Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 5 z 5

Téma: špatně zapojený harddisk? prodleva

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Zdravím, mám rok starý pc a šlape to. Nicméně občas se mi stává věc, že když chci načíst něco z hardu a pc tam musí hrábnout, je tam prodleva, něco jako když hrábnete na cd a počítač to musí nejdřív roztočit a až pak pošle data. Ta prodleva není moc velká a ani mě to nějak neruší, jen mě zajímá, jestli je možné, že je to nějak špatně zapojeno. U staršího počítače mi to nedělalo a když sem chtěl něco z hardu, bylo to hned.

    díky za tipy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A nemáš nastaveno aby se ti ten Green při nečinnosti vypínal?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    no jo, to zní pravděpodobně. Tak já se pokusím zjistit, kde by se to mohlo vypínat. Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele mdot
    Registrace
    May 2012
    Příspěvků
    107

    Jestli hledas packu, tak ji nenajdes. Kazdy FS ma svuj commit interval (x sekund) a LLC se nastavuje ve firmware s parametrem /disable - wdidle. No a protoze jsi chtel zelene mozky casto ani to neberou, tak se mu vnuti hodnota v ms, tim se obejde "zeleny zazrak". Otazkou je, proc to resis, kdyz jsi to chtel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    89

    Citace Původně odesláno od mdot Zobrazit příspěvek
    Jestli hledas packu, tak ji nenajdes. Kazdy FS ma svuj commit interval (x sekund) a LLC se nastavuje ve firmware s parametrem /disable - wdidle. No a protoze jsi chtel zelene mozky casto ani to neberou, tak se mu vnuti hodnota v ms, tim se obejde "zeleny zazrak". Otazkou je, proc to resis, kdyz jsi to chtel.

    Jo, to je mi jasné, že páčkou to nepůjde. Firmware...no jo, to je ono, že mě to nenapadlo.

    A proč to řešim? Jak jsem psal v prvním příspěvku, prostě mě to zajímalo.
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-01-2017, 12:16
  2. Dlouhá prodleva po bootování Win.
    Od pavelson v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 14:37
  3. Prodleva po stisku pravého tlačítka myši
    Od petrade v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-04-2009, 22:00
  4. Rozhraní USB, BT...: Zapojený Headset přes USB blokuje stolní repráky
    Od Pakl v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-09-2008, 17:34
  5. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 17:28