Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 53

Téma: mITX v Fractal Design Node 304 s i7 3770K

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Dobrý den,

    Koupil jsem si nedávno velmi malý počítač, přesněji jde o

    Seasonic SS-500ET, T3 500W
    Intel Core i7-3770K
    ASUS P8Z77-I DELUXE - Intel Z77
    Fractal Design Node 304
    MSI N660-2GD5/OC
    Kingston HyperX Beast 8GB (2x4GB) DDR3 2400 XMP
    Kingston SSDNow V300 - 120GB

    no a co si nalhávat K procesor jsem si koupil abych ho trochu pošponoval.
    nejde ani tak o sestavu samotnou, spíš to že potřebuji aby se mě do ní vlezlo trošku rozumné vodní chlazení.
    celkově si nejsem jist v podstatě vůbec v ničem,

    http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...oxfDIyNzY3OjJ8
    fitinky a hadičky si prosím domyslete, hadice 13/10

    nevím zcela přesně jestli se tam ten radiátor vleze (je dost široký) dokážu si změřit prostor od šroubu po stěnu skříně ale ty šrouby nejsou symetricky
    taky nevím jestli pasuje ten chladič na VGA
    a taky si nejsem jist tím čerpadlem(jestli by nešlo koupit menší aby nebyli zbytečné problémy-už tak je místa málo)

    na druhou stranu jsem poměrně přesvědčen že tam musí být dva ventilátory(z obou stran radiátoru, je totiž dost široký, jen se prostě nevyznám v jejich značení takže nevím jestli jsou v tom košíku ty správné-klidně hlasitější ale výkonné)
    taky bude třeba přepastovat ten procesor(coollaboratory)

    pokud prosím znáte odpovědi na nějaké z těchto otázek a máte chuť poradit, budu vděčný
    RomanS
    Naposledy upraveno uživatelem RomanSvach: 17-09-2013 v 22:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Sám mám stejnou bednu a podobné CPU (viz. podpis). Místo cpaní dovnitř uvažuji o zavěšení většího radiátoru zezadu (na šířku by se měl vejít 240mm rad aniž by přečuhoval) pomocí dostatečně dlouhých šroubů, aby měl kudy nasávat vzduch (pevnost bedny je velmi dobrá a podle mě ho s přehledem unese). Vyřeším tím dostatečnou velikost radiátoru (dovnitř se toho moc navíc nevejde) a odvedením tepla úplně ven mi pomůže s teplotama.

    Btw máš přepastovaný CPU? U mě to nechutně moc pomohlo, necelých 20°C pokud si to dobře pamatuju (zatím na vzduchu).

    Pak dej vědět, až to dáš dokupy - já plánuji vodníka okolo vánoc. Zajímalo by mě vnitřní uspořádání (ale radiátor dovnitř dávat nebudu).
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 17-09-2013 v 22:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    No já toho vodníka už měl mít doma, na alphacoolu už sem měl i košík a stačilo objednat, jenže.... manželka si koupila kabelku( to by jeden nevěřil jak drahé jsou ty kabelky!!! bych za to koupil toho vodníka dvakrát!)
    tak teď musím držet bezpečnostní rezervu a odložit na další měsíc(a nezaváhat)
    ještě to přepastované nemám bude mě to dělat kamarád zároveň s tím vodníkem. Pak se podělím o poznatky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Dobrý den,

    nejdřív to chce vymyslet co s tím radiátorem, pak můžeme dořešit ostatní komponenty chlazení.

    Našel jsem třeba tuhle fotku http://cdn.overclock.net/f/f2/f2feb8d3_IMG_5558.jpeg kde je vidět, že radiátor se tam klidně i Monsta vejde, klidně i se dvěma ventilátory, vejde se tam i blok na CPU, ale problém vznikne v tom, že jaksi už tam není místo na fitinky z toho CPU bloku...takže ve výsledku je to nerealizovatelné.
    Musel by se dát zevnitř 120mm ventilátor a zvenku k tomu přichytit ten 120mm radiátor plus druhý ventilátor. Ale pokud už má zvenku být radiátor, tak tam rovnou může být větší 240mm verze, která Vám se stejnými dvěma ventilátory udělá mnohem lepší službu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Musejí se pouzít L-kové fitinky, od procesoru k radiátoru(k dyz bude 140mm) je to 47mm, což by vyjít mělo(když tak se shodí IHS úplně-stejně nevím k čemu tam je když se to na něj nepájí) , spíš vidím problém v šířce radiátoru protože ten má kolem 190mm(navíc ještě zátky) a to už možná narazí na stěnu,
    Nejde na ten CPU blok aquacoolu namontovat dekl z bloku na grafiku? ten má totiž vývody do strany.

    tahat radiátory ven to asi opravdu ne... přece jen původní záměr byl malý, designově hezký počítač

    díky
    Naposledy upraveno uživatelem RomanSvach: 18-09-2013 v 07:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Citace Původně odesláno od RomanSvach Zobrazit příspěvek
    když tak se shodí IHS úplně-stejně nevím k čemu tam je když se to na něj nepájí
    Aby se zabránilo fyzickému poškození jádra při montáži chladiče
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Aha, už vím, s čím jsem nepočítal - na té fotce je corsair all in one set, a ten má CPU blok o dost vyšší než normální CPU bloky, protože je v něm integrovaná ještě ta pumpa...takže to ano, to se tam Lkové fitinky asi vejdou

    Rozměry toho Monsta 140 jsou 186 x 144 x 86 mm, na straně kde jsou fitinky přečnívá radiátor přes ventilátor o 31 mm, na straně kde je fill port je to pak 15 mm.

    Pokud upravím ten Váš košík, tak by to vypadalo takto http://www.alphacool.cz/Nakupni-kosi...A6Mnw0MDQyOjF8
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    no ještě musím kouknout aby se tam vlezl ten TOP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    No maximálně lze jako nouzovku použít http://www.alphacool.cz/produkt/Alph...C_Pro_AGB.html ale to je krajní řešení...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Proč vlastně tak moc záleží na tvrdosti čerpadla u tak krátkého a málo restriktivního okruhu? Chápu když tam má někdo hromadu tenkých radiátorů, pak tam má x bloků atd atd... ale v tomto případě?

    v čem a jak moc je lepší CPU blok od alphacoolu oproti aquacoolu?

    děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    V tomhle případě vůbec nejde o to, že je ten Laing mnohem silnější čerpadlo než DC-LT ale o to, že ta DC-LT je hlučná mrcha (pokud se nezreguluje, a pak je zase výkon už opravdu dost slabý i na relativně jednoduché okruhy) a že má tak malou expanzku, že bych nepřál ani svému největšímu nepříteli s ní zavodňovat okruh

    Co třeba http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W...V_DC_Pump.html plus http://www.alphacool.cz/produkt/EK_W..._X-RES_2_.html - to by se tam nevešlo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    soudruh šupléra naměřil že, na výšku by to mělo mít max 110mm víc placu tam nad zdrojem není, vedle zdroje zas dost omezuje šířka a hromada kabelů...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    V tom případě bych zvolil variantu EK-DCP 2.2 + k tomu ta expanzka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    35

    Tím pádem mám asi poslední dotaz,

    jak vysoký je blok alphacool a jak vysoký je aquacool.

    osobně preferuji ve všem co můžu české výrobce, chladit by měli +/- stejně restriktivita nebude také o řád jiná takže jediný podstatný měřitelný faktor bude ta výška.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,555

    Na webu aquacoolu mají napsáno 5mm základna 9.5mm plexi TOP, takže by to mělo být cca 15 mm celkem. Ale nemám ho tady skladem tak to neumím ověřit.

    Alphacool XP3 jsem teď meřil a má 14 mm na výšku.

    Ovšem s tím porovnáním chlazení zcela souhlasit nemůžu, ale to už je Vaše volba
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Fractal Design Define R2 prosím o zkušenost
    Od majkl 11 v sekci Skříně
    Reakcí: 99
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 18:10
  2. Ventilátory: ventilatory FRACTAL design
    Od lexxxa v sekci Chlazení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 21-08-2009, 01:40