Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 35

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    k té grafice-ta co máš v košíku je první verze čipu,doporučuji verzi tzv Ghz Edition kde je sice o něco vyšší cena avšak až o více než 20 procent výkonu navíc třeba tato (s vynikajícím a tichým chladičem)
    Spíš jestli by nestačila třeba tahle:

    http://www.czc.cz/sapphire-hd-7850-2...CI-Express+3.0

    Protože to není na hry, ale na malování/kreslení v Photoshopu a když na to stačila perfektně GTX470, nebo i stará GeForce 8600 GT, tak na to by měla stačit klidně i integrovaná v procesoru (pokud bych bral třeba Haswell), nebo se pletu?

    V čem konkrétně bude nadupaná GK za 10 litrů tak skvělá oproti něčemu jen za 3-4K? Být to na hry, rendering/raytracing, střih videa, tak OK, ale pro Photoshop, tam se nic pomocí GK nepočítá, sice se využívá akcelerace OpenGL ale většina se stejně hlavně počítá přes CPU a je to i na RAMkách a discích, GK je až na posledním místě, nebo ne?

    Jde o to, že pokud bych dával 10K za kartu, musel bych mít nějaké srovnání, že např práce s 1GB obrázkem bude o cca 60% rychlejší než na kartě za 4K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    k těm diskům,mnoho programů využívá tkz disc cash-např. adobe after effects,photoshop,sony vegas atd. z toho důvodu je lepší mít disky dva jeden na kterém je ona disc cash(volitelná např u aae mám nastaveno 30Gb) a druhý na výstup hotového projektu,značně to urychlí práci,ted je otázkou zda je toto potřebné i u ssd vzhledem k jejich rychlosti-(ssd nemám ale VencaX se k tomu určitě vyjádří)
    No, pokud by na jednom disku byl zdroj a na druhém výstup, pak by se vyplatilo mít dva disky odděleně samozřejmě. Pokud jde jen o rozdělení mezi Windows a Linux, tak bývají disky s větší kapacitou rychlejší .

    Citace Původně odesláno od pajakod Zobrazit příspěvek
    Spíš jestli by nestačila třeba tahle:

    http://www.czc.cz/sapphire-hd-7850-2...CI-Express+3.0

    Protože to není na hry, ale na malování/kreslení v Photoshopu a když na to stačila perfektně GTX470, nebo i stará GeForce 8600 GT, tak na to by měla stačit klidně i integrovaná v procesoru (pokud bych bral třeba Haswell), nebo se pletu?

    V čem konkrétně bude nadupaná GK za 10 litrů tak skvělá oproti něčemu jen za 3-4K? Být to na hry, rendering/raytracing, střih videa, tak OK, ale pro Photoshop, tam se nic pomocí GK nepočítá, sice se využívá akcelerace OpenGL ale většina se stejně hlavně počítá přes CPU a je to i na RAMkách a discích, GK je až na posledním místě, nebo ne?

    Jde o to, že pokud bych dával 10K za kartu, musel bych mít nějaké srovnání, že např práce s 1GB obrázkem bude o cca 60% rychlejší než na kartě za 4K.
    Pokud je to opravdu jen na photoshop, tak je asi jedno, jakou grafickou kartu vezmeš, podle mě by mohla integrovaná stačit, popřípadě klidně i něco jako HD7770 nebo GTX650Ti BOOST (raději levnější 1GB verzi např. z czc, na alfě mají malý výběr). Navíc by se pak mohla spočítat spotřeba a vybrat optimálněji dimenzovaný zdroj.

    EDIT: možná bych zkusil počítač koupit bez grafické karty s tím, že pokud by integrovaná nějak výrazně zpomalovala, mohl bys dokoupit
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 07-08-2013 v 19:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,246

    Do sestavy určené pro CAD / grafika netřeba extra silnou grafickou kartu. Zaměřil bych se na co nejvíce operační paměti a výkonný procesor, což je splněno. Pokud nebudeš chtít počítač využívat k hraní her, klidně bych sestavu osadil např. HD 7790.

    BTW K chladiči procesoru je teplovodivá pasta dodávána, netřeba kupovat jinou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    11

    Teď jsem narazil na článek o GK http://www.tomshardware.com/reviews/...o,3208-13.html
    Tak teď opravdu nevím.
    Upravil jsem seznam na toto: http://www.czc.cz/c8kq3pekpmiru85psv39sv5ajc/seznam

    SSD asi vezmu jedno a to z toho důvodu, že při dvouch menších bych si asi moc nepomohl. Teď mám na mysli, že když se soubor v PS načte, je v paměti a až když je paměť plná, začíná PSko swapovat, no. Leda, že bych k tomu většímu koupil např. jednu 60ku jako swap.

    Můžete mi prosím ještě jednou tu sestavu zkontrolovat, zdroj, skříň, aby vše ladilo. Jestli máte třeba nápad, jak sestavu popřípadě odhlučnit, budu rád.

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Pokud neplánuješ do budoucna kupovat nějakou hodně silnou grafickou kartu a udělat z toho herní PC, tak bych nejspíš osadil slabší zdroj. Spotřeba sestavy v zátěži bude max (130W CPU + 100W GPU + ~70W zbytek) 300W, takže S12II 430W tu sestavu bez problémů utáhne a pokud bysis chtěl připlatit za kvalitu, tak G series 450W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    11

    Asi bych si trochu připlatil. Ještě bych asi vzal UPS, protože občas se stane, že někdo vyhodí pojistky a práci co jsem měl třeba rozdělanou, můžu dělat znovu.
    Vyhlídl jsem si toto: http://www.czc.cz/apc-back-ups-es-70...e8hc3dgj25o6qd

    Na a za 2. mě ještě napadla jeda taková myšlenka (možná je to úplná blbost a "zbytečné vyhazování peněz"):
    Koupit třeba 64 GB RAM a pracovat s RAMdiskem, kvůli Photoshopu. Jako že celý Photoshopácký "temp bych nacpal tam".
    http://www.czc.cz/corsair-vengeance-..._2027450=sDDR3

    Další mě napadl ještě Revodrive: http://www.czc.cz/ocz-revodrive-3-120gb/94825/produkt
    Třeba nekupovat to SSDčko, ale koupit ten Revodrive a dát Windowsy a PSko tam :-)

    To jen proto, že byla u mě situace taková:
    - pracoval jsem na sestavě Core 2 Duo 3 GB ram (původně 4, jeda odešla) a GF 8600 GT, klasický HDD, no a už mi to výkonostně nestačilo, hlavně na ten Photoshop, jinak by to byl pořád dobrý stroj.
    - pak jsem koupil před dvěma a něco malinko lety i7 950, CORSAIR 12GB 1600MHz CL9, GTX470 1.28GB, 2x 60GB SDD Vertex 3, 2 x klasický HDD, kterého jsem se nyní zbavil (docela výhodně, jinak bych si ho ještě nějakou asi delší dobu nechal), protože to však nebyla žádná sláva, čekal jsem, že bude Photoshop lítat jak blesk. Jediné co mě na té drahé sestavě iritovalo byl start PC, který od zapnutí tlačítka, až po bios byl snad 10s (nebo i více) + najetí do grubu dalších pár sekund a samotný Linux, nebo Windows, pak byly do 7s, dohromady byl studený start cca 25 - 30s, což je šílené. V práci máme nějaké s prominutím "srač*y" PC a ty startujou snad do 15 - 20s. Bylo to asi špatnou volbou MB (ASUS P6X58D-E) na netu si na to stěžovalo více lidí.

    Proto kupuji nové PC a mám tu myšlenku na obrovskou RAMku a "nacpat tam Photoshop" (respektive jeho odkládací disk).

    Ale zase zvažuji, abych neudělal nějakou zbytečnou investici do něčeho, co zjistím, že mi nic extra nepřinese. Protože on se dá udělat i RAM disk na té 32 GB, "přinejhorším".
    Také je pravda, že rychlosti RAMdisku se nic nevyrovná, tak zvažuji, zda těch 64 ano, nebo ne, nebo ten Revo disk, nebo to pustit z hlavy a vystačit si s "pouhými" 32 GB :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    EDIT: ...

    ohledně startu systému. Mám notebook, takže tam nejsou žádné pitomosti okolo. Systém na SSD (Win7) a start mi trvá cca 25 sekund, takže za 30 sekund bych se nijak netrápil.
    S Photoshopem bohužel nemám takové zkušenosti, abych mohl radit, jestli pro něj bude lepší drahé RevoDrive, nebo RAMdisk.
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 08-08-2013 v 16:10
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    @pajakod: akú verziu Win7 používaš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,246

    Základní deska podporuje max. 128 GB RAM, takže by s použitím 64 GB RAM neměl být problém. Nějaký test s použitím RAM disku najdeš např. zde. Ovšem pokud používáš 64bit operační systém tak RAMdisk IMHO nemá moc smysl.

    Zaměřil bych se také na to, jakou vrzi Photoshopu máš. Pokud 64bit, rozhodně použij 64bit operační systém. Pokud 32bit, tak zase 32bit systém (ze zbylé operační paměti vytvoř RAMdisk). Doporučil bych více 64bit verzi, nárůst výkonu v 64bit verzi by měl být dle dostupných informací asi 15 %. Není to sice moc, ale je to přeci jenom zlepšení.
    Můžeš také Photoshopu přiřadit "více paměti". Pokud vím, nelze přesně určit kolik může mít daná aplikace k dispozici operační paměti. Lze pouze v samotném programu v Nastavení a na záložce Výkon pomocí posuvníku "přiřadit" kolik operační paměti může Photoshop využít. Na té samé záložce lze nastavit i cache programu. Ta je rozdělena na osm úrovní, kdy úroveň 1 = zakázání cache a úroveň 8 = zvýšení cache pro práci s velkými obrázky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Základní deska podporuje max. 128 GB RAM, takže by s použitím 64 GB RAM neměl být problém. Nějaký test s použitím RAM disku najdeš např. zde. Ovšem pokud používáš 64bit operační systém tak RAMdisk IMHO nemá moc smysl
    Narážal som skôr na limit fyzickej RAM u Win7 Home Premium = 16GB, takže RAMdisk určite zmysel má ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,246

    To jsem si ani neuvědomil
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    otázka je zda nebude lepší investovat do win 7 profesional nebo ultimate
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,246

    NO zatím tu o použitém operačním systému nepadla ani zmínka, takže bych vyčkal na vyjádření tazatele
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    11

    Systém je Win 7 64bit Prof., PS CS6 64 bit. Jinak ten PS mívám maximálně "pořešený", alespoň myslím (paměť, odkládací disk a tak). Sice na mojí minulé sestavě (té výkonnější) to běhalo docela rychle, ale i tak jsem čekal něco více, proto jsem uvažoval o tom vytvoření Ram disku (popřípadě Revu, ale to už by bylo asi opravdu dost drahé).

    Co se týká studeného startu systému, tak jsem byl taky z minulé sestavy zklamaný, jako cca 25-30s je opravdu hodně. Ideál by byl studený start do 10s - 5s bios a na těch 5-8s se Windows myslím může taky dostat (Linux mi startuje pocitově trochu rychleji). Nechápu, co na tom biosu tak dlouho trvá, než se konečně uráčí zavádět systém :-(

    PS: Jinak je u mě v PS docela problém to, že používám dost zpětných kroků, což by se nemělo, protože to žere a zpomaluje taky hodně :-/
    Naposledy upraveno uživatelem pajakod: 08-08-2013 v 23:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,246

    U klasického HDD je start systému Win do 30 s dobrý čas. Níž se už moc nedostaneš. U SSD disku je start systému opravdu rychlý, odhadem něco okolo 10 -20 s k heslu. Linux je na tomto trochu lépe, ovšem jedná si o zcela jinak koncipovaný systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00