Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Výměna HDD za SSD a instalace OEM win 8 (chyba)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Dobrý den. Potřeboval bych radu ... pár dní už laboruju a už mě došla trpělivost. Mám Lenovo G780 s předinstalovanými win 8, koupil jsem si SSD disk a dal jsem ho místo HDD, HDD jsem šoupnul místo mechaniky. Win 8 jsem si zálohoval na flashku a z ní jsem obnovil windows na SSD disk, poté jsem naformátoval HDD abych měl úložiště. Poté jsem zjistil že se mi nechce aktivovat windows (V BOISU mám napsáno že mám licenci na win8) , dále mi hlásí windows že je na výměnném médiu takže nemůžu udělat zálohu a když se mi po každém restaru chtějí nainstalovat aktualizace, tak se to při 99% sekne a nahlásí, že je chyba a další hodnu to opravuje windows aby šli spustit od nepovedené aktualizace. Zkoušel jsem nainstalovat i win 7 ale marně. Stejná chyba ( tyto windows nepodporují winstalci win 7 nebo tak něco). Chtěl bych mít na ntb čistou instalaci win 8 a aktivovanou. (OEM win 8 mám stáhlou na HDD, ale nejde nainstalovat protože mi to hlásí že mám win nainstalované na výměnném médiu a ani z recovery se mi to nepovedlo)
    Za každou radu dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Jinak v recovery mi to hlásí, že nemám jednotku na zálohu, a instalace ve win taky nejde protože mi to hlásí, že je win nainstalován na vyměnitelném médiu .... takže co ted?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,115

    Mazat puvodni disk byla chyba, misto recovery jsi mel provest klonovani. Ale pozde bycha honit, fleska byla vytvorena v jakem programu? Telefonicka aktivace jeste zkousena nebyla, ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Byla no to uz vim taky .. flashku jsem vytvoril v recovery primo jako zalohu systemu pri vymene HDD takze nevim kde se stala chyba ze mi to hlasi to vymenitelne medium a nejde normalne aktivace .... nene po telefonu jsem to jeste nezkousel ale zkusim
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Byl notebook koupen včetně předinstalovaného OS? Máš nainstalován Intel Rapid Storage Driver?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    29

    Presne tak s predinstalovanym Win 8 .... docela rad bych ho upgradoval na 8.1 ale nemuzu kvuli tomu vymennymu mediu .... nene intel rapid storage driver nemam nainstalovany
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    5

    Dobrý den. Potřeboval bych radu ... pár dní už laboruju a už mě došla trpělivost. Koupil jsem si do notebooku nový 256GB SSD disk.
    Chci na něj nainstalit W8 a v kroku s výběrem oddílů to po chvilce instalace hlásí chybu na obr2.
    Dále, když chci vybraný oddíl naformátovat, tak se zobrazí hláška, že formát nejde provést.... obr1.
    Při spuštění to zase hlásí chybu viz. obr3. Dík. (PS: pokud dostanu nějakou dobrou radu jak NATO, nepište prosím žádné zkratky
    jako třeba UBCD, UEFI atp... nevím co to znamená.)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obr2.jpg 
Zobrazení: 262 
Velikost: 475.4 KB 
ID: 31028   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obr1.JPG 
Zobrazení: 161 
Velikost: 568.1 KB 
ID: 31027   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: obr3.JPG 
Zobrazení: 168 
Velikost: 71.4 KB 
ID: 31029  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tahle chyba poukazuje na nejaky HW problem, zkus vymenit SATA kabel od disku. Pokud to nepomuze, tak bych disk reklamoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    5

    ??? píšu problém v notebooku, nééé ve stolním PC Na původní mechanický disk instalace proběhne v pohodě.
    SSD dsk jsem připojil na PC a tam v pohodě funguje. Čte i zapisuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A smart u něj je také v pohodě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    5

    ?????
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    12

    Ahoj nevím jestli je to ještě aktuální jestli jo tak tam nainstaluj win10. Ono totiž ti tam mas aktuální win8 takže tam nemužeš nainstalovat nižší win. Takže buď budeš aktualizovat nebo nic. Ovšem já bych volil čistou instalaci a mám radši win7. při instalaci tam nesmí být žádné jiné médium (fleška,pevný disk,SSD)s windows!!!
    Skus a uvidíš že to pude:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Vaclav666 jakou tabulku máš u HDD a SSD , MBR nebo GPT a co máš nastavené v biosu u toho notebooku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    5

    Jávím, tak mám rád W7, ale tu W8 chci n jde na NB tam je fungl nový koupený SSD disk, na něm nikdy. W10 nikdy nechci ta šílená nabídka start. proto volím W8, tu si můžu změnit, tak ž bude vypadat jak W7.
    Ale divný je to že na původní HDD disk W8 jde nainstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2015
    Příspěvků
    5

    ---------- Doplněno v 10:30 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 10:30 ----------

    Citace Původně odesláno od 62kokos Zobrazit příspěvek
    Vaclav666 jakou tabulku máš u HDD a SSD , MBR nebo GPT a co máš nastavené v biosu u toho notebooku.
    Jakou tabulku? Do biosu se mi už podařilo vlést.... nic takového tam není. V tom notebookovým biosu není skoro žádné nastavení
    Záloška Main, jen info o biosu a notebooku
    Záloška Advanced tam je zvuk, logo,IDE nastavení a start easy flash
    Záložka security tam je zabezpečení biosu
    Záložka Boot tam je zas jen nastavení jednotek. Žádné MBR nebo GPT nikde není.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chyba obrazu na LCD notebooku - v displeji chyba neni
    Od lucinkapes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 18:35
  2. Windows Vista: Instalace kb947821- příliš dlouhá instalace?!
    Od pepos01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 21:24
  3. Instalace XP - chyba při načítání z CD
    Od Targenss v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 28-05-2009, 15:04
  4. chyba instalace Xp
    Od jik06 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-02-2007, 07:54
  5. Porad ta sama chyba pri zavadeni instalace :(
    Od paralaX v sekci OS Linux
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-06-2006, 09:16