Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Vypínání pc, sakra v čem je problém?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    16

    Zdar, mám problém, během hraní se PC z ničeho nic vypne, po sartu zkontroluju tteploty a Zákldeska má okolo 60, jak lze tu teplotu snížit,přidat chladič? Celkově ty teploty po zapnutí jsou: http://img256.imageshack.us/my.php?image=stavaq4.jpg Někdo mi radil, že se mu nezdá to napětí. Poraďte pls
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No uplne nejdriv by se hodilo vypsat sestavu. jestli a o kolik je pretaktovana. jak je chlazena case, procesor chipset atd.. kristalovou kouli nemame.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    No uplne nejdriv by se hodilo vypsat sestavu. jestli a o kolik je pretaktovana. jak je chlazena case, procesor chipset atd.. kristalovou kouli nemame.
    Promin, nedoslo mi, ze sestavu nemam napsanou v profilu. Mám Intel Pentium 4 3,0 GHZ
    Prescott, GPU: Radeon x1950 256MB AGP, 2x 512MB RAM, HDD Maxtor 150GB, Zdroj Fortron 350W a deska MSI 865PE Neo2-PS. A case vypadá takhle, teď už je to mnohem čistější http://img413.imageshack.us/my.php?i...sc03198uz3.jpg http://img413.imageshack.us/my.php?i...sc03196gs1.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Nemáš ten chladič na CPU opačně?

    Tu grafiku jsi asi dokupoval že? co si měl předtím? Osobně si myslím, že máš možná slabý zdroj na tuto sestavu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No tak teploty jsou obecně docela vysoké. Může to být klidně CPU, Chipset ale i Grafika když to vypadává ve hrách. Takze nejaky program na monitorovani teplot (speedfan na cpu, rivatuner na GPU) a nejdriv zkusit
    GPU 3Dmark cyklicky, sledovat teplotu grafiky v rivatuneru,padne/nepadne.. grafika KO/OK.
    CPU.. asi Prime95 torture test. teploty ve speedfanu. (to poleze procak i chipset).
    Grafika by se nemela dostat pres cca 80°C procesor tak pres 65°C, Chipset tak nejak mezi.
    //Zdrojem to imho nebude. Peak ma sestava podle kalkulačky cca 280W a to vime ze ta kalkulačka přidává)
    2// Ale pořád vycházíme z toho že sestava není taktovaná (to pak může být nestabilita tam někde)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    16

    No, během hraní se grafika drží kolem 50, za to procesor mezi 60-70 a deska 60 +-4stupně. Grafika je nová a zdroj taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    zkus si pustit jen prime95.. uvidis jestli ti nepada ciste procesor+chipset+ram (vyloucis vliv GK). Tech 70 pro procesor uz mi prijde celkem na hrane.. Deska 60°C by melo bejt celkem v klidu.
    //Se starou grafikou a zdrojem to nepadalo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    zkus si pustit jen prime95.. uvidis jestli ti nepada ciste procesor+chipset+ram (vyloucis vliv GK). Tech 70 pro procesor uz mi prijde celkem na hrane.. Deska 60°C by melo bejt celkem v klidu.
    //Se starou grafikou a zdrojem to nepadalo?
    No 60 na doske je uz celkom slusne cislo, moze to uz zacinat s malou nestabilitou, ak to pri hrani trosku vyskoci, moze to byt aj ono, ak nic nezistis prime95, skusil by som spravit v skrini prievan aby isli tie teploty trosku nizsie....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Teplotu CPU tím boxem nesrazíš... možná zkus vysát prach mezi žebry, ale kusil bych ofuk celé MB, nebo aspoň nějak dochlazovat chipset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Podivej se do biosu jaky tam mas nastaveny kriticke hodnoty .. a kazdopadne bych vymenil zdroj .. prece jen x1950 pro uz je potreba trosku narkmit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    16

    Celý je to vyčištění, btw jak to mám ochladit, když tam neni místo a jak dlouho mám nechat puštěnej ten prime95? A fakt je 350W málo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ten prime nech tak hodinku aspon.. dokud se neustali teplota na desce a procesoru
    //a vyber maximum heat test.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Candy Zobrazit příspěvek
    Celý je to vyčištění, btw jak to mám ochladit, když tam neni místo a jak dlouho mám nechat puštěnej ten prime95? A fakt je 350W málo?
    No najlepsie je spravit prietok vzduchu a to tak, ze dopredu das jeden ventilator na nasavanie vzduchu a dozadu das jeden ventilator tak, aby vyfukoval teply vzduch von z Case. Inak 350 W je malo pre X1950 Pro a ak by to aj bolo dost, tak je to dost na hrane, osobne ti mozem odporucit Fortron 400W ten to utiahne ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    16

    Nechal sem to běžet 12minut, dokud procesor nedosahoval teploty 70 stupňů a Zákl. deska 61 stupňu, pak jsem se bál, že to spadne a radši vypnul...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Nech to běžet dokavaď se to neresetuje, procesoru by se nemělo nic stát, navíc je to Prescott a ten je na pečení zvyklý...

    70° je ale bez taktování podle mně na defaultních voltech cekem dost...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SSD Problém vypínaní pc
    Od rewkon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-11-2014, 11:51
  2. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-07-2012, 08:45
  3. problém při vypínání kompu
    Od Leroj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 16:38
  4. Problém, vypínaní
    Od lubayys v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 18-06-2007, 12:06
  5. Problem se zdrojem - vypínání se
    Od Macc v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-05-2007, 10:44