Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Výměna HDD mezi dvěma PC

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Dobrý den,

    pokud přendám HDD s Windowsem a komplet se vším z jednoho počítače do druhého (ať už úplně nového nebo používaného), mohly by se vyskytnout nějaké problémy se správným chodem počítače? Popřípadě jaké jsou nutné kroky u takovéto výměny? (Nejlépe bez přeinstalace Windows a se zachováním veškerých dat).

    *Odinstalace ovladačů ke starému HW a instalace k novému je mi jasná

    Předem děkuji.

    EDIT: Nebo zkrátka vše normálně najede jako na původním PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Jen tak to prehodit nejde, ve windowsech se drzi info v registrech a ja mam dojem, ze kdyz vymenis zakladni desku, tak uz to musis preintalovat, takze zalohovat data na jiny disk, nebo jiny oddil a zformatovat bud C:\ nebo cely disk, pokud neni rozdeleny... Existuji asi programy, ktere ten prenos dat osteri, aby se nemuselo preinstalovavat, ale ja je nepouzivam (takze presne nevim, ktery to jsou), protoze podle me je stoprocentni jistota to zformatovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Uvidíme, zatím děkuji

    Třeba se ještě někdo ozve s něčím jiným. Jinak zhruba před měsícem, když jsem měnil ve starém PC základní desku s procesorem, počítač vždy zamrzl při načítání Windows (logo). Pomohla až přeinstalace (spustit ji bylo utrpení, nakonec jsem to nějak zfušoval přes opravu a příkazový řádek, ale byla to práce na půl dne, než se ta instalace rozjela)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    No a presne proto radsi udelam format (par minut), nova instalace (cca 15 minut) a doinstaluju programy a par her (cca 2 hodiny) - sorry, ale je to pohodlnejsi nez resit nejakej externi soft a pak se v tom pul dne hrabat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Asi ano. Takže disk celý zformátuješ? Já to vždy dělal na starou instalaci - vznik složky Windows.old

    Potom jen přetáhl potřebné věci (hry, programy, fotky, hudbu a dokumenty) z oldu a vše co v něm zbylo potom smazal.

    Je tento způsob v něčem špatný? Rád si nechám poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ja mam disk rozdeleny na C: (300GB) a D: (630GB) - na C: mam jen system a nainstalovany programy, na D: mam instalacky, hudbu, videa atd. a samozrejme ho nemam plnej. Vetsinou si na C: davam jen nainstalovany veci, ktery muzu pak re-instalovat z instalacek ulozenych na D:

    Pokud se prece jen najde neco, co bych mohl potrebovat, tak si to pred formatem pretahnu na D:, kde mam cca 300 GB volno (vetsinou potrebuju max. 5GB - proste na C: nic moc neukladam )

    Po re-installu nainstaluju programy a hry znovu na C: a pripadne pretahnu slozky, ktery tam byly pred formatem a zazalohoval jsem si je na D:
    Prave z tohoto duvodu jsem si prestal ukladat instalacky na C: a davam je rovnou na D: abych je pri re-installu nemusel pretahovat tam a zpatky = cim jsem starsi, tim jsem linejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Také to mám takto rozdělené. Takže to udělám stejně.

    Ale zájemce o můj starý PC má jen jeden oddíl a navíc několik desítek GB fotek..(fotograf). Navíc plno programů a dalších věcí. No bude to těžší, než jsem si myslel. Moc se ohledně počítače nemotá, tak to chce vše po mě. Bude to zajímavé, moc se mi do toho nechce, ale jiného kupce nemám
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Třeba mě v rámci dvou počítačů Windows na jiném PC fungoval. Druhé PC mělo desku od jiného výrobce, ale se stejným chipsetem, takže v rámci dvou "podobných" PC to možné bude, ale pokud jde o přechod ze starého PC na nový, tak tě určitě čeká reinstall.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Mam jednu pravni pripominku - pokud nemas krabicovou verzi, je 'prenesena' licence neplatna.
    A praktictejsi technicka - u XP vetsinou staci dopredu nahrat ovladac diskoveho radice (viz. mergeide.reg od Microsoftu), u novejsich Win pak Opravit pocitac z instalacniho media.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Darby
    Registrace
    Jul 2013
    Příspěvků
    60

    Děkuji za připomínku, určitě se bude někomu velmi hodit, pokud si tohle téma přečte

    Já osobně mám doma dvě krabicové verze, takže si nemusím dělat starosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Mam jednu pravni pripominku - pokud nemas krabicovou verzi, je 'prenesena' licence neplatna.
    S tim si urcite lame hlavu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    1

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    S tim si urcite lame hlavu
    No ono tu nejde ani tak o právní problém,ale o aktivaci,protože OEM verze na jiném počítači aktivovat nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2013
    Příspěvků
    34

    Pokud je to tvuj vlastni pocitac tak sa nemusis bat ze je to nelegalni
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Přenos dat mezi dvěma PC
    Od asphyxy v sekci Sítě
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 05-06-2010, 22:04
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 27-12-2009, 04:16
  3. LCD: Prepinani DVI a D-SUB mezi dvema PC
    Od homi v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 22:59
  4. 3,5" HDD SATA: Problem se dvema SATA HDD
    Od Bowmanek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 17:30
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-08-2007, 09:37