Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC Ex.HD "cíti" ale neotvorí

Gydravan (54)|11.8.2013 18:28
Snáď som neprehliadol tému... Šesť rokov mi dobre slúžil WESTERN DIGITAL MyBook Essential 500GB - WDG1U5000E. Volných som mal už len 137 GB, keď po pripojení začal doporučovať formátovanie. Odmietol som. Považoval som to za signál, že sa chce porúčať do WD neba. Kúpil som ADATA NH13 a kopíroval... Keď som vybral všetko zaujímavé - dokumenty, hudbu, videá, foto... cca 90%, zabralo mi to na ADATA len 22G. Čo bolo na zvyšných giga? Ale k veci. PC prestal otvárať disk. (Lokálny disk "E"). Tak pozerám: Bezpečne odstrániť - vysunúť... je tam. Zariadenia a tlačiarne ... External HDD je tam. Vlastnosti ... zariadenie pracuje správne. Snáď ovládač? C:\Windows\system #@\DRIVERS\disk.sys . Ešte jeden: C:\Windows\system32\drivers\partmgr.sys. A to som si dovtedy myslel, že ho sformátujem a začnem odznova - ako druhú rezervu. Dá sa to? Takmer som si ho zamiloval. :inlovePotešte ma niekto - prosím. Anglicky neviem a naučiť sa už niet času. Mám 73 r.
Georginek (2957)|11.8.2013 18:44
Mas na tom disku data, ktera potrebujes?
kevin00 (10238)|11.8.2013 19:46
Pokud již data na něm nejsou potřeba, zkusil bych zrušit partišnu na disku, vytvořil novou a naformátoval do NTFS. Poté bych disk otestoval utilitou výrobce.
Gydravan (54)|11.8.2013 20:42
Zmena z FAT na NTFS je dávno. Zostali mi tam iba klipart fotky, tie by som nejako oplakal. Uvažoval som o sformátovaní. Čo je to "zrušit partišnu" ? Majte ma za lamu, ale niekedy potrebujem polopatizmus.
Gydravan (54)|11.8.2013 21:09
No žiaľ, WinDlg dokázal zobraziť len disk C:\. Je tam, môžem ho odpojiť, vysunúť, ale neotvorí sa.
Gydravan (54)|16.8.2013 21:19
Takže pridám niečo pre ostatných. Stiahol som si WDFirmwareUpdater a spustil. Externý disk však nedokázal ideentifikovať, ako píšem vyššie, tak som ho nechal a pracoval som na iných veciach. Keď prichádzala polnoc, počítač som prepol do dlhodobého spánku s tým, že ráno budem pokračovať. Ráno, vedomý si istej naivity, zapojil som HDD. A on sa prihlásil, všetky súbory má zachované a teraz ich usilovne prenášam. Veď čert nespí, všakže. Žeby počítač a exter pracovali aj v spánku? Netuším..., ale som rád, že som ten exter nehodil po psovi:);) Věci se nemaj uspěchat, hovorievajú bratia Česi.