Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Zpomalená generace jednoho webu

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Nastal u mě zajímavý problém. Jedno diskuzní fórum (pouze jedno) je pro mě zabržděný jak .... Jakákoliv stránka se generuje 5s +-0,2s (simplemachines fórum ukazuje dobu, po kterou se generuje).

    Co jsem zkoušel:
    PC z jiné části sítě poskytovatele (přes remote), případně jiní uživatelé fóra - jede bez problémů

    kontrola souboru hosts
    Doma mám 2 routery, tak jsem zkoušel každej z nich přemostit - nic neřeší
    2 PC a 1 ntb doma - na všech to blbne
    změna DNS (jeden provider, druhej provider, google) - nepomáhá
    2 oddělené připojení k netu a různé IP (jedno má veřejnou IP, u druhýho jsem zkoušel 2 různé veřejné IP a jednu sdílenou) - blbne to
    odinstalovat virtuální stroj (upravoval síťovky - proto), vypnout antivir, kompletní sken PC - nic nepomohlo

    Je poměrně dost otravné čekat 5s na načtění každé stránky, nějaký nápady kde je chyba?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    FlashPlayer a plugin máš aktualisovaný? Mě takhle zase blbne
    http://www.tvmovie.de/tv-programm-sparten.html
    To trvá věčnost, než se ty reklamy načtou a celá stránka se setřese (tlačítka) tam kam mají...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Zkusil jsem ho vypnout a nijak to nepomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    FlashPlayer a plugin máš aktualisovaný? Mě takhle zase blbne
    http://www.tvmovie.de/tv-programm-sparten.html
    To trvá věčnost, než se ty reklamy načtou a celá stránka se setřese (tlačítka) tam kam mají...
    okamžitý start tvé stránky,bez problému-používáte nějaký doplňek na blokování reklam? pokud ne skuste do firefoxu nainstalovat adblock plus a tyto filtry

    Easy list Czech and Slovak
    Malware domains
    fanboys social blocking list
    Easy Privaci
    Easy List
    Czech List
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Generování stránky je záležitost serveru. Prostě nestíhá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Generování stránky je záležitost serveru. Prostě nestíhá.
    a jak to že StD má s tou stránkou problém a já ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Generování stránky je záležitost serveru. Prostě nestíhá.
    Tak jakto, že to trvá vždy stejně +-0,2s, nezávisle na zatížení (očekával bych velké rozdíly v čase) a jen ode mě z domu? Všem ostatním to jede rychle a hned
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Podívej se v prohlížeči pomocí nástrojů pro vývojáře na průběh načítání. Pokud to jiným chodí normálně, stránka se asi 5s negeneruje a zaměňuješ to např. s dobou načtení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    na téhle konkrétní stránce (co je v příspěvku StD) jsem vypnul adblock plus a načítání je cca 5 sec,se zapnutým adblock(ve firefoxu) start ihned,tj, reklamy reklamy reklamy,to vše zdržuje
    nainstaluj si to co píšu výše a bude klid
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    ...
    Já to vím, čím to u mne je - nemám tam ve FF doinstalený Flash-plugin - jsem líný to dodělávat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od hugostieglitz Zobrazit příspěvek
    na téhle konkrétní stránce (co je v příspěvku StD) jsem vypnul adblock plus a načítání je cca 5 sec,se zapnutým adblock(ve firefoxu) start ihned,tj, reklamy reklamy reklamy,to vše zdržuje
    nainstaluj si to co píšu výše a bude klid
    Já se nebavím o tvmovie.de, ale http://forum.gameteam.cz kde je ukázána doba generování (úplně dole) Nějak jsem to zapomněl napsat a všichni teď zkoušíte němce
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    aha stránka vytvořena za 1,276 sec.
    druhý třetí a každý další 0,46 sec
    adblock nemá vliv
    Naposledy upraveno uživatelem hugostieglitz: 08-09-2013 v 19:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tak jsem to vyřešil. Viníkem byl plugin na blokování proxyn (někteří **** si nedali říct a neustále obcházeli bany, tak jsem to testoval). Jen jsem si toho nevšiml hned po jeho aktivaci, takže jsem to s ním nespojoval (že by problém někde odkud tahá data?). Ale že mě blokoval na IP z 3 různých rozsahů - to jsem se musel sakra trefit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Takže nakonec problém byl na straně serveru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Ani ne tak serveru (ten se fláká - mám tam přístup) jako pluginu do SMF. Předpokládám, že načítal data odněkud a ty cca 4s navíc byl timeout.

    Holt zkusím proxiny blokovat jinak, jen to asi nebude tak jednoduchý
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nová generace grafik
    Od Teadrinker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-05-2013, 00:02
  2. MP3,4 nove generace = ONDA VX 747
    Od tralalacek v sekci Audio
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-12-2008, 20:43