Vypínání notebooku MSI GX701X - ventilátor vyčištěný
[ATTACH=CONFIG]29014[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]29015[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]29016[/ATTACH]
Dobrý den panové a dámy, mám problém, začiná se mi vypínat notebook. Celý jsem ho vyčistil od prachu okolo celého větráčku a žebrování a dělá mi to stále. Zde mám foto a děkuji za každou užitečnou radu. Děkuji Gildr
Dobrý den panové a dámy, mám problém, začiná se mi vypínat notebook. Celý jsem ho vyčistil od prachu okolo celého větráčku a žebrování a dělá mi to stále. Zde mám foto a děkuji za každou užitečnou radu. Děkuji Gildr
Tak jako zkoumal jsem teplotu a připadají normální, okolo 50 C stupňů CPU a GUP dioda 55 C stupňů při normální režimu bez zapnutí jakékoliv aplikace
Cca 4 roky starý herní MSI... trošku se divím, že vydržel tak dlouho...
Zeptám se, notebook se vypíná při zátěži?
Možná bych vyzkoušel vyměnit chladící pastu na chladiči (koupit aspoň Arctic MX-2 a nanést opravdu tenkou vrstvu).
Teploty v klidu vůbec nepomůžou, potřebujeme teploty při zatížení (např. při hraní). Zkus stáhnout a spustit CPU test v OCCT.
Zeptám se, notebook se vypíná při zátěži?
Možná bych vyzkoušel vyměnit chladící pastu na chladiči (koupit aspoň Arctic MX-2 a nanést opravdu tenkou vrstvu).
Teploty v klidu vůbec nepomůžou, potřebujeme teploty při zatížení (např. při hraní). Zkus stáhnout a spustit CPU test v OCCT.
A větrák se točí naplno, než se to vypne? Určitě by jsi ho slyšel, hádám že taková "herní" cihla tichá nebude.
Větrák je slyšet už od začátku co jsem ho koupil a není pokaždé tolik slyšet co se vypíná. Jinak to je 6let starej herní notas MSI ;) taky mě napadla ta pasta nebo vyměnit celej větráček ;)
Tak tady dávám krásné grafy mých dvou jader a vidím že je to krásná teplota, zkusím tu pastu, ale stejně si myslím, že bude novej větráček potřeba ;)
Co se tak dívám, tak to vypadá, že ti CPU throttluje (což jsou ty snížění teploty na cca 60°C, takže bych řekl, že procesoru nebo notebooku se ty teploty vůbec nelíbí). Pusť ten test znovu a aspoň na 20-30 minut, z dvouminutového testu zjistíš kulový... po cca 20-30 minutách taky ty teploty vyrazej trošku výš.
Pak bych ještě pustil v HWiNFO loggování teplot a poté pustil nějakou hru - dokud bude notebook běžet, tak ti bude do souboru zapisovat údaje jako frekvence, teploty, vytížení...
Pak bych ještě pustil v HWiNFO loggování teplot a poté pustil nějakou hru - dokud bude notebook běžet, tak ti bude do souboru zapisovat údaje jako frekvence, teploty, vytížení...
On to nevypnul, to vypnul program sám (teplota překročila maximální povolenou mez).
Vlez do nastavení OCCT a nastav vyšší max. povolenou teplotu a pak uvidíš, jestli se to vypne.
Vlez do nastavení OCCT a nastav vyšší max. povolenou teplotu a pak uvidíš, jestli se to vypne.
Tak tady mám zhruba 40minut zátežě, nevim co z toho mám vyčíst, děkuju, jestli mi pánové poradíte ;)
Jestli z toho čtu dobře, tak hodně často se ti při zátěži podtaktovává CPU aby snížil teplotu, to znamená, že je něco špatně s chlazením. Rozhodně vyměnit pastu, aspoň Arctic MX-2
MX-2 se dá použít všude, ale jsou pasty, které jsou použitelné třeba jen pro chlazení méně náročných obvodů (tranzistory atd). MX-2 je levná a na svou cenu má hodně slušné vlastnosti.
Tak jsem použil pastu a připadá mi, že mi pomohla, ale ne úplně, děkuji za rady, ale asi stejně budu muset vyměnit větráček ;)
---------- Doplněno v 16:46 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:44 ----------
Tak jsem použil pastu a připadá mi, že mi pomohla, ale ne úplně, ale asi stejně budu muset vyměnit větráček ;)
---------- Doplněno v 16:46 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 16:44 ----------
Tak jsem použil pastu a připadá mi, že mi pomohla, ale ne úplně, ale asi stejně budu muset vyměnit větráček ;)
Vzhledem k tomu, že až po 30 minutách došlo k propadu teploty, takže nejspíš k throttlingu, tak si myslím, že to docela i odpovídá ;)
Tak to nevím, já bych jej sháněl podle modelového označení notebooku (resp modelové řady, protože celá modelová řada bude mít stejné chlazení).
netvrdim, ze za to muze vetracek, ale pokud "fuci" ven horky luft..., nak se mi to nepozdava....
je to opravdu poradne "prepastovano"a vycisteno zebrovani?
je to opravdu poradne "prepastovano"a vycisteno zebrovani?