Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nová sestava ale její výkon není nic moc ?!?!? Proč ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    Deska: http://www.czc.cz/asus-m5a97-r2-0-am...a6g8l1/diskuse
    Procík: http://www.czc.cz/amd-vishera-fx-832...vbb599bihllcl4
    Zdroj: http://www.czc.cz/corsair-cx-builder...120630/produkt
    Ram:http://www.czc.cz/kingston-hyperx-bl.../93440/produkt
    Ješte mám jedny ramky :http://www.czc.cz/kingston-hyperx-t1.../85265/produkt
    Graf k : 2x HD 5850

    Dříve jsem měl AMD phenom 965 a slabší zdroj...
    Nová sestava mě nějak nepřekvapila u hry třeba NFS most wanted 2012 se mě stává že fps je kolem 30 a pak najenou skočí k 60 a hra se na chviličku z rychlí !
    U hry crysis 3 to také není žadná hitparáda nevím proč... Není možné že nemám něco špatně nainstalované ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Nerad bych tě nějak zklamal, ale ta sestava není nijak výkonná a už vůbec není nová,kromě toho procesoru teda... Asi bych začal chladičem CPU (tzn. Jaký je tam namontovaný ? Ten procesor má TDP 125W což je hodně na jakýkoliv boxový chladič) a Aktualizováním všeho SW včetně BIOSU, ovladačů chipsetu atd... až tohle uděláš,naměř výsledky pouze s jednou GK (nejdřív 1. a pak 2. - třeba je chyba v nich,ale teda kombinace Crossfiru s těmito kartami není zrovna nejšťastnější)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12

    Chladič... http://www.czc.cz/silentiumpc-fortis...134476/produkt Jako není nová ale jel jsem to jen na jedné grafice a na starém procesoru... A co ty karty jsou špatné na crossfire ? Nebo taky ta deska ? Aktualizaci chipsetu a biosu jsem ještě nedělal ... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Jak říkám NEJDŘÍVE proveď update SW (všechno potřebné najdeš na stránkách výrobců) poté se orientačně podívej jestli se to nějak extra nezlepšilo. Pokud ne, tak naměř obě grafiky, pak pouze 1. a po ní ještě pouze tu 2. A hoď sem výsledky a info...pak to rozeberem dála podíváme se jestli nebude ten problém přetrvávat. Jinak 4GB ram je celkem málo, máš tam 32-Bit nebo 64-Bit windows ? A jsou to 7,8,vista ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    12
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Aha tak to jsem se překlikl, pardon. Tak aspoň systém je na nějaké úrovni, jak jsi na tom s tim updatovanim ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A ten CF máš v ovladačích aktivovaný?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Výkonově je Radeon HD 5850 docela o ničem:

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Radeon HD 5850 speed compare.jpg 
Zobrazení: 202 
Velikost: 48.7 KB 
ID: 29213

    ....a že jsou tam dva věc nezachrání, protože výkon se v CrossFire či SLI prostě nenásobí dvěma ale závisí to podle hry a ovladačů a nastavení a typicky je to tak 85% výkonu navíc, ne 100%. Tedy stručně a jasně: solidní procesor, deska i zdroj, dobré ramky i volba OS, a špatné slabé grafiky. Nazývat sestavu s Radeonem HD 5850 "novou sestavou" je poněkud odvážné. Kdybys tam měl R9 290X, nebo testoval R9 290, tak neřeknu ani puť, když to nazveš novou sestavou, ale takhle?!

    Totiž Radeon HD 5850 byl uveden v roce 2009:
    http://www.techpowerup.com/gpudb/252...n-hd-5850.html
    "Sep 30th, 2009"

    ....a bavit se na sklonku roku 2013 o 4 roky staré kartě jako o "novém HW" a ba dokonce chtít, aby na ní běžel Crysis 3 či nová edice Most Wanted 2012 dobře, to je tak trošku troufalost. V počítačích je 4 roky docela hodně a přestože máš něco evidetně špatně a výkon by mohl být lepší, tak zázraky nečekej. To s grafikou z 2009 nelze...

    Chceš-li hrát hry z roku 2012(13), zkus pouvažovat nad grafikou z roku 2012(13) co je spíš vyšší střední třída, než low-end. Když Low-end GTX 570 je více jak 2x výkonnější než HD 5850, tak by ti to mělo naznačit, že Crysis dobře tedy nepojede ani náhodou Sorry za špatné zprávy a jsi také myslím v špatné sekci, protože nevidím, že by se tady páchal nějaký moding nebo tuning tvého (či jiného) PC či některé jeho součásti... Ale třeba si toho mod všimne a přesune nás tam, kam patříme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2014
    Příspěvků
    14

    zakladní deska nema 2x 16x ale 16x a 4x tak jestli to neblbne kuli tomu,hlavně bych to viděl v soft problem,grafika je v poho na tu hru
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nová sestava Intel - poměr cena/výkon
    Od petrb1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2009, 20:57
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 17:01
  3. Víkendová diskuze: Proč tu ještě není OLED?
    Od Karel Polívka v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 25-11-2008, 05:59
  4. Pevné disky, otpické mechaniky: Proč není hdd v pc?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-12-2007, 12:54
  5. LCD: Samsung 931BF proč nikde není???
    Od malder v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2007, 23:41