Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Jak jsem na tom s airflow? +obrazek

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele gouzdog
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    50

    Zdravím,
    po tom co mi odešla moje engtx 460 top sem se rozhodl si pořídit gtx 760 gaming verzi od msi. Procesor vlastním amd phenom II 965BE 3,8Ghz a pod chladič bude umístěna teplovodivá pastu od noctui NT-H1. Vzhledem k tomu, že to zatím jen projektuji a počítač je celý rozložený, jsem se donutil upravit si airflow ve skříni. Rád bych podotknul, že na bočnici není dostatek místa pro přidání ventilátoru, chladíci věž je moc velká. Rychle jsem vám tady nakreslil obrázek jak by to mělo ve skříni vypadat. Je nutno zdůraznit, že obázek není v měřítku a může se trošku lišit od originálu....
    Byl bych rád za vaše připomínky a typy jak to vylepšit, kabeláž je ve skříni zcela ukrita a v tom případě na airflow nemá vliv.

    Tady přikládám obrázek....bledě modrá barva značí jisté oteplení přes RAM modul a celkový stav ve skříni.....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.png 
Zobrazení: 440 
Velikost: 14.1 KB 
ID: 28842  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Ty dva přední intake, tam jsou dobré, ale ten horní intake bude podle mě dělat paseku v airflow navíc nahoru to chce minimálně prachovej filtr, abys nemusel každý dva měsíce čistit od prachu. Co se týká bočnice, tak to je další věc, co by dělala paseku v airflow. Já osobně ty díry v bočnici mám zadělané tak, aby šel vzduch opravdu plynule skříní zepředu dozadu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Ten horní bych asi zrušil úplně. Když bude foukat dovnitř, bude narušovat (jak bylo výše uvedeno) proud vzduchu z té 180-ky. Logičtější by bylo, nechat ho foukat ze skříně ven, ale to zase bude bez užitku vyfukovat vzduch hnaný tou 180-kou. Navíc, když si vezmu, kolik vzduchu do case natlačí původně uvažované tři fany a kolik toho dokáží odsát outtaky, myslím, že by v case byl mírný přetlak, což IMHO airflow také nepomůže. Asi bych nechal horní mřížku volnou, ať si to vzduch pořeší sám.
    BTW, pod zdrojem není na skříni mřížka? Tam by ta 120-ka seshora byla platnější. Ono krmit zdroj takovou spoustou horkého vzduchu mu také moc nepřidá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    BTW, pod zdrojem není na skříni mřížka? Tam by ta 120-ka seshora byla platnější. Ono krmit zdroj takovou spoustou horkého vzduchu mu také moc nepřidá...
    Souhlas, to jsem zapomněl dodat.
    Ono se správným airflow musíš taky trochu znát fyziku. Ono je to asi tak, jako když budeš mít 10 metrů širokou řeku (intake) a tej do cesty postavíš zátaras s 2 metry širokou rourou (outtake). Ta voda se ti tam nahromadí a přeteče. Potřebuješ nějak dostat vzduch ze skřáně... podle mě dva in a dva out bude celkem akorát takže jak psal Deeeeeean, ten horní dát dozadu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele gouzdog
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    50

    Kdyby byla možnost dát outtake dozadu, hned bych jí využil. Problém je, že je tam otvor pro zhruba 80x80 což mi přijde docela málo

    když už sme u té fyziky, tak by bylo dobré brát vpotaz, že teplo stoupá vzhůru...Krom toho jsem myslel, pokud bude ta 120ka společně foukat se 180kou dostanu jakýsi šikmý proud vzduchu, který by ideálně směřovál k chladiči procesoru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele gouzdog
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    50

    Nemám podmínky k tomu dát jako outtake dva větráky dozadu. Řekl bych že zdroj a gk se jako outtake nepočítají, tudýž tam budu muset něják chytře namáčknout další větráky...Problém však je jak ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od gouzdog Zobrazit příspěvek
    Nemám podmínky k tomu dát jako outtake dva větráky dozadu. Řekl bych že zdroj a gk se jako outtake nepočítají, tudýž tam budu muset něják chytře namáčknout další větráky...Problém však je jak ..
    Nůžky na plech, vrtačka, tohle

    U těch větráků horní plus 180-ka dostaneš i díky jejich rozdílnosti spíše turbulence než rozumný airflow.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    To, že teplý vzduch stoupá nahoru je pravda... ale taky je pravda, že když poženeš dovnitř studenej vzduch a teplej nebudeš adekvátně odvádět, tak nemáš airflow prostě to chce udělat tak, aby určitá porce studenýho vzuchu zepředu šla dovnitř a určitá porce teplýho zase ven. Zdroj počítám jako jeden outtake ventilátor, protože odvádí teplo ze skříně. Druhý vent. bys měl dát pod zdroj tak, abys měl dva ventilátory na outtake. Pokud není dostatek prostoru pro 120mm ventilátor, tak vyřezat, navrtat, jak psal kolega. Pokud v té skříni není vzadu pozice pro 120mm, tak už určitě bude stará jak abrahám, takže stejně moc škodu neuděláš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele gouzdog
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    50

    přesně to co si mi tu napsal sem udělal ta mřížka mi sloužila k vyvrtání otvorů nahoře, byl to rachot ale nakonec se mi podařilo tam udělat asi 16 dírek a nakonec zjistím že je stejně nevyužíju
    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Nůžky na plech, vrtačka, tohle

    U těch větráků horní plus 180-ka dostaneš i díky jejich rozdílnosti spíše turbulence než rozumný airflow.
    ---------- Doplněno v 17:03 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:02 ----------

    Svatá pravda :
    Citace Původně odesláno od VencaX Zobrazit příspěvek
    To, že teplý vzduch stoupá nahoru je pravda... ale taky je pravda, že když poženeš dovnitř studenej vzduch a teplej nebudeš adekvátně odvádět, tak nemáš airflow prostě to chce udělat tak, aby určitá porce studenýho vzuchu zepředu šla dovnitř a určitá porce teplýho zase ven. Zdroj počítám jako jeden outtake ventilátor, protože odvádí teplo ze skříně. Druhý vent. bys měl dát pod zdroj tak, abys měl dva ventilátory na outtake. Pokud není dostatek prostoru pro 120mm ventilátor, tak vyřezat, navrtat, jak psal kolega. Pokud v té skříni není vzadu pozice pro 120mm, tak už určitě bude stará jak abrahám, takže stejně moc škodu neuděláš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Mno, kup si nejakou poradnou bednu, a necpi novy komponenty do stary "klump"skrine.

    Takovej slusnej optimal
    je vepredu, dole a ze strany intake, vzadu a nahore outtake. Vicemene moznosti neni. Pak se da akorat redukovat pocet ventilatoru na jednotlivych pozicich....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele gouzdog
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    50

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Mno, kup si nejakou poradnou bednu, a necpi novy komponenty do stary "klump"skrine.

    Takovej slusnej optimal
    je vepredu, dole a ze strany intake, vzadu a nahore outtake. Vicemene moznosti neni. Pak se da akorat redukovat pocet ventilatoru na jednotlivych pozicich....
    Koupit bych si jí jistě mohl, avšak přijde mi to až moc zbytečně....komponentům je zcela jedno v jaké skříni jsou, hlavně že mají dobrý přísun vzduch. Kdybych chtěl koupit novou skříň, neujišťoval bych se zde, v jakém stavu mám airflow

    Mít dole intake to s tebou souhlasím, proč ale nevyužít prostor ve kterém by měla být mechanika, větrák se mi tam vešel přesně a drží jako přibitý. Jak tu již psal VencaX, preferuji přímočarý proud vzduchu zlhediska bočnice...Pod zdrojem si místo udělám taky, momentálně tam na to není dostatek místa, všechno bude.....můj názor
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    O jakou skříň se vlastně jedná?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele gouzdog
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    50

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    O jakou skříň se vlastně jedná?
    Midi tower, představ si BitFenix akorát o 5 let starší....Skříň nemá specifický název, jen je mi líto jí vyhodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od gouzdog Zobrazit příspěvek
    Midi tower, představ si BitFenix akorát o 5 let starší....Skříň nemá specifický název, jen je mi líto jí vyhodit.
    A nechces nam ji vyfotit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Otázka je jak kvalitní je ta skříň. Mám doma 5 let staré skříně od Eurocase a opravdu ta papírová krabice, ve který jsem si jí tenkrát vyzvedl, byla pevnější, než ta skříň po dvou letech provozu a co potom po 5 letech. Pomalu to nelícuje, vypadá to hnusně a lacině. Pak jsem koupil aspoň CM Elitku, abych měl aspoň trochu pořádnej plech a až na to, že jsem jí poškrábal, tak je jako nová.

    Ale je pravda, že zase podle té staré "koncepce" ATX skříní se zdrojem nahoře využíváš zdroj jako outtake (na jednu stranu výhoda). Navíc se mi nelíbí, jak většína dnešních skříní je proděrovaná víc než punčochy laciný holky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vlastní case - mám dobře airflow?
    Od Zopper v sekci Chlazení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-12-2012, 09:30
  2. Řešení airflow u CoolerMaster Elite 370
    Od klikihak v sekci Chlazení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 12:13
  3. JAVA - Netbean - obrázek
    Od petr.svec v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-02-2010, 20:25
  4. Jak pridat obrazek alba?
    Od Liqid v sekci Audio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 19:48
  5. Hledam obrazek !
    Od Liqid v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 21:08