Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Skutečně pomalá instalace Windows, načítání systému

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    40

    Dobrý den, mám koupený a složený PC - sestava zde http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011O1X011PPB01. Ramky tam jsou stejné, ale 2x8...Jenže jsem ještě nenainstaloval ani OS. Jde to neskutečně pomalu (instalace trvá asi 6 hodin a je tam 50%), zkoušel jsem toho hodně - RAMKY se zdají být v pořádku, chlazení je OK (40 stupnu prumer).. Vůbec nevim čim to můžu bejt, budu vděčnej za jakoukoli radu..

    ptejte se, pokud to dneska nevyřeším - nejdu spát..

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele gouzdog
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    50

    V první řadě se zeptám zda-li instaluješ zakoupený windows popř. jakou verzi?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Nejspíše špatně nastavené UEFI. Na UEFI se dá nainstalovat W7 64b, nebo W8. Vše ostatní musí mít zapnutou emulaci BIOS. Správné nastavení by mělo být v manuálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    40

    Snažím se tam nainstalovat Windows 8 a tam trvá instalačka několik hodin...:-/ Do návodu koukám a nemůžu tam moc nic vyčíst
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    před instalací bys měl mít v biosu Sata Mode Selection na AHCI,pokud neinstaluješ přes UEFI
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Prehod si v biosu sata mode na emulaci IDE nebo AHCI jak pise hugostieglitz vyse . Pak by to melo byt v poradku .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    40

    Zkoušel jsem Ahci, Ide i Raid....Zkouším ještě instalaci přes UEFI, je možný, že by to nešlo přes nic jinýho než UEFI?

    ---------- Doplněno v 09:38 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:38 ----------

    Ještě podotknu, že Windows zkoušim nelegální kopii...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    40

    Co v biosu , ukazuje ti to Hardisky a ramky v pohode ?
    Osone bych zkusil dat Hdd do jinyho sata portu a vyhodil bych jednu ramku a nechla tam jen jednu . Uvidis , tezko rict tady muze byt chyba v desce , ramkach nebo i HDD . Musis zkouset .

    Edit , zkus nainstalovat jiny OS , win7 nebo treba ubuntu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    40

    Ramky se tváří OK, stejně tak disk....Sata jsem zkoušel přehazovat, zkusím to s těma Ramkama
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    40

    Tak už mám legální a furt to stejne
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    ještě mě napadlo,pokud instaluješ na ssd,přehod sata kabel do sata 2 portu (sata 3Gb/s) pokud to deska má,
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    1. Jak je HDD nastaven v BIOSu
    2. Do jakého konektoru je HDD na základní desce zapojen
    3. Instaluješ na SSD disk
    4. Odpoj před instalací klasický HDD a instaluj pouze se zapojeným SSD diskem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    S uživatelem jsem měl rozhovor přes SZ, disk mu před instalací do PC upadl, fyzicky prý vypadá v pořádku, ale jelikož mu v PC tenhle disk nefunguje, ale funguje disk z notebooku, tak na závadě je samotný disk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    40

    Přesně tak..Moc díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od Goddmetal Zobrazit příspěvek
    Přesně tak..Moc díky za rady
    tady se nemusíš stydět to napsat,to se stalo každýmu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chyba při načítání operačního systému
    Od AO0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 17-07-2011, 16:05
  2. Instalace Windows XP 32bit- ,,zásek,, před startem načítání
    Od pepos01 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-02-2011, 15:05
  3. Pomala instalace
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 20:50
  4. Chyba při načítání operačního systému, nelze spustit nouzový režim
    Od petr28 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 19-12-2007, 01:25