Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Next-gen engine

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    důležité informace k chystanému novému enginu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    Dobrý den,
    chtěl bych otevřít téma o novém Next-gen enginu. Se zprávou oficiálních minimálních požadavků na Call of Duty: Ghosts (hra bude na Next-gen enginu) se musím někde zeptat. Je normální aby nové hry vycházeli pouze s podporou DirectX 11? Pouze pro 64-bitové operační systém W7,8? Myslím si, že spousta hráčů má ve své výbavě v PC kvalitní herní grafiku, ale bez podpory directX 11. Znamená to, že tito hráči si hru na next-gen enginu nezahrají???
    Mám už 4 roky starou grafickou kartu MSI N275GTX, pro mé hraní naprosto dostačující. Zatím se mi nechce investovat do nové. Prosím kdo zjistí něco o zpětné kompatibilitě next-gen enginu s directX 10 ať dá vědět. Díky
    IzIDooR
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Požadavek na 64-bit systém úzce souvisí z potřebnou pamětí. 6GB RAM prostě na "konzumních" 32-bit Windows nelze mít. Svou roli hraje i 64-bitovost next-gen konzolí (vzhledem ke konverzím). 32-bit systémy nemají budoucnost. S konzolemi souvisí i podpora DX11. Úprava a testování pro nižší verze je práce (a náklady) navíc, takže řada nových titulů bude výlučně podporovat jen tuto verzi. Na starší grafické kartě si pak pochopitelně nezahraješ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Problém je v tom, že DX11 standardy se rozšířily i do konzolí a ne-DX11 grafiky budou tak zralé na vyhození (jakou budou mít cenu, když si na nich nezahraješ nic z toho, co vyjde?) a výrobci HW si už mnou prsty na prodeje. Sorry, tak to prostě je.

    Zbývá možnost zůstat u těch starších her, co nemají takové nároky. Ale vem si jen, jak se i na slušné i3 hýbe třeba World of Tanks. No sotva že se hýbe, že? Takže nároky na HW u her jsou vždy extrémní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Zrovna o WoT bych nemluvil, nároky na PC neodpovídají tomu jak hra vypadá, natož jak se hýbá. Za toto spíše může (ne)podpora více jádrových CPU a špatná správa zabrané paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    Zkusil jsem jedinou doteď vydanou hru, která jede jen na DX11 a tím byla Crysis 3, hru jsem ani nespustil
    Budu tedy nucen k upgradu, ale jakou grafickou kartu zvolit? Někde jsem četl, že si máme počkat ještě rok, že budou karty s ještě menším výrobním procesem a výkon bude skokově vyšší.
    Zde je má sestava: zdroj - Corsair 650W, deska - MSI G41M-P25, paměti - Kingston 2x2GB 1333MHz, CPU - Core2Dou E6750 2,66GHz, GK - MSI GTX2750 896MB
    Doporučte mi prosím grafickou kartu do 3500,-
    Nebo se vyplatí ještě počkat?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,250

    Citace Původně odesláno od IzIDooR Zobrazit příspěvek
    Budu tedy nucen k upgradu, ale jakou grafickou kartu zvolit? Někde jsem četl, že si máme počkat ještě rok, že budou karty s ještě menším výrobním procesem a výkon bude skokově vyšší.
    No takhle ale můžeš čekat klidně 10-20 let
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Někde jsem četl, že si máme počkat ještě rok, že budou karty s ještě menším výrobním procesem a výkon bude skokově vyšší.
    Absolutní nesmysl, to mohl napsat snad tak OBR nebo Hulván... nikdo při smyslech by tohle nenapsal. To souvisí s mnoha technologickými problémy zmenšování výrobního procesu, nicméně i když by se zenšení povedlo (jako že se časem povede), tak se nic pro uživatele nezmění. Jistě, grafika bude žrát místo 130W při plném výkonu "jen" 80W... a? Výkon bude stále stejný. Leda že se podaří vyšší takty. Ale to bude o kolik? O 20%? Za jakou cenu? Třeba za tu, že další overclock už bude vyloučen?

    Kde je ta skoková změna výkonu? Ta může přijít jen s novou architekturou (a tu nikdo ani nevymýšlí, natož aby ji vyvíjel a tedy nemůže být příští rok k dispozici).

    Anebo s efektivním využitím architektury stávající - tady se už 2 roky připravuje malá revoluce spojením vývojářů a AMD do výsledku low-level API zvaného Mantle, které umožní skutečně víceprocesorový paralelní přístup k podporovaným grafickým kartám a nabídne značné skokové zýšení výkonu tam, kde je to možné - tedy u vyšších vezzí grafických karet, které s slušnými osmijádrovými procesory dneska nejsou využity tak, jak by mohly být.

    Tady zvýšení výkonu a to přímo skokové bude, ale bude to také něčím vykoupeno:
    1 - HW kde bude nárust podstatný nebude low-end hardware, ale spíše hi-end
    2 - podporovány jsou zatím jen AMD grafiky od Radeonu HD 7000 výše, nVidia bude muset zapracovat na své podpoře která zatím není ani ohlášena
    3 - Mantle musí podporovat a zejména pro něj být nápsána hra - FrostBite 3 engine (BF4, např.) ji podporuje a před vánocemi bude vydána podpora pro Mantle

    Prozatím lze říci toto:
    Mantle nabízí 9x rychlejší Draw Call než DirectX
    Mantle masivně zvýší výkon (nepůjde v žádném případě o nějaké jednotky procent) proti DirectX
    Mantle bude masivně benefitovat z paralelních jáder, tedy majitele 8 jádrových CPU budou nadšení
    Mantle, podle slov vývojářů, nabídne výkon, o kterém na PC ještě nikdo nikdy neslyšel ("scalability that’s unheard of in the PC space" ""performance many times that of DX" "unlock unprecedented performance and graphics quality")

    Toto je jediná revoluce, o které vím. Pokud bych za tohoto stavu měl doporučit nějakou grafickou kartu do 3500,- pak bych mohl doporučit snad jen počkat a našetřit 1000,- víc na R9 270X:
    http://graficke-karty.heureka.cz/sap..._11217-01-20g/
    ...a zatím se spokojit se staršími hrami. Nebo vzít z druhé ruky něco staršího, ale stále výkonného od AMD? To je ale zbytečný risk, když 270X má výkon za rozumnou cenu jak hrom a s Mantle to bude úplně někde jinde...
    Naposledy upraveno uživatelem trodas: 28-10-2013 v 16:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od IzIDooR Zobrazit příspěvek
    Budu tedy nucen k upgradu, ale jakou grafickou kartu zvolit? Někde jsem četl, že si máme počkat ještě rok, že budou karty s ještě menším výrobním procesem a výkon bude skokově vyšší.
    Zde je má sestava: zdroj - Corsair 650W, deska - MSI G41M-P25, paměti - Kingston 2x2GB 1333MHz, CPU - Core2Dou E6750 2,66GHz, GK - MSI GTX2750 896MB
    Doporučte mi prosím grafickou kartu do 3500,-
    Nebo se vyplatí ještě počkat?
    Vývoj HW jde kontinuálně dopředu. Nemá smysl na nic čekat. Pokud chceš hrát teď, upgraduj. Ale mimo GK to bude chtít investici i do základní desky a procesoru, protože ty na aktuální hry také nestačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    4

    Tak jsem teda upgradoval. Procesor AMD Vishera FX-6300, deska MSI 970A-G43 - AMD 970, paměti Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP, grafická karta GIGABYTE R9 270X Ultra Durable VGA 2GB, jeden počítač je v pohodě.
    Mám ještě druhý: deska ASUS P5G41T-M LX3, procesor Core 2 Quad E8400, grafická karta GIGABYTE R9 270X Ultra Durable VGA 2GB a paměti jsou jen Kingston Value 4GB (2x2GB) DDR3 1333. s tímto počítačem potřebuji poradit jak zvednout operační paměť, potřeboval bych nějaké 2x4GB, ale už jsem byl vrátit 3 moduly, které se této desce prostě nerozjeli.
    díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od IzIDooR Zobrazit příspěvek
    Mám ještě druhý: deska ASUS P5G41T-M LX3, procesor Core 2 Quad E8400, grafická karta GIGABYTE R9 270X Ultra Durable VGA 2GB a paměti jsou jen Kingston Value 4GB (2x2GB) DDR3 1333. s tímto počítačem potřebuji poradit jak zvednout operační paměť, potřeboval bych nějaké 2x4GB, ale už jsem byl vrátit 3 moduly, které se této desce prostě nerozjeli.
    Dle QVL je 100% kompatibilní dvojice Kingston KVR1066D3N7/4G. Teoreticky by měly chodit i dva Transcend 4096MB 1333 CL9 STANDARD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Už se mi podařilo, že deska při nastavení "auto" novým pamětem pravděpodobně nechávala nastavení z těch starých a ne a ne rozběhnout. Kdyby další paměti taky nešly, tak zkus reset BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Crysis 3 - cryo engine 3
    Od trodas v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-11-2012, 17:38
  2. Yahoo Widget Engine-WinXP
    Od sinco v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 16:46