Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: zamrznutí PC

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    Prosím o radu..
    Koupil sem si nový počítač a po nějake dobe vždy při náročnějších operacích (hry, rozzipování souborů) zamrznul a vždy ho musím resetnout. Někdy už po resetu nenajede. A tak sem skusil přehodit ramky a zase bylo vše v poho na nějakou dobu....
    Ale teď už PC zamrzne i když na něm nic nedělám...
    Prosím pomozte!!!
    Moje sestava:
    CPU: Inter Core 2 DUO E6600
    MB: MSI P965 Neo Socket 775
    GPU: Rleadtek Win Fast PX 7600GT
    HDD: Western Digital 150 SataII
    RAM: 2x Kingmax 512 DDR2 800

    Díky za radu jestli chtete ještě jiné informace tak řeknete co a já vám to napíšu.....
    Ještě jednou díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jako prvni vec je potreba pameti projet nejakym testem treba mem test nebo gold memory nastav normal test a nech to treba pres noc testovat tak zjistis jestli jsou pameti ok.. Take by bylo dobre zkontrolovat zda se ti neco neprehriva zmer teploty. A jeste bych uvital informaci co mas za zdroj nemas nahorou euro case?

    Memtest
    Gold memory
    Naposledy upraveno uživatelem pas!k: 12-07-2007 v 10:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    když sem to projížděl memtestem tak když tam byli obě tak to jelo v pohodě ale pak sem je skusil zvlášť a házelo to chyby..... nedávno sem to skoušel znovu ale nic to nenašlo.. dnes memtest teda spustím přez noc a zítra napíšu jak to dopadlo..
    co se týče teplot:
    MB: 32
    CPU: 35
    CPU1: 43
    CPU2: 43
    GPU: 66
    a co se týče zdroje tak nikde nemůžu najít typ......
    Naposledy upraveno uživatelem Janeks: 12-07-2007 v 11:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    euro case nemám
    A co se týče toho zdroje : K-mex PZ series 400W
    to je napsany na krabici... je to ono??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Citace Původně odesláno od Janeks Zobrazit příspěvek
    euro case nemám
    A co se týče toho zdroje : K-mex PZ series 400W
    to je napsany na krabici... je to ono??
    jj, to by mohlo být ono

    Jinak bych ještě zkontroloval jesli se v PC nehádají nějaké komponenty ve Správci zařízení (v menu zobrazení pak nastavit Prostředky podle připojení). Dnes by sice už s tímto být problémy neměly, každopádně ale za to nic nedáš. Právě kvůli tomuto mi kdysi můj komp dost hrozně blbnul. Úplně stejně jako Tobě...

    Sekalo se to podle nálady, především při zátěži a proto jsem se na tom cokoli náročnějšího pouštět . Ale třeba při pouštění filmů se to zasekalo během několik prvních vteřin

    EDIT: Pokud bys měl na výpise více zařízení, která by sdílela stejný kanál přerušení. Tak by by to snad tolik nevadilo - pokud jsou nová a pracují přesně podle normy PCI rev. 2.1 . Zda-li tomu tak je bys měl zjistit v manuálu k danému zařízení. Samozřejmě se to dá poznat také velice jednoduše a to tak, jestli máš s počítačem nějaké potíže tohoto typu - to je u Tebe ale jasné.

    Kdyžtak pak zkus jít do Biosu (po startu PC většinou klávesa Del) a tady v menu PnP & PCI Configurations zapnout (Enabled) položku Update ESCD, Clear NVRAM či Reset Configuration Data. To zapříčiní opětovné rozdělení zdrojů IRQ, DMA a I/O. To je důležité především, pokud jsi do počítače vkládal nějaké nové komponenty, které se automaticky nedokázaly správně nastavit. Systém totiž většinou sám správně pozná, že byla vložena nová karta a vynutí si nové přidělení hodnot ESCD. Ale i tak se tomu někdy nestává...

    Zkusil bych také nahrát nejnovější ovladače použitých komponent, případně flashnout Bios.

    Některá zařízení jsou také vyloženě alergická na jiná a proto bych Ti doporučoval proházet trošku karty ve slotech PCI - přidělení IRQ se totiž určuje přesně podle toho, v jakém slotu je máš instalované. Samozřejmě pokud nemáš PC stavěn firmou a je zaplombován - přišel bys o záruku.

    V nejzazším případě je nutné buď problémovou komponentu vyměnit, příp. v Biosu vypnout ACPI (položka ACPI Function v menu Power Management) a pak reinstalovat systém, který se dále nainstaluje bez jeho podpory (pouhé vypnutí položky bez reinstalace nepostačuje). Sice tím přijdeš o nějaké blbůstky, které se sice opravdu někdy hodí (např. různé režimy šetření) ale PC se Ti odmění lepší stabilitou.

    Jak jsem psal o tom mém problému: tenkrát mě pomohl až tento, posledně zmiňovaný, postup...
    Naposledy upraveno uživatelem Petr S.: 12-07-2007 v 13:50 Důvod: Nové informace
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Janeks Zobrazit příspěvek
    Prosím o radu..
    Koupil sem si nový počítač a po nějake dobe vždy při náročnějších operacích (hry, rozzipování souborů) zamrznul a vždy ho musím resetnout. Někdy už po resetu nenajede. A tak sem skusil přehodit ramky a zase bylo vše v poho na nějakou dobu....
    Ale teď už PC zamrzne i když na něm nic nedělám...
    Za prve by som skusil aby PC bezalo len s jednou ramkou, ak to bude padat, skusil by som druhu ramku, ak to bude padat aj s nou, zrejme bude chyba niekde inde, lebo 2 ramky naraz odpalene je uz velka nahoda...
    Inak ak ti to skladali v obchode, tak im to zanes na reklamacku a teba to nemusi trapit..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    teď sem skoušel jak budou ramky fungovat po jedné při náročné hře Colin McRae Dirt a jedna to zvládala bez problému a s druhou to zase zamrznulo tak to asi bude ramkou ne???


    btw: kompl sem skládal, není poskládanej z obchodu jinak bych jim ho tam zanes a neřešil to....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    99

    na teto desce korektne nefunguje vetsina pameti KingMax a Kingston :-D Corsair,Geiily a ADATA jedou v pohode. zrovna sme to resily ve ctvrtek kdyz prisel zakaznik s touhle deskou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    díky za radu..
    nechal jsem tu ramku se kterou se mi to sekalo projet memtestem ale nic to nenašlo.... možná máš pravdu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Janeks: tvy problemy by moh taky zpusobovat prehrivajici se chipset, vzhledem k tomu, ze mas pasivni chladic NB.... Taktoval si?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    netaktoval všechno je původní...
    btw: jaká je tak normální teplota harddisku???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Normalni tak kolem 35°C, pres 45°C bych ho dlouhodobe neprovozoval....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    :-D
    tak to není dobrý

    Zaráží mne GPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ty teploty nemas tak spatny.... Ta VGA taky celkem ujde. Zalezi kam az ti vyleze teplota v burnu, do 90°C je to v pohode. I kdyz na 7600GT v idle je 66°C celkem dost.
    Jakou presne mas kartu (hod sem odkaz).....
    Btw. taky mam 7600GT, s pasivem + ofuk 120 fanem na 600rpm a teploty 47°C idle a v burnu sem ji jeste nedostal pres 58°C....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zamrznuti pc
    Od sutyz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 21:31
  2. Zamrznutí PC..
    Od ycos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-11-2011, 18:19
  3. Zamrznutí PC
    Od sadday v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-07-2011, 18:32
  4. Zamrznutí Win XP
    Od koren3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-02-2011, 19:52
  5. Zamrznutí PC
    Od suty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 17-11-2010, 22:52