto v testovací fázi:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    A ten Zalman CNPS 9700LED ti neprijde jako hlucnej? Kdyz tam das jakoukoliv grafiku, vydas z ni "malej hucak"a pridelas k nemu klasickej nizkootackovej fan - budes mit taky ticho..... Nebo si to rovnou zredukuj........

    Co s tim budes nakonec delat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    co treba nv 6800 gs ? nebo nv 6700 xl?[profi odruda z nv 6600gt],podle bude idealni kdyz si sezenes ati x1950 a ubastlis si na nej pasivni chladic

    http://www.techpowerup.com/gpudb/index.php?mfgr[]=ati&mfgr[]=nvidia&mobile=0&released[]=y11_c&generation=&chipname=&interface=&ushaders=& tmus=&rops=&memsize=&memtype=&buswidth=&slots=&sor t=released&q=1950#19

    ten opteron 148 je jednojadro ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Georginek - ano, CNPS 9500 LED je hlučný, dokud se mu regulátorem nesníží otáčky na otáčky přijetelné, tedy tiché. Úpravu grafiky mám v plánu. Ale základním předpokladem toho, že bude vůbec co upravovat je, že TDP té grafiky bude v nějakých rozumných mezích.
    Budu to používat jako hlavní počítač, proč se ptáš?

    wolf007 - 6800 GS? Ta nemá TDP ani udaný a soudě podle chladiče bude _MASIVNÍ_ ... To nepadá v úvahu. Ideální X1950? No nevím, nevím. Dva problémy - jednak je to modernější ATI, což většinou znamená CCC vyžadující NET framework, což nechci.
    A druhdy a zejména - jakou X1950 myslíš? X1950 GT? Ta má TDP 57W - děkuji, nechci.
    Nebo snad myslíš 1950 XT? Ta má TDP 96W, to jsme někde úplně jinde než chci být...
    Jinou X1950 pro PCIE jsem v té databázi nenašel (mimo dual a pod. verzí)...
    Podstatný je taky to, kde ji chceš sehnat. Dvě mrtvé (zřejmě kondíky) 7600 GT mám slíbeny (TDP 40W, těžko seženeš konkurenci), stejně jako (údajně živou) 8600 GS (TDP 47W, podle mně nahraně, ale když nerozběhnu ty 7600, co mají stejně vyšší fillrate, jen neumí ty moderní fičury, tak také super...)...
    A ano, Opteron 148 je jednojádro. Proč se ptáš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, ptam se, protoze to nebylo receno v prvnim postu

    Doma mam 2 Zalmany 9500 a sam sem mel 9700. A vim, ze moc tichy nejsou. Pravda v nejnizsich otackach je to OK - u vsech sustej loziska. Byla to moje nejhlasitejsi komponenta i pre ztiseni prez FanMate2. Jeste jsem tam daval odpor a jel na minimum, pravda, ze sem vzdycky musel zjistovat, jestli se ventilator roztocil na nizke otacky......

    Kdyz jsem jeste mel Gigablejt 8800GT, tak na ni byl original Zalman CNPS4300 (tusim), ale nedal se regulovat. Takze sem tam soupnul Zalman VF1000 LED ( kterej ma taky u sebe FanMate2 ) a bylo naproste ticho. A to sem mel GTcko docela slusne natoceny ( 18%). Ve hrach sem zvysoval otacky ( ale ani to nebylo nutne ). Ventilator byl naprosto neslysitelny ( a to sem na to uchylnej ).

    Ptal sem se proto, jestli by teda nebylo lepsi reseni s vykonejsi kartou 8800/9800GT nez s tema klumpama rady 6 a rady 7 a oklestenejma 8600, GSkama a podobne a tam proste pridat chlazeni.

    Pripadne muzes zkusit sehnat 6600GT s pasivem
    A co si koupit neco novyho s pasivnim chlazenim????
    http://www.zalman.com/DataFile/produ...D_m%280%29.jpg
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 28-07-2013 v 00:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    trodas precti si tohle [url]http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=76&t=163202&hilit=msi+nv+430&sid=351ab10877a845f4a35818b649e46b08[/url] mohlo by to pomoci vyresit tvuj problem ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Georginek - ad. CNPS 9500 LED - nikdo neříká, že tam zůstane původní fan, nebo snad ano? Podstatné je teď vyřešit jiné věci, např. grafiku. Tichost lze řašit, když mám svou grafiku doma, ne když mi to jen jede na stole... Proč nové karty, když mají manší výkon a vyšší TDP? Fičury pro Crysis nepotřebuji, to hrát nebudu, na to není HW. Takže stačí starší, výkonnější grafika s nízkým TDP co se bude dát uchladit pasivkem, když se v kejse bude trochu hýbat vzduch...

    wolf007 - zajímavý thread, lze shrnout do: "GT430 a GTS450 fungujou na komplet všech PCI-E chipsetech" ...a zkušenost je to věru zajímavá, leč
    GT 430 = TDP 49W http://www.techpowerup.com/gpudb/603...ce-gt-430.html
    GTS 450 = TDP 106W http://www.techpowerup.com/gpudb/177...e-gts-450.html
    ...tedy buď jsou ty TDP hodnoty zcela vycucané z prstu, anebo tu něco nesedí. Aby byla GT 430 studená i v 3D a mně se 24W TDP 7300GT hřeje fakt i v 2D hodně... nVidia panel udává 69°C v klídku a v pohodě v 2D na stole (po pár Furmárcích), jak je vidět na screenu. Nechápu

    Nicméně viděl bych to asi takto - počkáme, co budou říkat grafiky, až dorazí a nebudu konstruovat nějaké pokusy, dokud se neukáže, jak hřejí 7600GT a 8600GS karty. Pak se uvidí, jak se rozhodnu. Mimochodem, GT 430 je asi 2x SLABŠÍ než 7600GT co se fillrate týče. To je fakt kauf za všechny prachy 2,8Gpixelů? LOL! 7600GT má 4,48Gpixelů!

    Teplota v pokoji: 25°C, 65% vlhkost
    Teplota 7300GT v klidu: 60-61°C
    Teplota 7300GT po 3x Furmarku: 69°C
    Teploty 7300GT udané Furmarkem: 70, 72, 73

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: teploty-7300GT.png 
Zobrazení: 131 
Velikost: 53.2 KB 
ID: 28813
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    a s temi ati ovladaci: skousel jsi omegy? nv vga z nizkkou tdp hodnotou chces nejspis proto ze chces tiche pc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Jestli to mas na stole a v pokoji nemas pruvan, tak se nediv, ze grafika strasne pece. Bez proudeni vzduchu se neuchladi temer nic, staci ale sestavu hodit do bedny, outtake ve zdroji pripadne nejaky pomaly tichy outtake navic a jen diky mirnemu proudeni vzduchu v case teploty brutalne spadnou. Traba tato http://www.czc.cz/gigabyte-geforce-7.../37441/produkt se na stole upece a ma problemy v IDLE, ale kdyz je v zavrene bedne, tak ma i v plne zatezky krasny teploty.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafiku do staršího stroje k hraní nových titulů
    Od ejdamd v sekci Grafické karty
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 08-11-2012, 08:37
  2. Pojede PCIe 8x karta v PCIe 16x?
    Od Žanykill v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-09-2012, 21:05
  3. Socket 775: Deska, která jde zapnout USB klávesnicí, 775, 4x DDR2, PCIe x16, PCIe x1
    Od happymaster23 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-01-2011, 17:52
  4. Starší MB s PCIE (propustnost 8X) + GF 250 GTS
    Od martin.ja v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 21:27