Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: crono 350W atx zdroj? pro GTX 650(+ další specifikace a poděkování za odpověd)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    9

    http://www.czc.cz/zotac-gtx-650-2gb-...125800/produkt a zdroj crono 350w atx s mým pc ,pár dotazů:

    1.mám pc=>základní deska gigabyte f2a55m-ds2 socket fm2 ultra durable 4,procesor amd apu a4-5300(pozdeji na stejnou variantu tdp amd apu nebo fx taky kolem 65w nejspíš něco jako a8-5500), ve skříni nemám větrák na odvod tepla a kasy má zato hrodadu otoru na proudení vzduchu nez je obvykle i na bocnim krytu,mám sazený 4gb modul ram 1333mhz jeden hodlam dokoupit druhý pokud je to možné ,větrák mám na zdroji a na procesoru nikde jinde ,jedna combo mechanika a hardisk 500gb zapojena 6xusb portu (využívaný 3-4, na levnou herní myš neprogramovatelnou a klavesnici nejobycenejsi plus rychlý flash disk na ready bost a operacní system pouze w8 obcas zapojím externí hardisk zatím pracuji na monitoru s maximalnim rozlisenim 1240x1024 a mozna v budocnosti nějaký levny sirokouhly ve vzdalene port vga napajn ze zasuvky staří počítače je 3měsíce běží 24/7dní v týdnu když spím po 5hodinách se vypne dysplay hardisk nikdy a vyhovuje mi to

    2.otázka 1.a=> mohu dokoupit tuhle kartu s těmihle specifikacemi na bezproblémový chod pc i při zátěži bz investice na lepsi zdroj?(ekonomika jemi ukradena de o to co nejrychleji zvysit vykon do pár dnů s omezeným rozpoctem na tenhle mesic zdroj mohu dokoupit treba další ale o to nejde de o otazku jestli by zdroj vydrzel treba i 3roky)

    1.b=>kdyby to neklaplo hodlal bych pozit pouze tuto zadne
    meneni napeti:snížení frekvence procesoru v biosu tudíž menší tepelná ztráta =víc watu k dispozici a afterburner nebo přímo nástroje we windows nebo ovladačích pro poddimenzování grafiky taky nehodlám měnit napětí tahle karta (vybírám kartu podle tdpa doporučeného zdroje nejde mi o nesmyslný výkon a při tom výkon požaduji a nejsem náročný krom hardweru a peněz)

    1.c=>kdyby nefungovala otázka 1.b bylo by lepší pro můj případ dokoupit grafiku gt 640 nebo gt630 s obdobným ale menším tdp než je uvedno zde s doporučeným minimalním výkonem zdroje 300w? i když je daleko horší ale o 100 až 150%lepší než má současná dle game-debate.com a jejich automatického srovnání karet

    3.doplnění: pc využívám na brouzdání netem a online hry jako je guild wars 2 výjímečně zkouším super nové hry jako je tes skyrim u kterých nevydržím a baví mě na nich zkoušet různé urovně detailu a rád upraguju pc i když se jedná o nesmyslné investice (odpovedi typu ku lepsi zdroj a ze je gt640slabá ignoruju nejde mi o fps které nepoznám ale na druhou stranu
    potěší<není to priorita>a pc byl koupen v nouzy i když se na tyhle parametry nehodí jako nejlepší investice v tu dobu za 5litrů když sem náhle přišel o svůj stroj a dva měsíce v tu dobu bez pc bylo pro mě nepřijatelné)

    4.poděkování=> za odpověd na otázky vám nemilosrdně děkuju.) a prosím poradtě už se tímhle uprage zabívám 3dny čtu na netu atd dále a zkouším kalkurátory jde mi ale taky o váš názor a dokonce jsem zapoměl že dnes mám narozeniny:-/ což se mi stalo poprvé v životě

    5. kdyby nekoho napadla treba alternativa grafiky do 3k at napise
    Naposledy upraveno uživatelem rubicp: 11-09-2013 v 01:02 Důvod: nefungující odkaz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Citace Původně odesláno od rubicp Zobrazit příspěvek
    dnes mám narozeniny:-/ což se mi stalo poprvé v životě

    Tohle asi vysvětluje tu srozumitelnost psaného textu

    Citace Původně odesláno od rubicp Zobrazit příspěvek
    zdroj crono 350w
    Tento zdroj je dle mne nic moc a doporučuji koupit alespoň nějaký Seasonic bronze.

    Citace Původně odesláno od rubicp Zobrazit příspěvek
    mohu dokoupit tuhle kartu s těmihle specifikacemi na bezproblémový chod pc i při zátěži bz investice na lepsi zdroj?
    Raději jiný zdroj. Dále navrhované gt 640 nebo gt630 jsou už vcelku slabé. Hele, já koupil např. bazarovou GTX 660 za 2600 CZK (ale tu zase nenakrmí ta tvoje A4, stejně tak dle mého tu GTX 650). Více z příspěvku jsem nerozluštil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Hele, já koupil např. bazarovou GTX 660 za 2600 CZK (ale tu zase nenakrmí ta tvoje A4, stejně tak dle mého tu GTX 650).
    no ale,hele u te 660tky je doporučený zdroj 450w a tdp 140w a u té konrétní 650 je doporučený 350w a tdp 64w zda se mi to jako o polovinu mensi zrout pletu se?(a procesor má 65w tdp coz by mohlo klapnout při snížení jeho frekvence a ůčinosti karty?)

    no zrejme budu muset objednat zdroj doporučíte konkrétní a levný nejlépe odkaz?
    Naposledy upraveno uživatelem rubicp: 11-09-2013 v 01:09 Důvod: dodatecne info+díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Za sebe nemohu doporučit na takovém zdroji PC provozovat. Vhodný zdroj by mohl být např. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NK18BE
    Pokud grafiku v dané cenové relaci GTX 650, tak je dle mého lepší koupit HD 7770. Jak už jsem ale psal- je otázka, zdali procesor nebude grafiku omezovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    GTX 650 má typickou spotřebu cca 50W a maximální někde okolo 70W. Takže ač je tvůj zdroj šmejd (varován si byl), stačit by měl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    9

    http://www.czc.cz/coolermaster-therm...133855/produkt koupil jsem tenhle 500w zdroj za petistovku tvá varianta byla téměř 2x drazší a taky jsem uvazoval nad grafikami nad aty asi objednam nejakou kde můžu využít amd technologii duall graphyk a vyuzít tu s procesorm levnější dx9-hry momentalně nehraju takže se vejdu s cenouvou relací do plánovaného upgradu díky snad ten 500w zdroj vydží když je od známe značky *vyřešeno*
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od rubicp Zobrazit příspěvek
    http://www.czc.cz/coolermaster-therm...133855/produkt koupil jsem tenhle 500w zdroj za petistovku tvá varianta byla téměř 2x drazší a taky jsem uvazoval nad grafikami nad aty asi objednam nejakou kde můžu využít amd technologii duall graphyk a vyuzít tu s procesorm levnější dx9-hry momentalně nehraju takže se vejdu s cenouvou relací do plánovaného upgradu díky snad ten 500w zdroj vydží když je od známe značky *vyřešeno*
    Gratuluji, koupil jsi kus šrotu se šměšnou účinností (65%??) u kterýho je reálný riziko, že při prvním výkyvu v el. síti (např. při bouřce) odpálí celý PC. Hlavně, že jsi ušetřil 300kč (místo slušnýho seasonicu za 800kč)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Špičky v naší síti (alespoň u nás) se nestávají běžně, jen výjimečně. Zažil jsem to jednou za život... Co se mi zdá jako podstatnější je fakt, že kvalita (zvlnění) napájecího napětí je mizerná a že to může a také asi ovlivní životnost komponentů (jmenovitě zejména mainboardu a grafické karty).

    Samozřejmně směrem dolů, ale to už bylo obsaženo ve větě že zdroj je šmejd a varován jsi byl
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,144

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    Špičky v naší síti (alespoň u nás) se nestávají běžně, jen výjimečně.
    Oproti tomu ale podpětí v síti "běžné" je (záleží, kde máš barák). Stačí, aby někdo spustil chvilkový odběr např. 50 A (typicky start továrny, většího kompresoru, atd.) a napětí klesne klidně i na 150 V. Zajímalo by mne, jak se s tímto vypořádá zdroj se specifikací Input Voltage 190~253.

    EDIT: ještě jsem si všimnul: CoolerMaster Thermal Master. Výstižný název
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 12-09-2013 v 10:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak tohle se nám stávalo v Kozlovicích někdy v 1992-3, kdy byla slabá trafačka a odpoledne v sobotu se začalo péci, žehlit a prát (ženy) a muži vyrazili sekat trávu či řezat dřevo - a z trafa se kouřilo... a napětí šlo tak na 1/2... Amiga trafo to zvládlo, monitor hezky pohasnul...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    9

    řešíte s prominutím extrémy u počítače za 5litrů a jeho posledním upgrade za 4.6litru samozřejmě sem i objednal originální windowsy slusnou grafiku kde mi pujde amd duall graphics takze 75%výkonu dle grafu plus(oproti nejsilnejsi karte , kterou sem objednal) na amd stránkách s videem a novou ramku plus a ten zdroj objednávka je rezervovaná a pošlou mi ji v průběhu příštího týdne samozřejmě že můžu vybrat zdroj za obdobnou cenu do 450W ale tam už neuvádějí ůčinosti a rozmezý napětí to mě vede k závěru ze ty ostatní obdobný zdroje se bojí uvádět veškéré parametry a tenhle zdroj má x napětových ochran což se mi zdá plus ale nevyznám se v tom zdroj beru minimálně 450watový a s cenou do 600kč s dph víc už nedám

    barák máme 12km od plzně tedy 14km od cezu v menším ale ne malým městě samozřejmě že nám to napájí cez elektrické rozvody k nám do baráku minulý rok rekonstruovaly a niky nám neodešla elektronika a při bouřce se bojím blesku a pracováním s pc ze mi vybouchne a veme sebou i mě tak ho vypínám a du spat jelikoz uz to jednou trefilo do prostřed dvora a my nemáme na střeše uzemění

    (a k té ůčinosti je to šmejd ale ostatní zdroje ve stejné cenové kategorii je neuvádí ale zato má jen o 15% nižší ucinost než drahé certifikované přes litr stojící zdroje což je o 15% víc tepla a 15%z 500w je 75w takže ho budu brát jako 420w zdroj na komponenty grafika mi bude brát max 75w dejme tomu procesor 80w základovka 40w hardisk a mechanika 65w a ostatní periferi 65w a to v případě že ho komletně využiju a zbývá mi asi -+70w na ztrátu tepla v pc mimo zdroj i když to bylo zaočítáno ale prakticky v praxi vyuziju max 350w coz je 75%zatížení zdroje což je pro mne konkrétně idealní zdroj a využiju jeho potenciál ale s rizikem bouřek:-( i když se neohlížíte na jeho spoustu prepetovych ochran)p.s. zboží lze zatím editovat(max 600kč)

    pro pana zelenku:
    snad mi při zapojení do elektriky nevyletí do vzduchu a kdyby jo jsem schopen další měsíc koupit nové pc(mám měsíčně na utratu 7200za co chci s toho 2litry cigarety) tohle pc by mělo vydržet jen 2 roky(potom ho daruju synovci ted je mu 8 zatím na něj není zralej) a je 3měsíce staré komponenty , pak si sestavím za 30tisíc v roce 2015 / nekupuju ho rovnou sou důležitější věci jako rekonstrukce mého pokoje nové dveře ,lustr už jsem kupoval za 900stovek krásný moderní a taky musím navštívit tesco utratit tam 7litru za oblečení plus výdaje na cigarety a dobré jídlo a taky lovit baby na budoucnost myslet nemusím ale to přijdu o osobnost v 60letech budu díky mé nemoci živá zombie co jen vnímá a jak jsem psal tady nejde o finance ale o to co nejrychleji s omezeným rozpoctem tenhle měsíc jen 4.6litru zvýšit znatelně grafický vykon v pc poradily ste mi ze stávající zdroj bude vytizen na max tudíz je rozumne koupit vykonejsi zdroj bez ega jsem tak ucinil:-) a potom hned že jsem koupi ještě horší šmejd od známější firmy s extravagantním názvem zdroj můžu koupit klidně za měsíc do toho pc za 2litry a ještě vyměnit procesor ale me de o to co nejrychleji do pár dnů zvýšit graficky výkon psal sem to hned v prvním přízpěvku a více méně děkuji za rady on opravdu pro plánovanou konfiguraci ten 350w zdroj je málo asus kalkulacka mi doporucuje 400-450w zdroj snad ten zdroj vydrzí aspon měsíc co jsem koupil:-( příští měsíc koupím ten seansonic ve vykonejsi variante a novej procesor děkuji a bezduvodne jsem nepsal pro mne *vyřešeno* ale nebavý mi od vás číst jakej sem hnup PANE DRZELENKA
    Naposledy upraveno uživatelem rubicp: 13-09-2013 v 03:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak ptal jsi se nás na názory a co jsi se dozvěděl, se ti nelíbí. Evidentně za to ale můžeme my!

    Jinak přijde sem dost uživatelů, kteří používali podobné zdroje a najednou mají neidentifikovatelné problémy, jako že jim to sem tam ztuhne a tak nějak divně, pak to spadně, pak ztuhne hra na BSOD... atd. Společným jmenovatelem většinou bývá (ne vždy, ale tak 75% případů) že buď uživají, nebo v minulosti užívali nějaký "skvělý zdroj", jako třeba Eurocase zdroj. Takový zdroj jim změnil parametry kondenzátorů na základní desce (bohužel nikoliv směrem k lepšímu, to by se to zdroje vyvažovaly zlatem) a deska s změněnými součástkami není nadále schopná fungovat stabilně na várobcem navržených hodnotách, o overclocku nemluvě.

    Napěťové ochrany jsou bezpředmětné za situace, kdy bleskojistky jsou standardem a k přepětí v síti nedochází nikdy. Naopak ti nepomohou vyřešit vyšší zvlnění výstupního napětí při zátěži, což je to, co bude vadit nejvíce tvým součástkám.
    Je blbost dát peníze za solidní komponenty a pak je napojit na šmejd zdroj (což je ještě relativně eufemismus). Připlatit si k 650,- ještě 150,- za solidní zdroj, na kterém to vše cenné vysí, není podle mně nic nerozumného.

    Výsledek bude ten, že za dva roky nebude co synovci darovat (tak na 85%), ale u slušného zdroje by bylo (tak na 98%) co darovat a bylo by to funkční.

    Nemůžeme za to, že se ti naše zkušenosti nepozdávají Mně se nepozdává věcí... a nenadělám s tím nic. DrZelenka to možná napsal víc od úst, ale v zásadě nenapsal, že je někdo hňup, jen, že je to nerozumné udělat. Když se stalo, tak se stalo, uvidíme - třeba jsme ten zdroj podcenili a bude lepší, než se domníváme?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    9

    ok:-) stačilo to říct slušně http://www.czc.cz/evolveo-pulse-450w.../72910/produkt tohle je už finální myslím že mi to dneska odešlou editoval jsem tam zboží a díky že si mi zachranil pc za sedm minut deset a k tomu názory akceptuju jako kazdej do jiste miry
    Naposledy upraveno uživatelem rubicp: 16-09-2013 v 04:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,527

    Citace Původně odesláno od rubicp Zobrazit příspěvek
    ok:-) stačilo to říct slušně http://www.czc.cz/evolveo-pulse-450w.../72910/produkt tohle je už finální myslím že mi to dneska odešlou editoval jsem tam zboží a díky že si mi zachranil pc za sedm minut deset a k tomu názory akceptuju jako kazdej do jiste miry
    Holt jsem to napsat tak, jak to bylo. Poradili ti tu slušný zdroj a ty jsi objednal to nejhorší, co se dá najít!

    Stále nechápu proč opět vymýšlíš nějakej jinej zdroj - značce Evolveo bych moc nevěřil. Jejich zdroje neznám, ale zbytek co vyrábějí je kvalitativně hodně špatný. Proč neobjednáš doporučovaný Seasonic? Pokud proti Seasonicu něco máš, tak to napiš a doporučíme ti alternativu - nevymejšlej jiné zdroje stylem "zavřu oči a někam kliknu" (aspoň tak mi to připadá).

    Btw nevím kdes viděl nadávku na tebe. Jediný na co jsem nadával byl ten "zdroj" co jsi objednal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    /OT tady je třeba připomenout, že ani každý Seasonic není automaticky dobrý, vzpomínám na ten 400W s jedním polymer kondíkem na 12V větvi, co tak rád pískal a věci odcházely... Stejně jako třeba značka Enermax je "jistota" jen na první pohled, např. celá Liberty řady je prolezlá fakt špatnými kondíky, takže není vůbec dobrá... a to je to prosím "Enermax" ... OT/

    Já o zdrojí Evolveo pulse také nikdy neslyšel, ale jak se tak zdá, tak o něm ještě uslyším A nevím proč, ale mám za to, že to nebude nic hezkého ani dobrého...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zdroj Eurocase ATX-350W problém.
    Od Bufuova v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-04-2010, 22:39
  2. Radeony: utahne zdroj Forton 350w Sapphire HD4730?
    Od Opavak v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 13-01-2010, 20:54