Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: 2x HD 5850

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    Zdravím všechny jsem tu nový mám problém se zapojením dvou grafik...

    Desku mam http://www.czc.cz/asus-m5a97-r2-0-am...112017/produkt

    Obě grafiky už mám v pc když zkusím zapnout hru (AC 3) tak nepoznám žádný
    rozdíl,grafiky jsem zkoušel zvlášť a obě fungují ! Když jsem zaškrknul v CCC
    crossfire tak se mě tam ukázalo že to nemám uložené tak jsem uložil a už se mě
    nepovedlo se z5 do CCC dostat zkusím ještě reset pc ale asi to nepomůže...
    Napadlo mě že (asi pravděpodobně) mám spíš slabé paměti RAM:

    http://www.czc.cz/kingston-hyperx-t1.../85265/produkt

    Objednal jsem nové jestli by moch být problém ještě v něčem tak bych rád přivítal radu...
    Předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Pametma to 100% neni, ty s tim nemaji nic spolecneho

    karty jsi zkousel jednotlive jestli funguji?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    Ano každou zvlášť. Obě normálně fungují. Já vím že to stím nemá nic společného asi jsem to špatně napsal
    Myslel jsem jako že jsou slabé ty ramky.Že FPS neklesly protože grafika stačí na tu hru proto když jsem přidal druhou tak
    žádná změna. Poroto jsem si myslel že to RAM nestačí když se obrazem podívam po
    okolí obraz klesne na 25fps když se podívám k zemi že nevidím moc objektů tak obraz de k 45fps.
    Kdy by to nestíhala grafická paměť tak ikdyž se podívám k zemi a mam všechny detaily na full tak by se to sekalo kdy by byla slabá Grafika ne ? Snad mě chápeš jak to myslím
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Na první kolo se zdá, že jde o SW problém. Stáhni a nainstaluj Driver Fusion, standardním způsobem odinstaluj stávající ovladač GK, nabootuj do nouzového režimu, pomocí Driver Fusion vyčisti zbytky a po restartu stáhni a aplikuj nejnovější Catalyst.

    PS: Jaký je zbytek sestavy? Hlavně zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    No zdroj mám jen seasonic 500w , vím že na to potřebuju aspon 750 ale chtěl jsem to jen skusit jestli bude změna že na chvilku to pude .
    Naposledy upraveno uživatelem Syselcz: 14-10-2013 v 19:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Tak Fortron, nebo Seasonic?

    Každopádně pro CFX dvou HD5850 v kombinaci se žravým procesorem se doporučuje zdroj s alespoň 50A (v součtu) na 12V větvích. To tvůj zdaleka nesplňuje. Navíc zde hraje roli i jeho stáří.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    Já vím že ho potřebuju ale je to jen na zkoušku takže mam teď otázku nebo chceš říct že když tam mam jen 500w tak je nerozjedu jak bych měl ? De mě jen o to aby vše šlapalo.Druhou grafiku jsem dokupoval z bazaru a právě jsem to zkoušel chtěl jsem vidět rozdíl než bych zase investoval do zdroje!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Když to na hrubo spočítáš, potřebuješ cca 470W (150 + 150 + 120 + 50). Zdroj dává na 12V max. 408W.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    No takže ty grafiky nemam šanci takle rozjet ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Čistě teoreticky by CF zapnout jít mělo, ale jak se to bude chovat v zátěži je otázkou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    No čekal jsem že to zdroj nevydrží a že kompl zdechne ale zatím se to nestalo ale taky jsem na tom nehrál jen jsem zapl hru a podíval se na fps jestli je rozdíl. Teď mám teda dilema objednal jsem si už ramky nové za cenu nového zdroje. Prosím ještě otázka ty ramky co mám v textu nahoře nebrzdí mě tu sestavu ? Před rokem jsem dělal upgrade a na ramkách sem se snažil ušetřit taky stály jen 700kč :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    ne, nebrzdi
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    No tak crossfirex jsem asi nahodil ale jak sme se tu bavily o zdroji tak bez něj to asi nepude nebo výsledek je že karty fungují obě asi sou propojené ale když skusím zapnout hru tak menu v pohode ale jak se dostanu do hry tak je tam tma skoušel sem další dvě hry a to stejné ! Výsledek: http://uloz.to/xkoySRu2/ac3sp-2013-1...6-55-35-79-bmp
    Je to zdrojem ? nebo nějakou chybou ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    To odstranění ovladačů v nouzovém režimu a instalaci nových jsi provedl? Co znamená "asi nahodil"? Buď to jede nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafika HD 5850
    Od pavel.34 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-11-2012, 21:24
  2. problem s ATi 5850
    Od Schmako v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2010, 11:39
  3. Radeony: PoloMrtvá ATI 5850 ????
    Od anti.77 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 20-04-2010, 21:30
  4. Radeony: Ati 5850 edice
    Od bahamen v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 15:06
  5. Radeony: Ati sapphire hd 5850...
    Od The Jackal v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 21:53