Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Základní deska MSI 990XA-GD55 - zkušenosti, OC

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    227

    Včera jsem po několikáté konečně nainstaloval nový počítač. Nepředpokládal jsem s takovým hw tolik problémů při instalaci ale budiž. Zaráží mě několik projevů desky o , kterých nevím zda:
    1, jsou normální
    2, mám špatně nastavený bios
    3, kolize s nějakým hardware
    4, deska je vadná
    Ve výpisu jsem nezmínil chybný bios protože to byly první věc co jsem cestou msiupdate hned udělal.
    Zaráží mě několik věcí:
    a, start počítače - prvních 5 sec nic pak nastartuje monitor, černá obrazovka v levém horním rohu řádkový kurzor, v pravém dolním rohu číslo 99, 20 sec nic, pak 99 se změní na A3, pak 10 sec nic, A2 se změní na A3. Pak monitor zčerná, 5 sec nic, pak se objeví logo msi, zhasne, 5 sec nic, kurzor v levém horním rohu a pak se zavádí systém.
    b, bios - zobrazuje se mi graficky a to po cca 30 sec od doby kdy stlačím DEL a na monitoru se zobrazí "entering setup". Není možnost nechat bios zobrazovat klasicky, textově ? Mám MSI TPM modul, v manuálu k modulu je napsáno, že se v biosu musí jeho použití povolit, jsou ukázky textového biosu, v tom grafickém položku na TPM marně hledám.
    c, overclocking - nikdy jsem to nedělal, nebylo čím a proč. Teď mám procesor co má odemčený násobič či co a měl by umět oc. Když zapnu cestou biosu oc pak po restartu mi začne videt start na 99 a nic se neděje. ani do setupu biosu se nedá a tak jedině "clear cmos". Tlačítko "clear cmos" na zadním panelu se používá s vypnutým zdrojem není-liž pravda ?

    Rady abych MSI vyměnil a dal tam to či ono si pls nechte. Stejně to neudělám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    bylo by pro začátek dobré si něco načíst o taktování, než se do toho budeš pouštět a trochu se srozumět s dnešní dobou,kdy všechny základní desky mají už grafické rozhraní BIOSu . Na netu toho najdeš spousty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    227

    Nepotřebuji vědět jak je udělaný mobil a jak to v něm všechno funguje a vrtačku taky jen používám aniž bych potřeboval vědět jak se co vevnitř točí. Nainstaloval jsem ovládací soft na přetaktování, zapnul OC podle potřeby, chtělo to po mě restart, tak jsem restartnul a nastala situace co jsem popsal.

    ---------- Doplněno v 09:37 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:37 ----------

    Nepotřebuji vědět jak je udělaný mobil a jak to v něm všechno funguje a vrtačku taky jen používám aniž bych potřeboval vědět jak se co vevnitř točí. Nainstaloval jsem ovládací soft na přetaktování, zapnul OC podle potřeby, chtělo to po mě restart, tak jsem restartnul a nastala situace co jsem popsal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,707

    Citace Původně odesláno od JuraS. Zobrazit příspěvek
    Nepotřebuji vědět jak je udělaný mobil a jak to v něm všechno funguje a vrtačku taky jen používám aniž bych potřeboval vědět jak se co vevnitř točí. Nainstaloval jsem ovládací soft na přetaktování, zapnul OC podle potřeby, chtělo to po mě restart, tak jsem restartnul a nastala situace co jsem popsal.
    Pro tebe je každá rada drahá... ano, vůbec nepotřebuješ vědět, jak funguje OC, abys ho mohl použít Za tohle bych těl asi nejradši zastřelil, usekl ti hlavu a vyhodil někde daleko odtud!! Pokud chceš taktovat, musíš vědět přesně jak, musíš vědět co přibližně zvládne tvoje základní deska (-> čti recenze, testy), co zvládne tvůj procesor (->čti recenze, testy), co přesně a kde potřebuješ jak nastavit (čti články o přetaktování). Bez tohohle se nehneš. To je jako kdybych posadil maška z vedlejší vesnice za pult atomové elektrárny a řekl mu "hlídej, aby se nepřehřála"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    [SPOILER=OT]
    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    To je jako kdybych posadil maška z vedlejší vesnice za pult atomové elektrárny a řekl mu "hlídej, aby se nepřehřála"...
    TO je ale nehezké, chudák Ivo ... doufám, že mu doneseš aspoň koblihu [/SPOILER]
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    227

    Ne, tyhle řeči nepotřebuji. Deska, pokud ji nemáš tak jak jsem psal v prvním příspěvku, tak si napočítej do deseti a neodpovídej. Nevím jaké máž skušenosti s PC, ale ty moje jsou dost dobré když se živím IT. Mám určitě zkušenosti z té oblasti IT o které Ty (předpokládám) nemáš ani ánung. A taky Tě nesrážím, že nevíš nic o tom či onom. Ptal jsem se konkrétně a tak pokud nemáš ke konkrétní otázce co odpovědět tak drž..prsty dál od klávesnice...děkuji.

    ---------- Doplněno v 11:28 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:28 ----------

    Ne, tyhle řeči nepotřebuji. Deska, pokud ji nemáš tak jak jsem psal v prvním příspěvku, tak si napočítej do deseti a neodpovídej. Nevím jaké máž skušenosti s PC, ale ty moje jsou dost dobré když se živím IT. Mám určitě zkušenosti z té oblasti IT o které Ty (předpokládám) nemáš ani ánung. A taky Tě nesrážím, že nevíš nic o tom či onom. Ptal jsem se konkrétně a tak pokud nemáš ke konkrétní otázce co odpovědět tak drž..prsty dál od klávesnice...děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,707

    [SPOILER=OT]Však jsem nemyslel Maška, ale "maška" (u nás se tak oslovuje ten největší vidlák), ale jinak dobrá připomínka... vezmu mu celou krabici [/SPOILER]

    Ty mi tu budeš vykládat něco o tom, že já něco nevim... takhle arogantního člověka jsme tu snad ještě neměli...

    Pokud o něčem něco nevím a potřebuju to vědět, tak si o tom něco přečtu. Radím ti dobře, sežeň si recenzi nebo testy k té desce a podívej se na sekci "přetaktování", sežeň si recenzi nebo testy k tomu CPU a podívej se na sekci "přetaktování". Musíš vědět, co ti zvládne základní deska a co ti zvládne procesor. Ono totiž pokud deska nezvládne tvé nastavení přetaktování, tak většinou nechce naskočit a je potřeba Clr CMOS, jak jsi psal v posledním dotazu. Ty čísla 99, A2, A3,... to jsou kody desky, kterými dělá kontrolu základních funkcí, než vůbec naskočí, pokud je vše v pořádku, tak by se myslím podruhé objevit neměly. Pokud jsi ale tak nadutý, že žádnou radu nechceš a rada "přečti si o tom něco" je pro tebe až moc in, tak nashle.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 19-07-2013 v 11:36
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    227

    Doplním. Jsi li tak vzdělaný v IT proč se mi nevyjádříš tady http://www.svethardware.cz/forum/sho...292#post535292 ?

    ---------- Doplněno v 11:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:31 ----------

    Doplním. Jsi li tak vzdělaný v IT proč se mi nevyjádříš tady http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/73483-TPM-Modul?p=535292#post535292 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Kristova noho dneska IT dělá kdejaký šmudla z vesnice .... nyní se koukni do zrcadla. A jestli ty jsi znalý IT odborník, tak mi se jdeme hromadně odstřelit. Vypni fórum a choď někam jinam, uděláš nám všem parádní služby, nebudeme muset číst ty tvoje nesmysly a zhovadilosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    227

    Žádám všechny aby si odpustili urážka a navážení se a odpověděli jen na jednoduché, jasně položené otázky. A hlavně neukazovali svoje pindíky jací jsou chlapi..Zvlášť když neviděli ten můj.

    ---------- Doplněno v 11:36 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:36 ----------

    Žádám všechny aby si odpustili urážka a navážení se a odpověděli jen na jednoduché, jasně položené otázky. A hlavně neukazovali svoje pindíky jací jsou chlapi..Zvlášť když neviděli ten můj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,707

    Citace Původně odesláno od JuraS. Zobrazit příspěvek
    Doplním. Jsi li tak vzdělaný v IT proč se mi nevyjádříš tady http://www.svethardware.cz/forum/sho...292#post535292 ?
    Když jsi tak vzdělaný v IT, proč nedokážeš na tlačítko "Odeslat odpověď" klepnout jednou a všechno posíláš 2x? Jo a neodpověděl jsem ti proto, že o TPM moduly se nezajímám. Vím, co dělají a co je jejich úkolem, setkal jsem se s nimi při zkoumání Lenovo ThinkPadu. Nemusím ale vědět nic o TPM modulu na to, abych věděl, jak taktovat, s čímž ty ale nemáš vůbec, ale vůbec žádné zkušenosti. Tak tu prosimtě nepiš nic o pindíkách, když ti uniká něco pro tebe důležitého a to, že vůbec netušíš jak taktovat a místo toho, abysis něco přečetl, tak tu z nás děláš blbečky, co ti nechtějí poradit. Overclocking je ale trošku složitější téma na to, abych ti poradil "udělej tohle, pak tohle, pak tohle a pak ti to bude fungovat nejlíp jak může". On totiž každý kus hardwaru je trochu jiný. Máš 2 stejné základní desky a v nich 2 stejné procesory a jeden se ti povede nataktovat z 3 GHz na 4 GHz a druhý se ti povede třeba jen na 3.8 GHz... Ono to není tak jednoduché, že luskneš prsty a máš vystaráno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    227

    To VencaX - díky za odpověď..ty kody to taky vím že jsou to zprávy z botování, jen manuál k desce o nich nic nepíše takže nevím zda to nejsou chybové hlášky. nechápu proč je tady forum když tedy všechno je v článcích, recenzích, na netu. Nechápu tedy proč se někdo ptá na takovu věc jako je jak z dokumentu wordu 2003 vyrobit pdf když to zná (aspoň podle mě a pracovní zkušenosti) snad i uklízečka. Od toho jsou fora aby se lidi ptali. Co jeden neví to druhý zná.
    A tedy že znáš, pak mi odpověz na jednoduchou otázku. Co musí splňovat počítač aby jsi na něm mohl zpracovávat utajované informace stupně "TAJNÉ". ?

    ---------- Doplněno v 11:50 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:50 ----------

    To VencaX - díky za odpověď..ty kody to taky vím že jsou to zprávy z botování, jen manuál k desce o nich nic nepíše takže nevím zda to nejsou chybové hlášky. nechápu proč je tady forum když tedy všechno je v článcích, recenzích, na netu. Nechápu tedy proč se někdo ptá na takovu věc jako je jak z dokumentu wordu 2003 vyrobit pdf když to zná (aspoň podle mě a pracovní zkušenosti) snad i uklízečka. Od toho jsou fora aby se lidi ptali. Co jeden neví to druhý zná.
    A tedy že znáš, pak mi odpověz na jednoduchou otázku. Co musí splňovat počítač aby jsi na něm mohl zpracovávat utajované informace stupně "TAJNÉ". ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Tak když člověk není schopen napsat do googlu, že hledá prodlužovací kabel a z UEFI je zmatený jak lesní včela na jaře, tak co by jsi čekal ? Ještě mu tu napiš násobič, napětí a LinX a je v kopru úplně

    BTW Že by zřejmě musel splňovat požadavky zákonu č. 412/2005 Sb ... co to má společného se znalostí funkčnosti počítače ? Asi moc ne ... 3x si poposedni, třeba TI to dojde
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 19-07-2013 v 11:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    227

    Díky za názory. Vyřeším si sám. Máte pravdu. Na netu je spousta článků ze kterým mohu čerpat.
    ADMINI. Otázku uzamknout a dít do archivu. Děkuji. Plus prohledat celé forum a stejně hloupé, jednoduché otázky, tj de fakto všechny smazat stejně.

    ---------- Doplněno v 11:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:57 ----------

    Díky za názory. Vyřeším si sám. Máte pravdu. Na netu je spousta článků ze kterým mohu čerpat.
    ADMINI. Otázku uzamknout a dít do archivu. Děkuji. Plus prohledat celé forum a stejně hloupé, jednoduché otázky, tj de fakto všechny smazat stejně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,707

    Citace Původně odesláno od JuraS. Zobrazit příspěvek
    Díky za názory. Vyřeším si sám. Máte pravdu. Na netu je spousta článků ze kterým mohu čerpat.
    ADMINI. Otázku uzamknout a dít do archivu. Děkuji. Plus prohledat celé forum a stejně hloupé, jednoduché otázky, tj de fakto všechny smazat stejně.
    Ono ale vlastně vůbec nejde o hloupé otázky. Jde o to, že téma Overclocking je trošku složitější, než namačkat pár čísel a "jede to". Proto tu jsou ty články, které ti říkají, jak při overclockingu postupovat... jsou tu taky proto, aby se v každém druhém vlákně nerozebíralo "chci si nataktovat počítač, co musím udělat?". To ale ty zřejmě nedokážeš pochopit.

    Btw. ty kody, tím deska kontroluje, že je vše v pořádku. Takže správně je, když ti ty kody prostě přeskáčou a objeví se POST obrazovka. Pokud se na některém kodu deska zastaví, pak to znamená, že tam je chyba. Takže pokud se zastaví na 99, tak je někde chyba.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 19-07-2013 v 12:11
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední