Špatny spoj ATX
Dobrý den.
Mohli by jste mi poradit. Mam tady druhy počítač, je to starý kousek mám ho jen na filmy, tak do něj nechci investovat. Je tam problém že po nějaké době po zapnuti začne blbnout. Našel jsem černý kontakt v konektoru na základní desce od ATX zdroje. Mate někdo zkušenosti z čištěním?
Mohli by jste mi poradit. Mam tady druhy počítač, je to starý kousek mám ho jen na filmy, tak do něj nechci investovat. Je tam problém že po nějaké době po zapnuti začne blbnout. Našel jsem černý kontakt v konektoru na základní desce od ATX zdroje. Mate někdo zkušenosti z čištěním?
Můžeš ten "černý kontakt" vyfotit ... jestli nebude spíše vyhořelý ATX konektor. Zahořelé místa se již špatně obnovují, neboť při zahoření dojde k mechanickému porušení kontaktu. Pokud je kontakt opravdu pouze "zašpiněn" stačí Ti v podstatě jakýkoliv Electric Cleaner a následné ošetření kontaktu pomocí např. kontaktolu.
[ATTACH=CONFIG]28924[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28925[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28926[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28927[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28928[/ATTACH]
---------- Doplněno v 20:39 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:38 ----------
tady jsou snad ti to k něčemu pomuže
---------- Doplněno v 20:39 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:38 ----------
tady jsou snad ti to k něčemu pomuže
Podle fotografií vypadá, že konektor na základní desce není víceméně poškozen. Což se zcela nedá říci o ATX konektoru zdroje. Je tam vidět drobné poškození "dutinek". O jaký zdroj se jedná ?
Zacni se intezivne zajimat, co vsechno doprovazelo PSUFaraona na jeho posledni ceste, protoze MB pravdepodobne take dostal peknou slehu, kdyz uz se tam neco tavilo. Zacni postupne zjistovat, co vsechno prezilo. Lacine PSU obvykle "vyndaji" vsechno, proto jsou jako faraoni a jejich smutecni pruvod.
zdroj mam tento. On je to studeňak už dřive mi ten počitač několikrat začal blbnout za chodu. Sekl se obraz a podobně. [ATTACH=CONFIG]28937[/ATTACH]
Doporučuji okamžitou výměnu zdroje !!!
Tyto zdroje jsou jedny z nejhorších na trhu, nyní jsi to zjistil. Příčin zahoření může být více, pokud skutečně konektor řádně nedoléhal do protikusu, divím se, že jsi to neřešil dříve. Mohlo to také skončit zničením počítače.
Napiš kompletní sestavu, abychom Ti mohli poradit jaký zdroj vybrat. Doporučuji tento zdroj rovnou vyhodit do elektroodpadu a vůbec ne nezabývat jeho zprovozněním.
Tyto zdroje jsou jedny z nejhorších na trhu, nyní jsi to zjistil. Příčin zahoření může být více, pokud skutečně konektor řádně nedoléhal do protikusu, divím se, že jsi to neřešil dříve. Mohlo to také skončit zničením počítače.
Napiš kompletní sestavu, abychom Ti mohli poradit jaký zdroj vybrat. Doporučuji tento zdroj rovnou vyhodit do elektroodpadu a vůbec ne nezabývat jeho zprovozněním.
Aaaaaaaa, Eurocase strikes again! :D
3,3V konektory vypadají, že dostaly tedy kua zabrat... a je otázka, co to udělalo s deskou. Zmínky o Faroonově průvodu nejsou zde vůbec od věci. Zdroj ti buď jen poškodil, nebo možná už nenávratně poškodil základní desku. Protože Eurocase je prostě... Eurocase ;)
Zkus, co se bude dít s novým PSU, ale s tímhle to už ani nezapínej. Jinak toho může hořet víc :shut
3,3V konektory vypadají, že dostaly tedy kua zabrat... a je otázka, co to udělalo s deskou. Zmínky o Faroonově průvodu nejsou zde vůbec od věci. Zdroj ti buď jen poškodil, nebo možná už nenávratně poškodil základní desku. Protože Eurocase je prostě... Eurocase ;)
Zkus, co se bude dít s novým PSU, ale s tímhle to už ani nezapínej. Jinak toho může hořet víc :shut