Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 57

Téma: Upgrade PC v ceně 15 000 - 17 500 Kč

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Nerozumím ti v čem jsou moje názory špatné a tvoje dobré. Ty a ještě jeden tady mi připadáte jako nějaká kasta. Říká ti něco slovo "demokracie" ? Že má každý právo vyjádřit svůj názor ?
    A spam bude až sem do každý otázky dám read.me z woken....a nebo až ti to pošlu smskama na tvůj mobil
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Dobře, vyjádřil jsi svůj názor, že podle tebe není nutné tu sestavu upgradovat, protože asi zvládne úplně všechno a musí být minimálně 12 let stará, aby mohlo k upgradu dojít. Dobře, vzalo se v úvahu a zavrhlo. Dále jsi ale žvanil něco o výkonu a o paměti, což je v téhle chvíli nepodstatné. Teď radíme, jak upgradovat daný PC v dané ceně. Ty jsi zatím předvedl co? Jeden špatný nápad, spousta zbytečných keců okolo a sebeobhajování. V tomhle je tvůj názor špatný.
    Co se týká SPAMu, tak tohle vlastně není SPAM, to máš pravdu. Tomu se říká HAM... stejná kravina, jen v jiném formátu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Pak dobrá, chápu připomínky. možná mi uniklo, zda se tazatel vyjádřil v jakém rozlišení a na čem hraje hry. Myslím monitor. Jeden, dva ? Aby bylo rozhodné zda posílit grafiku a nebo procesor. Zda investovat do procesoru co má v sobě instrukce pro grafiku a ušetřit na grafické kartě. A nebo sestavit desku, procesor, grafiku tak aby se využili všechny instrukční sady co jsou v jednotlivých dílech vestavěné. A v neposlední řadě ovladače, aby nekolidovaly s os. Pro někoho je možná zbytečné mít hodně paměti, já nemám pc jen na hry kde možná zastavuje potřeba na 8GB, já v práci vždy narážel jen na nedostatek paměti. A doma taky. Chybí mi v té sestavě nějaká samostatná zvuková karta. Na hry určitě potřebná jak jste mi na otázku tady odpověděli. A nějak mi uniklo, zda se řešila i case do které to herní monstrum půjde. Jak se v té case to všechno bude chladit. S tím se taky v rozpočtu musí počítat. Osadit case 7 mi ventilátory něco stojí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ten posledni videoklip s E8400 je docela usmevny 4.16Ghz a na to vodni chlazeni pri brutalnim napeti 1.47V - to si jako nekdo honil pera? Test stability bezel 2 minuty?

    Ja zadnyho vodnika nemam, svoji E8400 sem dostal na 4.5Ghz na vzduchu s "lidskym napetim " 1.31V..... Uz jenom to nastaveni pameti me nici.....

    Hraje se v nativnim rozliseni 1920x1080 respektive 1920x1200, uz davno jsou doby tatam, abys menil rozliseni, kdyz ti neco neslape - pak je obraz prisernej a hlavne na LCD......
    Integrovana zvukovka staci na hry spis zalezi na bednach..... I pridavny zvukovky do 3Ky stojej za prd - nehlede na to, ze lidi maji vesmes dost hruzny bedny, takze je to vlastne uplne jedno......

    Rekl bych, ze se v zadnym pripade nejedna o herni monstrum, ale tuctovou sestavu za par penez......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pokud nehraje na monitoru s rozlišením 1280x1024, tak si myslím, že se upgrade vyplatí. Co se týká posílení grafiky/procesoru, tak to chce taky trochu vyrovnanosti. Herní PC by neměl mít ani extrémně výkonný CPU, který bude bržděný grafikou, ani extrémně výkonnou grafiku, která bude bržděná procosorem. O využití instrukční sady tady ani tolik nejde, samozřejmě je pravda. U herního PC určitě ne. Co se týká RAM, tak samozřejmě ano, řekl bych, že počítač, který zpracovává mapové podklady bude mít trochu jiné nároky na RAM, než běžný domácí herní počítač. Běžný OS (Windows 7) si vezme tak 2GB paměti. Běžná hra nespotřebuje 4GB paměti. Jak tedy může při velikosti 8GB pamati RAM vzniknout nedostatek? V případě využití PC na CAD / rendering by tenhle nedostatek samozřejmě vzniknout mohl. Samozřejmě chápu, že z práce máš nějaké zkušenosti, ale tyhle zkušenosti jsou spojeny s jiným HW, s jiným kusem výpočetní techniky, než je probírán v tomhle tématu a tvoje rady v tomto případě postrádají jakýkoli význam díky odlišným zkušenostem z odlišného "druhu" výpočetní techniky. A pokud jde o běžný PC ve skříni s dobrým průtokem vzduchu a slušným chladičem, tak si myslím, že v samotné skříni bohatě stačí 2-3 ventilátory na udržení chladu a ticha, přičemž minimálně jeden ventilátor bývá již součástí skříně, u dražších jich bývá i více.

    Btw. sorry Keve, kdy že mám začít s tou blbcotaktikou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Jinak monitor mám momentálně nově koupený ASUS VE247H.

    Co se týká chlazení, tak samotná case bude obsahovat 5 větráků. Další nemám problém vzít ze staré bedny. Ale zůstanu u těch 5-ti, více nemá smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    217

    Dneska ráno jsem si listoval computerem co jsem už přečetl a všiml si inforlace, že nové procesory haswel budou mít problémy s některými zdroji. Že ty procesory mají tak nízkou spotřebu v idle, žě současné zdroje neumí udržovat tak malé napětí...je to ten computer co v něm testoval 2.0 a 2.1 reproduktory..teď nedávno, článeček zhruba v půlce časáku, vlevo dole..kdyby mě někdo chtěl chytat za slovo...poznámka je k tazatelově volbě tohoto proceroru...

    ---------- Doplněno v 07:07 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 07:07 ----------

    Dneska ráno jsem si listoval computerem co jsem už přečetl a všiml si inforlace, že nové procesory haswel budou mít problémy s některými zdroji. Že ty procesory mají tak nízkou spotřebu v idle, žě současné zdroje neumí udržovat tak malé napětí...je to ten computer co v něm testoval 2.0 a 2.1 reproduktory..teď nedávno, článeček zhruba v půlce časáku, vlevo dole..kdyby mě někdo chtěl chytat za slovo...poznámka je k tazatelově volbě tohoto proceroru...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od JuraS. Zobrazit příspěvek
    Dneska ráno jsem si listoval computerem co jsem už přečetl a všiml si inforlace, že nové procesory haswel budou mít problémy s některými zdroji. Že ty procesory mají tak nízkou spotřebu v idle, žě současné zdroje neumí udržovat tak malé napětí...je to ten computer co v něm testoval 2.0 a 2.1 reproduktory..teď nedávno, článeček zhruba v půlce časáku, vlevo dole..kdyby mě někdo chtěl chytat za slovo...poznámka je k tazatelově volbě tohoto proceroru...
    Jestli se nepletu, tak tazatel plánuje Ivy Bridge, takže to že má Haswell problémy s některými zdroji je trochu mimo mísu.

    Nevím co se psalo v tom článku, ale ony problémy se týkají pouze C6 a C7 úspornými režimy, které lze jednoduše vypnout. Nejde tedy ani o klasický idle režim, ani o to že by zdroj nedodal "tak malé napětí". Prosimtě, když si něco přečteš a nerozumíš tomu, nesnaž se panikařit ostatní uživatele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Zde je sepsaný seznam mé budoucí sestavy. Kdyby se někomu nechtělo číst celý topic a nedocházelo tak k omylům. Za případné dodatky, rady a doporučení k vyměnění některé části, která by mohla dělat problémy předem děkuji.

    Zdroj: Fortron 500W (FSP500-60APN)
    Základní deska: Gigabyte GA-Z77X-D3H
    RAM: 2x Kingston 9905403-137.A00LF 2GB
    HDD: WDC WD3200AAJS-00VWA0 (320GB)
    Procesor: Intel Core i5-3570K
    Chladič: Gelid Solution Tranquillo rev.2
    Grafická karta: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
    Case: ZALMAN Z11 Plus
    Monitor: Asus VE247H
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    NO nechceš si tam přeci jen dát 8 GB RAM, já byl dlouho na 4GB a teď jsem si raději přidal a mám klid. Nevím , ale už bych nikdy nešel do desky od Gigabytu nejvíce mě tam sere, to jejich debilní otočení sata konektorů do boku, kolikrát se tam dost blbě v menších casech zapojuje kabel. Desku bych volil třeba tuhle , zatím s ním spokojenost ASUS p8z77
    Naposledy upraveno uživatelem dzandra: 24-07-2013 v 08:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Já si myslím, že zalomení SATA konektorů na základní desce je správné. Zalomení je navrženo tak, aby byl SATA kabel připojen následně schován do zadní části case. Pokud je konektor přímí, tak SATA konektor kabelu "trčí" kolmo od desky a musíš jej v relativně velkém oblouku ohnout zase zpět, čímž dojde k jeho zbytečnému zkracování. Nebo ho nelze poté zahrnout do celkového cablemanagementu.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 24-07-2013 v 12:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No dost lidí, ten Kabl management moc neřeší. Mi to prostě moc nevyhovuje a nemám problém si ten kabl protáhnout dozadu i tak. Navíc jsem GB přestal mít rád a nějak více mi vyhovuje ASUS. To zkrácení při ohnutí je +- 3cm, tak to si nemyslím, že by až tak vadilo. ale je to otázka preferování (někdo holky jiný vdolky).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Desku od Gigabyte mám v sestavě i teď a jsem s ní spokojený. Když už bych dokupoval RAM, tak nejspíše přidám jen 2 GB, mělo by to bohatě stačit.

    Každopádně děkuji za názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Jen bych se ještě rád zeptal, kde by jste mi doporučili všechny tyto komponenty zakoupit. Internetový obchod. (Ceny, zkušenosti, reklamace..)

    Popřípadě jestli by se více vyplatilo zajít si do nějakého IT obchodu ve městě a objednat to přes něj.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Pokud mas moznost u TS Bohemia, tak doporucuju - tam je reklamace v pohode.
    Naopak bych se vyhnul Alze, tam delaji dost opletacky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58