Včera jsem po několikáté konečně nainstaloval nový počítač. Nepředpokládal jsem s takovým hw tolik problémů při instalaci ale budiž. Zaráží mě několik projevů desky o , kterých nevím zda:
1, jsou normální
2, mám špatně nastavený bios
3, kolize s nějakým hardware
4, deska je vadná
Ve výpisu jsem nezmínil chybný bios protože to byly první věc co jsem cestou msiupdate hned udělal.
Zaráží mě několik věcí:
a, start počítače - prvních 5 sec nic pak nastartuje monitor, černá obrazovka v levém horním rohu řádkový kurzor, v pravém dolním rohu číslo 99, 20 sec nic, pak 99 se změní na A3, pak 10 sec nic, A2 se změní na A3. Pak monitor zčerná, 5 sec nic, pak se objeví logo msi, zhasne, 5 sec nic, kurzor v levém horním rohu a pak se zavádí systém.
b, bios - zobrazuje se mi graficky a to po cca 30 sec od doby kdy stlačím DEL a na monitoru se zobrazí "entering setup". Není možnost nechat bios zobrazovat klasicky, textově ? Mám MSI TPM modul, v manuálu k modulu je napsáno, že se v biosu musí jeho použití povolit, jsou ukázky textového biosu, v tom grafickém položku na TPM marně hledám.
c, overclocking - nikdy jsem to nedělal, nebylo čím a proč. Teď mám procesor co má odemčený násobič či co a měl by umět oc. Když zapnu cestou biosu oc pak po restartu mi začne videt start na 99 a nic se neděje. ani do setupu biosu se nedá a tak jedině "clear cmos". Tlačítko "clear cmos" na zadním panelu se používá s vypnutým zdrojem není-liž pravda ?
Rady abych MSI vyměnil a dal tam to či ono si pls nechte. Stejně to neudělám.