Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: TL-WR1043ND rychlost internetu nepřesáhne 100Mb/s

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    31

    Zdravím,

    Mám problém s routerem - mám doma internet 240Mb/s. když připojím počítač přímo k routeru od poskytovatele tak mi to běží 240Mb/s ale jak mile zapojím tp-link tak internet jede max 100Mb/s (kabely jsou oba dva 1 Gb/s) Vůbec netuším co může být špatně když celá síť je postavena na 1 Gb/s rychlosti a router by to měl v pohodě zvládat.

    Předem moc děkuji za odpovědi a za snahu

    Díky,

    Exík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    677

    1Gb routery malokdy zvladaji routovat 1Gb, tato rychlost je dosazitelna pouze v ramci LAN. Tento konkretni zvlada zhruba 120 Mbps. Viz recenze
    O něco horší to bylo při zapojení WAN-LAN, kde by zvládl stěží „uroutovat“ 100Mbit přípojku.
    http://www.svethardware.cz/recenze-t...igabit/30970-4
    Na 240 Mbps se asi budes muset poohlednout nekde jinde..

    223 Mbps treba zde: http://www.svethardware.cz/recenze-l...450-mbps/34979
    193 Mbps: http://www.svethardware.cz/recenze-m...i-router/35118
    Naposledy upraveno uživatelem Gouranga: 05-09-2013 v 10:44
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    31

    Díky moc za odpověď, myslíš že by jsi byl tak hodný a pomohl mi vybrat nějaký router od značky tp-link? Děkuji moc - nějak jsem si na tu značku zvykl a mám jí všude

    Díky moc,

    Exík
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,099

    Moc jich neni, ale alternativni firmware muze silne pomoci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,249

    Mozna by stalo za to vyzkouset i ten stavajici s openwrt
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Moc jich neni, ale alternativni firmware muze silne pomoci.
    Podle tohoto odkazu chápu že TP-LINK TL-WDR3600 to zvládne úplně bez problému? Děkuji za odpověď.

    Exík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    31

    To možná ano, ale nejsem zběhlý v tom toto dělat a bojím se že to nějak pokazím - a za druhé sem pak četl že může být nestabilní a občas se musí restartovat :-/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,099

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Mozna by stalo za to vyzkouset i ten stavajici s openwrt
    Ani ne, 'jen' 180Mb/s.

    Mela by to dat i 1042 (jakozto nastupce 1043), ta 3600 pak zcela urcite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od exnerjan Zobrazit příspěvek
    To možná ano, ale nejsem zběhlý v tom toto dělat a bojím se že to nějak pokazím - a za druhé sem pak četl že může být nestabilní a občas se musí restartovat :-/
    Pokud nechce kupovat drahé zařízení, stejně bude muset přehrát firmware i v tom "novém" tplinku. Mám taky 1043ND a s OpenWRT naprosto stabilně už pár let. A to na něm mám rozjeté věci, o kterých bych si s originálním firmware mohl nechat jen zdát
    Vlákno o 1043ND: http://www.svethardware.cz/forum/sho...ghlight=1043ND
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Pokud nechce kupovat drahé zařízení, stejně bude muset přehrát firmware i v tom "novém" tplinku. Mám taky 1043ND a s OpenWRT naprosto stabilně už pár let. A to na něm mám rozjeté věci, o kterých bych si s originálním firmware mohl nechat jen zdát
    Vlákno o 1043ND: http://www.svethardware.cz/forum/sho...ghlight=1043ND
    Než se do toho vrtat a pak bych stejně dosáhl jenom 180mbps tak to si koupím tu 3600 které to tedy zvládne

    P.S. Kdyby někdo chtěl router tl-wr1043nd tak je k mání
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    No ještě by jsi se mohl sám sebe zeptat, kde využiješ download 240 Mb/s. Mne napadá jenom simultánní přenos z několika serverů naráz. A co budeš dělat s 1043ND? Alespoň bych to zkusil a u toho se i něco přiučil.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Rychlost internetu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 26-05-2012, 11:34
  2. Rychlost internetu
    Od Overdose v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-05-2011, 17:47
  3. Rychlost internetu
    Od zzuzu22 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-04-2011, 20:04
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-08-2009, 21:40
  5. Rychlost internetu
    Od Dave777 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-07-2007, 18:36