Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 53

Téma: mITX v Fractal Design Node 304 s i7 3770K

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Tak jsem našel kde se v BIOSu mění napětí na procesoru,
    momentálně jsem na 5,15GHz, teploty na dvou nejteplejších už ale přesáhly hranici 65°C, momentálně po cca 10 minutách zátěžového testu v prime 95 probliknou na 67° jinak to jede na 66°C, nechám to tak delší dobu a víc to šponovat nebudu. Napětí jsem nastavil na 1,52V.
    nemáte představu kdy budou ty nízké fitinky?

    no a ještě bych potřeboval radu, jak udržovat radiátor kompletně odvzdušněný?
    Naposledy upraveno uživatelem RomanSvach: 28-10-2013 v 14:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    1.52 V do toho CPU opravdu necpěte, pokud ho nechcete mít za dva nebo za tři měsíce mrtvý 1.3 Voltu je plus mínus doporučené maximum...

    Pokud je radiátor celý +- stejně teplý tak je odvzdušněný dobře.

    Fitinky by měly být ve středu u nás
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    No tak to teda snížím, ale s 1,3V to vytáhnu sotva na 5GHz a ten procesor bude uplně chladný(tipuju 50°C max)
    ted tam mám 1,65V 5,2GHz. Se s tím v průběhu dne hraju. Ať dělám co dělám nemůžu ten procesor zahřát víc jak na 68°C(Prime 95), Ty návody na netu ohledně taktování tohoto procesoru jsou mě momentálně k ničemu protože jsou u nich uvažované zcela jiné teploty, oproti mému případu cca +30°C.
    Buď mám strašné štěstí na dobrý kus nebo to zbroušení IHS a nanesení hodně(paradox) Coollaboratorky mezi něj a čip hraje strašnou roli(revizi mám E1/L1).


    Jinak jestli je radiátor teplý+/- stejně nedovedu říct protože teplý není. Je opravdu celkem dost studený.

    No už jsem našel a spočítal následující postup. Co se týče mosfetů tak tam to bude nakonec asi hodně jednoduché, Ten modrý chladič nechladič sundám odfrézuju z něj ty žebra, musí tam zůstat protože je nosný. Ponikluju ho(doufám že to na ten elox chytne, vůbec nevím jaký je problém naniklovat hliník, mám ale přístup jak k galvanickému tak chemickému niklu)
    pak na to přišroubuju měděný mezikus(taky ho nechám poniklovat, ať to nevypadá uplně blbě) tímto by jsem se měl s výškou dostat nad ty chipy pod ním v tom úzkém místě a na to bych dal vodní blok, např ten koolance co máte v nabídce.
    Když to vše dám do kopy coollaboratorkou tak by to mělo chladit a i se to tam prostorově vlést.

    No a poté musím odvést teplo od chipsetu, na to mají blok zas EK.
    Naposledy upraveno uživatelem RomanSvach: 28-10-2013 v 22:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Tam opravdu udělá hodně rozdíl ta pasta pod IHS...to Vám klidně udělá 15 stupňů rozdíl a dalších 15 stupňů je rozdíl vodní chlazení versus high-end vzduch. Každopádně ten čip se Vám při 1.65V neupeče, tedy není problém v chlazení, jen prostě už narážíte na limit té technologie v CPU a při dlouhodobém používání Vám prostě umře...

    Jinak pokud si zvládnete udělat nějaký "pasiv" na ty mosfety a na něj pak dáte vodní blok tak to bude dokonalé A jinak niklovat ten pasiv není potřeba - kromě lepšího vzhledu to žádný výkon navíc nepřinese
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    No než lepší vzhled si od toho spíš slibuji to, že tam půjde použít coollaboratory liquid.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Tak to pak ano Každopádně na samotné mosfety ta coollaboratory pasta přijít nesmí, takže jí dát potom jen mezi ty pasivy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Tak jsem to konečně dal do kupy
    http://romansvach.rajce.idnes.cz/vodnik/

    poznatek č.1 - zdroj s modulární kabeláží je nutnost, bohužel(budu muset asi koupit)
    poznatek č.2 - grafická karta musí mít paměti pouze z jedné strany(budu muset asi koupit)
    poznatek č.3 - jedno kolik Voltů do toho člověk pustí, uchladit to jde bez problémů vždy. Nechápu jak si zrovna na přehřívání může někdo stěžovat, problém je mít to stabilní přes 4,8GHz při rozumném napětí(pod 1,4V)
    poznatek č.4 - chipset se nedá chladit vodou, nevlezou se fitinky, je to moc blízko procesoru, stejná situace platí pro mosfety(tam se to ale snažím pořád řešit)

    poprvé jsem si poskládal počítač a mám z toho upřímnou radost, není to nic extra ale funguje.
    Díky za rady a za kvalitní zboží které jede jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Tak tam je teda "hodně" místa

    Co bych udělal já - udělal bych si rámeček pro zdroj a dal ho místo toho radiátoru. A naopak radiátor bych dal dopředu místo zdroje. Získáte tím místo tam, kde ho potřebujete (nad deskou) a přijdete o něj tam, kde ho nepotřebujete (nad zdrojem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Na zdroji mám čerpadlo a kabeláž, navíc je tam držák na disk-trochu jsem ho "upravil", sem půlku toho držáku uřízl flexou aby tam šli dát hadice.
    Stejně mám jen jeden SSD disk a vše ostatní mám na NAS
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Dobrý den,

    ještě jsem se chtěl zeptat z jakého důvodu nelze coollaboratory liquid použít na mosfety a jestli ji můžu použít na chipset.

    S pozdravem
    Švach
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Protože je vodivá, je to v podstatě kov. Na mosfety určitě ne, na chipset ano, pokud si dáte opravdu pozor na to, aby Vám po instalaci chladiče nevytekla někde okolo na desku nebo spíš na okolí chipsetu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Zdravím,

    jen pro představu jak funguje chlazení které jsem u vás zakoupil

    http://romansvach.rajce.idnes.cz/vod...razovky_9_.jpg

    http://romansvach.rajce.idnes.cz/vod...azovky_13_.jpg

    víc už to asi ždímat nebudu.

    děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Velmi pěkný výsledek
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Zdravím,

    tak jsem zase trošku pokročil s tímto počítačem.
    Měl jsem tam i7 3770K s GTX 660, jak se ale prováděl výprodej karet po těžbách tak sem za slušné peníze přišel k R9 290X.
    Musel jsem koupit zdroj protože původní to nedával. No a pak mě odešla deska.
    Ta už je vyreklamovaná, zítra budu mít počítač doma a teď zase řeším jak to proboha uchladit(i7 3770 OC + R9 290X OC)
    měl jsem na tom velký chladič který teď ale koliduje s grafikou(http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...?arg1=01060107).

    teď spíš uvažuji tam dát sestavu 2x menší který už nekoliduje s grafikou(http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...?arg1=01060107)
    k tomu bych dal ty dva ventilátory které už mám.

    mám bohužel pár věcí které nejsem schopen vyřešit a proto prosím o pomoc.
    radiátory s ventilátorama chci dát na střídačku tj.: rad-vent-rad-vent, a toto potřebuju sešroubovat dohromady, akorát nevím jak. Radiátor chytnu na bednu, to je mě jasné, na ten radiátor potřebuju chytit nějak ventilátor na který musím zase z druhé strany dát radiátor. Jenže nevím jak se tohle dělá(takhle jen na vodě http://www.alza.cz/noctua-nh-d14-d148507.htm na víc nemám místo)
    navic potřebuji tyto radiátory spojit do okruhu, to by šlo jak? mají závity z obou stran?

    Předem děkuji
    RomanS
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Dobrý den,

    upřímně řečeno nevím, jak to celé elegantně spojit dohromady. Jediné co mě napadá je to "slepit" pomocí http://www.alphacool.cz/produkt/Alph..._cerpadla.html
    ST30 nemá závity s obou stran, protože by tam na ně nebylo místo. Takže jedině to pospojovat pomocí 2x L fitinek a kousku hadice.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Fractal Design Define R2 prosím o zkušenost
    Od majkl 11 v sekci Skříně
    Reakcí: 99
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 18:10
  2. Ventilátory: ventilatory FRACTAL design
    Od lexxxa v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 01:40