Tazatel: Tomáš Horák
Znění dotazu: Ahoj všichni, chci se vás zeptat na názor mé sestavy. Momentálně jsem na dovolené a moji známí tvrdí, že moje pc už je starý šunt a že bych ho měl prodat. Počítač momentálně nebyl používán delší dobu a tak nevím jestli to "šunt" opravdu je. Budou s ním pro hry na monitoru s rozlišením 1600x900 velkej problem? Navíc tvrdili ať si aspoň nataktuji procesor ze základu. Zvládne to deska a chladič Tranqillo?
Děkuji všem moc.
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
ZEPPELIN 8 GB DDR3 1333MHz GOLD
GIGABYTE 970A-DS3
CORSAIR VS650
Znění dotazu: Ahoj všichni, chci se vás zeptat na názor mé sestavy. Momentálně jsem na dovolené a moji známí tvrdí, že moje pc už je starý šunt a že bych ho měl prodat. Počítač momentálně nebyl používán delší dobu a tak nevím jestli to "šunt" opravdu je. Budou s ním pro hry na monitoru s rozlišením 1600x900 velkej problem? Navíc tvrdili ať si aspoň nataktuji procesor ze základu. Zvládne to deska a chladič Tranqillo?
Děkuji všem moc.
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming
ZEPPELIN 8 GB DDR3 1333MHz GOLD
GIGABYTE 970A-DS3
CORSAIR VS650
Ten CPU není nic extra a chtělo by ho to nataktovat. Chladič by měl stačit, u desky nevím, má nechlazenou kaskádu. Chce to ozkoušet, jestli to půjde nebo nepůjde (resp. jak to půjde), rozhodně si o tom nejdříve něco přečti, než začneš taktovat. Rozhodně bych to ale zkusil, protože tak jako tak CPU zpomaluje grafickou kartu, GTX760 je na něj příliš silná.
O taktování už jsem četl dost, a na závěr z toho pro mě vyplinulo..Pokud má procesor otevřený násobič, což tento má. Tak stačí pouze v biosu zvednout násobič? Říkám to dobře?
Nekdy je potřeba ještě zvednout napětí, když je na té frekvenci CPU nestabilní, samozřejmě napětí se taky nezvedá do nekonečna. Jinak ano, je možné jednodušeji taktovat pomocí násobiče a není tedy potřeba korigovat frekvenci pamětí, která je závislá na taktu FSB (tedy druhá možnost taktování).
Až budeš spokojený s taktováním, nezapomeň otestovat stabilitu např. pomocí utility OCCT.
Až budeš spokojený s taktováním, nezapomeň otestovat stabilitu např. pomocí utility OCCT.