Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: OC Core 2 Duo E8200

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    wow je ale zatím beta... vlastně od tý doby, co resetovali servery při přechodu na Open Betu (to jsem akorát získal sovietskou La 160 na T9) jsem to vůbec nehrál. O wow jsem slyšel dřív než o wt, takže jsem hrál nejdřív tohle, wt zatím jen zvažuju, protože zrovna teď nehraju, ale pokud jde o počet letadel (zvlášť mých oblíbených sovietských) je na tom mnohem lépe. I když je teda pravda, že za američany bych si zalítal s P38 lightning, ale ani jedna z her mi to nedovoluje
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Ať je to beta nebo ne tak už teď má lepší engine než wot což mě štve, dokonce je tam podpora více jader. Dle vyjádření serba toto pro wot není potřeba protože je pro ně lepší nasekat ještě víc tanků do hry.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Tak vem si, jak rychle lítáš s letadly a jak rychle jezdíš s tanky... prostě kolik prostoru musí zobrazit wow a kolik wot. Já je nechci obhajovat, opravdu ne, ale z tohohle hlediska to zase chápu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Jo, já si tohle uvědomuji, ale když už je mizerná optimalizace tak že absolutně nefunguje nastavení detailů ve hře a FPS létají nahoru dolů podle Bulharské konstanty tak by s tím něco udělat mohli. Jednoduše ať alespoň trochu FPS odpovídá sestavě a ne že na silné sestavě to nepůjde nad 25fps a na horší sestavě to zase nejde pod 40fps. Prostě je to divné.
    Tento patch mě mile překvapil, na max. detaily to nejde pod 30fps a veškeré propady při okolní střelbě nebo když někoho zničí zmizeli, uvidíme zda se časem neaktivuje Bulharská konstanta.

    Mimochodem jak jsem teď náhodou zjistil, napětí pro mé CPU není 1,5V ale 1,15V. Najednou je "nečekaně" to mnohem tišší a teploty o cca 10*C nižší. To je tak když něco dělám naštvaný a unavený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, kdyby bylo 1.5V, tak by uz asi E8200 na vzduchu byla v kremikovem nebi

    Pojem fps ve hrach je relativni - ja naprosto nesnasim lagy a sekajici se hry - sekajici hry jsou pro me 40fps a min........... Auta, treba NFS, trackmanie musi jet stabilne na 60, jinak se to neda hrat, ale kazdy to vnima jinak..........
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Tak nevím, když jsem vlezl do biosu tak jsem si všiml že napětí je 1,525V a hned jej snížil, třeba deska kecala, ale tohle napětí +- nějaké desetinky ukazoval i everest. Ale jak říkám, po snížení napětí to výrazně ztichlo a ventilátor točí mnohem méně. No, pokud to fakt tak bylo tak mám hodně velké štěstí.

    Jo, FPS je relativní, ale když se to cuká a není to alespoň trochu plynulé tak to poznáš, navíc nešlo trefit tank za jízdy a to nefrčel 50km/h.

    Mimochodem modem na zvuky zbraní mi malinko klesly FPS. Vzpomněl jsem si jak jsem kdysi řešil přes podporu že to na wxp každou druhou bitvu padalo, tehdy mi asi nechtě prozradily že hra má problémy s adresací paměti nad 2gb a z toho prý vznikají propady FPS a pády hry. Tak mě napadlo přes CFF explorer vypnout adresaci paměti nad 2gb, no co čert nechtěl vono to funguje. Menší propady FPS zmizeli a dokonce je FPS stabilní a drží se na hodnotě 35-45. Jediný "problém" je, že se tráva načte malinko později. Takže to co mnoha hrám pomohlo, WoT nedělá fajn.

    Edit>Tak jak jsem teď zjistil po této úpravě spouštěcího souboru se nastavili menší detaily textur.
    Naposledy upraveno uživatelem Fox_25: 27-07-2013 v 01:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Bezpecny dlouhodoby napeti pro E8200 je 1.3625V

    Ztichlo samozrejme, i prez vysoke napeti, tocky CPU zustavali stejne, akorat si do nej poustel vic stavy, nez bylo nutne, proto se zahrival......

    Plynulost hrani je "plynulost"a "plynulost".......... Vono WOT neni je celkem narocne - akorat hodne dobri playeri bud maji poradny masiny, anebo omezuji detaily, aby nebyli zadne propady fps.

    Kdysi sem hral Trackmanii a byl sem mezi top20 v CR a top 100 na svete a i prez to, ze hra slapala obstojne, bylo nutne snizit detaily, ale byl propad maximalne 5fps z 60. Dneska je to samozrejme o necem jinym ( to sme si mohli nechat zdat o 120Hz LCD )

    PS: Vypni travu

    Bohuzel mnohokrat se stava, ze sestava "hrubym vykonem" hru zvladne - ale soft je neodladeny a pak to podle toho vypada. Viz treba ETS
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Ani nevíš jak jsem rád že jsem si toho velkého napětí všiml, nerad bych odpálil do křemíkového nebe můj oblíbený C2D který už tak dlouho slouží.

    Jo, zrovna ETS mi jede slušně a to mohu být rád. Teď jsem ještě zkusil na wot geforce experience, zdá se že to slušně pomohlo. Vyplo to stíny, snížilo detaily rostlinstva, udělalo profil a najednou byly FPS kolem 70 a nešly pod 50. Ale musel jsem deaktivovat vyhlazování, obraz s ním byl naprosto kreténsky, všechno bylo rozmazané. Nakonec jsem dal zase grafiku na max. mimo prachu od pásů a už to jede 50-60fps bez propadů, dokonce zmizeli malé lagy.

    To máš fajn, graruluju k takovým výsledkům, mě trackmania nešla a upřímně mě ani nebavila, raději jsem zdolával rekordy v Richard Burns Rally. Bylo fajn jet celou trať na maximum s tím že jakákoliv chyba znamená konec. Ta záplava adrenalinu je moc pěkná a je škoda že tahle hra nemá pokračovatele. Když se podívám co se stalo s CMR tak je mi blivno.

    Jo, já CRT opustil teprve před cca 4 měsíci a furt mě to sere. IPS234 od LG umí místo černé jen flekatou stříbrnou, IPS glow je sfiňa. Alespoň to umí 75hz s nativním rozlišením, 60hz bylo děsné utrpení a už jsem myslel že už nikdy nebudu hrát cod2. Při 60hz se jakýkoliv pohyb měnil v olejomalbu od nějakého slavného mistra malíře, blbých 15hz a co to udělá s obrazem. 120hz LCD bych taky chtěl, ale s IPS a filtry proti glow efektu a 8bit barvami bez FRCu. Alespoň že ten můj má 8bit bez FRC, viděl jsem jeho nástupce a ten nemá moc pěkný obraz. Když si vzpomenu na to jaký obraz mělo moje profi CRT a hlavně nulovou odezvu tak bych klidně oželil jeho vysokou spotřebu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Btw u C2D jsem přišel na jednu zajímavou věc. Při přetaktování na 3,85Ghz (E6750) měl nižší výkon než při 3,7Ghz (nepřehříval se, nepřeháněl jsem to s napětím .... prostě mu 3,85Ghz nesedělo). Testoval jsi pomocí nějakého konkrétního benchmarku jeho výkon?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Ne, zkouším to na WoT, nyní po 8.7 se každý Mhz navíc projeví na fps. Max. co jsem zkoušel bylo 3,04Ghz, má deska není vzhledem k mosfetům u CPU takovým vysokým taktům nakloněna. Akorát jsem nechal chvilku zapnutý CPU burn abych viděl kam až se vyšplhají teploty. Přiznávám že je mi už jedno o kolik je to výkonnější.

    Ale když jsem asi před dvěma lety s kamarádem taktoval core 2 quad 6600 tak jsme zjistili to samé, dostali jsme se až na 3,9Ghz a výkon byl nižší než na 3,75Ghz. Stejně to dopadlo i s CPU C2D 8400, výkon byl na 3,9Ghz nižší o necelých 10%. To vše na desce MSI s cenovkou skoro 10000. Nakonec C2Q provozoval asi tři roky na 3,7Ghz. Nakonec se toho zbavil, nelíbilo se mu co mu nakonec poslal ČEZ, cpu na těchto taktech ve spojení s 8800 ultra bylo trochu moc žravé.
    Dělal si poznámky, jinak bych jen čísla hádal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Evidentně ty procesory na vyšších frekvencích vypouštěly zpracování instrukcí při thermal trotlingu, takže se i vyšší takt jevil pomalejší... nic nového pod sluncem, chtělo to jen lépe chladit (po bitvě je každý generál)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Rada v taktovani e8200
    Od xhlavra v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-04-2014, 17:08
  2. Core 2 duo E8200- E8400
    Od Fox_25 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-03-2014, 20:17
  3. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 18:24
  4. E2160 vs E8200
    Od Razi3L v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-03-2008, 11:05
  5. C2D E6750 a E8200
    Od CommanderZ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 21-01-2008, 13:14