Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

harddisk v pytli (možná jen část?)

plaskotch (89)|2.10.2013 06:19
Zdravím střelci,

mám problém s harddiskem notebooku lenovo. Přestal fungovat, psalo to read disk error (či tak něco). Provedl jsem test se softwarem od hitachi (disk je hitachi) a ukázalo to chybu faulty a důvod excessive shock. Provedl jsem ještě pár testů a taky to házelo chyby.

Nicméně, posléze jsem zjistil toto. Disk je rozdělený na tři oddíly h,i,k. I je nějaký menší cca 30Gb, jsou tam drivery (možná je to ten, který si vyhrazuje systém, ale spíše ne, dá se na něj zapisovat,). Disk K je úplně v pytli PC ho sice zobrazí, ale když chci zobrazit velikost, napíše insert new disk.

Ale oddíl h vypadá, že funguje. Otázka zní, zda je možné na něj nainstalovat windows a jet jen z tohoto oddílu.

Je mi jasné, že je to vysoce riskantní, ale je to ntb od kámošky, která nemá čas ani moc prachy to te´d řešit, ale moc by jí pomohlo, kdyby jí ntb ještě pár chvil fungoval.

Co myslíte? Díky moc.

PS: případně, kdyby měl někdo dobrý tip, kde sehnat harddisk do ntb, budu vděčen (koukal jsem na bazary, moc toho nebylo)
Salamander (6177)|2.10.2013 07:16
Pokud je disk uz jednou takhle nakoplej tak bude vzdycky dost vysoke riziko ze se po***e uplne.
A nevim jestli ma smysl brat disk z bazaru (bez zaruky) kdyz nikdy nevis co se s nim mohlo dit :D

Ale jinak ze by se nic nedalo najit ... :D :D :D [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
plaskotch (89)|2.10.2013 17:15
Hm, to máš nejspíš určitě pravdu...jak říkám, já bych to nedělal, ale ona prostě jednak nestíhá a jednak zrovna nemá moc finance. Dík za tip!