Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 2 z 2

Téma: Excel 2007/2010, jak nalézt n-tý výskyt pole? Ne VBA.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    Dobrý den.
    V Excelu mám následující problém:
    V nějaké oblasti potřebuji nalézt n-tý výskyt nějakého pole.
    Poté samozřejmě vrátit hodnotu, co je někde vedle nebo pod.
    Mám napsané makro, které funguje, bohužel protože je na hodně buňkách, tak prohledávání je velmi zdlouhavé a zdržuje.
    Samozřejmě se dá vyřešit ručním přepočtem maker, ale to je jen takové poloviční řešení.

    Nenavede mě někdo?
    V excelu data vypadaji nějak takto:

    hrušky jablka třešně pomeranče jablka hrušky
    100 200 100 50 90 55
    jablka jahody pomeranče
    20 50 60
    ..atd.

    Hledám druhý výskyt, například "pomeranče" , respektive hodnoty 60.
    Tak nějak tuším, že se musí použít nějaké vyhledávací funkce (POZVYHLEDAT, INDEX ...), ale
    nějak především si nevím rady s tím, jak to toho zamontovat ten násobný výskyt.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    Ahoj
    Sloupec A "ovoce"
    Sloupec B "hodnoty"

    buňka D1-jsem si udělal rozbalovací seznam pro ovoce aby nedošlo k omylu při zadávání

    buňka E1-pomocná pro určení čísla řádku ve kterém se nachází n-tý výskyt
    vzorec:
    Kód:
    =SMALL(KDYŽ($A$1:$A$20=$D$1;ŘÁDEK($A$1:$A$20);"");ŘÁDEK(4:4))
    maticově =>Ctrl+Shift+Enter
    v tomto vzorci je onene n-tý výskyt ŘÁDEK(4:4) tzn. čtvrtý výskyt a oblast je omezena do řádku 20.

    buňka F1-podle čísla řádku z předchozího vzorce zjistím fcí index hodnotu ze sloupce B
    Kód:
    =INDEX($A$1:$B$20;$E$1;2)
    osobně bych si oblasti pojmenoval,nebo alespoň mě se s tím líp potom pracuje

    P.S. sice už je to tu dlouho ale třeba se bude někomu hodit
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Excel 2007 Enterprise
    Od Invisible1988 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-11-2013, 08:26
  2. Office 2007 - Excel a Access -propojení dat
    Od JuraS. v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 23-07-2013, 13:55
  3. Microsoft Office: EXCEL makra 2003 => 2010
    Od Janno60 v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-03-2013, 11:59
  4. Rada, pomoc Excel 2007
    Od AgentWhite v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-10-2010, 08:06
  5. Padá Excel 2007
    Od Petr S. v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-10-2008, 17:07