Téma: Notebook v ceně 22 500 - 25 000 Kč
Primární požadavky
: různorodé
Další komentář:
Zdravim, scháním notebook na studia a občasné hraní. Cenově tak 20k - 25k a samozřejmě čím levnější tím lepší. Docela mě zaujal Lenovo Thinkpad EDGE E531 verze s i7, tak by mě zajímalo, jestli si myslíte, že by to byla dobrá volba, nebo bych měl spíš šáhnout po něčem jiném :-) . Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Další komentář:
Zdravim, scháním notebook na studia a občasné hraní. Cenově tak 20k - 25k a samozřejmě čím levnější tím lepší. Docela mě zaujal Lenovo Thinkpad EDGE E531 verze s i7, tak by mě zajímalo, jestli si myslíte, že by to byla dobrá volba, nebo bych měl spíš šáhnout po něčem jiném :-) . Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Co to znamena na studia? Co na tom budes delat? Jestli budes psat referaty a diplomku, surfovat, obcas kouknes na video, tak Ti staci ntb za 10k :D Zkus to lepe specifikovat ;)
Na hry doporučuju nekupovat čtyřjádro. i5ka na ně bohatě stačí (resp. brzdou je grafika) a i7ka hodně topí, daleko víc než i5. Jinak se přidávám k ICEovi, co je myšleno pojmem "studia"?
Převážně programovat, ze začátku určitě C,C++, pak nejspíš i něco složitějšího (ale to teď ještě přesně nevím). Byla by teda výhodnější tahle horší verze s i5tkou ?
Sám studuju VŠ informatiku a za 2 roky studia jsem se nesetkal s ničím, v čem by mi i7 nějak pomohla (mám i5-2410M). Takže osobně bych volil i5 už jenom z kvůli nižším teplotám v zátěži.
ok dík za radu :-)
Hele ještě jsem se chtěl zeptat co si myslíte o těchto 24GB SSD discích pro "zrychlení běhu OS" ( viz http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge-e531-15-6-i7-3632qm-8gb-1tb-gt740m-w8/134672/produkt ). Celý win8 se tam po nějakých těch updatech přece nemůže vejít ne? Není to potom zbytečný?
To funguje tak, že na ten 24GB SSD se zapisujou jen nejpoužívanější soubory, který se pak načítaj rychlejc, takže ten SSD funguje jen jako Cache (všechny soubory máš fyzicky na interním disku + nejpoužívanější i na SSD). Podle mě je vhodnější pořídit si notebook bez něj a dokoupit 64 nebo 128 GB SSD (mSATA) a na něj systém.
aha ok :-). Jj pořádný SSD by se určitě hodil, ale ještě si promyslím, jestli kvůli němu vyndavat mechaniku.
[QUOTE=alequa;540920]aha ok :-). Jj pořádný SSD by se určitě hodil, ale ještě si promyslím, jestli kvůli němu vyndavat mechaniku.[/QUOTE]
Pokud má notebook mSATA slot, tak ani vyndavat mechaniku nemusíš. Přesně tak jsou v notebooku přidané ty cache disky... jednou takovou malou mSATA kartičkou. Mimochodem volil bych Crucial M4 - spolehlivý, ověřený.
Pokud má notebook mSATA slot, tak ani vyndavat mechaniku nemusíš. Přesně tak jsou v notebooku přidané ty cache disky... jednou takovou malou mSATA kartičkou. Mimochodem volil bych Crucial M4 - spolehlivý, ověřený.