Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    5

    Zaměření pro: grafiku, CAD – STRIH VIDEA

    Platforma: Intel
    Operační systém: win 8
    LCD monitor: větší než 24"

    Potrebovala by som prosím pomoct s výberom Pc zostavy pre strih a upravu Full HD videa.pc budem pouzivat na strih videa so svadieb ,stuzovych a inych akcii nakolko som kameramanka Primarne by som mala strihat vo sony vegas 12 mozno aj v adobe premiere ,popripade inom sw. zostavu uz mam priblizne skoro celu vybranu ale chcela by som aby ste mi poradili a vychytali nedostatky na nej .

    1.tiez by ma zaujimalo nakolko je potrebne investovat do vykonnej grafiky kolko percent vykonu ziskam podporou CUDA a ci mozem pouzit napr. aj novu grafiku amd 280x ci ju tiez sony vegas 12 podporuje a ine programy alebo len nvidiu GTX 770 .

    2. ake graficke akcelatory akceptuju programy ako sony vegas 12 ? a adobe premiere ? a kolko vykonu ziskam podporou grafiky ?

    .Rozpocet mam cca: 1800 eur s monitorom .

    moja predbezna zostava : pocitam s tym ze neskor by som chcela aj pretaktovavat .

    Intel Core i7-4770K
    http://www.alza.sk/intel-core-i7-4770k-d430860.htm

    chladič by som chcela : Noctua NH-D14 ale neviem aky je rozdiel NOCTUA NH-D14 SE2011 a Noctua NH-D14
    http://www.alza.sk/noctua-nh-d14-se2011-d301221.htm

    MB:ASUS Z87 PRO -NEBUDEM MAT PROBLEM S CHLADICIM Noctua NH-D14 A PAMETAMI ?
    http://www.alza.sk/asus-z87-pro-d432938.htm

    Corsair 16GB KIT DDR3 1866MHz CL9 http://www.alza.sk/corsair-16gb-kit-...ro-d441228.htm

    FRACTAL Define R4 Titanium Grey http://www.alza.sk/fractal-define-r4...ce-d362967.htm

    MSI N770 TF 2GD5/OC PCI-E/ 2GB GDDR5/ 2xDVI/ HDMI/ DP http://www.tovarkuvam.sk/msi-n770-tf...dp_d58409.html

    Seasonic M12II-620 http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-62...pan=heureka.sk

    BLU-REY: ASUS BW-14D1XT/BLK/G http://www.alza.sk/asus-bw-14d1xt-blk-g-d487266.htm

    Samsung EVO Basic 840 SSD 250GB SATA3http://www.edigital.sk/SSD_mechanika/Samsung_EVO_Basic_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TE250BW_(840_Series_SATA_6Gb/s)-p362807.html

    monitor: 27" Dell U2713HM UltraSharp http://www.alza.sk/27-dell-u2713h-ul...rp-d353760.htm

    3. Chcem Vas poprosit ci je mozne zapojit tento SSD disk Samsung EVO Basic 840 SSD 250GB spolu uz s mojim SSD 250GB samsung 830 co uz mam do RAIDU ?

    Ďakujem za kazdy navrh a úpravu mojej zostavy
    Naposledy upraveno uživatelem falkom: 03-11-2013 v 01:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011OOJ011ZYU01 Obávám se že se s tvými požadavky nevejdeš... Co pro tebe hraje prim ? Monitor nebo rychlost zpracování ? Podle mě nepotřebuješ takový monitor... ten můj má taky super podání barev a vyniká ve spoustě věcí, ale jestliže neděláš grafiku tak nepotřebuješ takovou bombu. V tom co jsi postovala chybí ještě Windowsy,zdroj a HDD...pak taky ta BD vypalovačka..nestačila by jen DVD, nebo ty výsledný filmy pálíš na BD ?

    edit: Napiš 3 nejdůležitější faktory a nějak se do cíle dostaneme

    k těm grafikám...výrazně pomůžou ale nejlepší volbou je nvidia díky podpoře CUDA...ta GTX 770 je cenově a výkonově super. Ty radeony by se ve Vegasu použít daly ale adobe je vůbec nepodporuje.
    Naposledy upraveno uživatelem Matherdet: 03-11-2013 v 02:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Zoznam podporovaných GPU Adobe Premiere - takže ano, podporuje aj AMD karty
    Výkonový prínos použitia akcelerácie cez gpu v Sony Vegas

    - osobne by som určite ponechal vybraný monitor 2560x1440 ....
    - pamäte ... niečo s nízkym profilom (kvôli možnej kolízii s chladičom cpu), 2x8GB do 1,5V
    - chladič postačí matherdetom navrhnutý mugen
    - zavrhol by som nový SSD a ponechal starý, naviac by som uvažoval nad klasickými HDD s väčšou kapacitou (jeden pre zdrojové súbory a jeden pre výstup )
    - zdroj, procesor, doska, skrinka - OK
    - výber grafiky by som nechal na koniec podľa financií, ale myslím, že aj niečo ako gtx760 by stačilo (nedávno som známemu, ktorý externe dodáva pre jednu celoslovenskú TV, editoval podporu CUDA v Adobe Premiere pre oveľa slabšiu grafiku - počíta to síce zväčša len nejaké efekty, prechody - ale výkonový nárast, aspoň podľa neho, bol citeľný ...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011OOJ011ZYU01 Obávám se že se s tvými požadavky nevejdeš... Co pro tebe hraje prim ? Monitor nebo rychlost zpracování ? Podle mě nepotřebuješ takový monitor... ten můj má taky super podání barev a vyniká ve spoustě věcí, ale jestliže neděláš grafiku tak nepotřebuješ takovou bombu. V tom co jsi postovala chybí ještě Windowsy,zdroj a HDD...pak taky ta BD vypalovačka..nestačila by jen DVD, nebo ty výsledný filmy pálíš na BD ?

    edit: Napiš 3 nejdůležitější faktory a nějak se do cíle dostaneme

    k těm grafikám...výrazně pomůžou ale nejlepší volbou je nvidia díky podpoře CUDA...ta GTX 770 je cenově a výkonově super. Ty radeony by se ve Vegasu použít daly ale adobe je vůbec nepodporuje.
    dakujem za navrhnutu zostavu

    z tej navrhovanej zostave :

    1. preco dane pamete navrhujes ? idu dobre pretaktovat asi do akej hodnoty ?

    2. Fractal Design Define R4 Black Pearl preco tuto verziu a nie s bocnym oknom

    3. preco Gigabyte GV-N770OC-4GD a nie MSI ked je cena o 50 eur vyssia ako MSI a vykon myslim rovnaky

    4. chladic Scythe Mugen 4 je lepsie ako NOCTUA 14 nakolko sa chystam aj taktovat neskor ?

    5.Seasonic G series 550W je modularny ? bude stacit vykonovo 55W nie je potreba 620 W zdroj ?

    6. ano chystam sa napalovat filmy na blu -rey nakolko idem tocit svadby tak potrebujem aj napalovacku

    7. na HDD uz nie je rozpocet tie pridu na rad neskor ale pocitam s dvoma HDD zapojenymi do RAIDU

    8. priorita je vykon zostavy ,podpora grafickej karty so strany strihoveho softweru ako sony vegas 12 a adobe , co zatial GTX 770 nema a ci bude mat netusim podobne je na tom aj AMD 280X monitor pomer cena/vykon mi vychadza a na ten dell 27
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    1. Mají kvalitní čipy. O tom už jsem se přesvědčil a dostaneš se s nimi vysoko což dost pomůže protože procesor to dokáže využít. Já osobně mám v pc vengeance LP a mám je na 1800 9-8-9-21 protože pak už to padá

    2. Ušetříš pár stovek a pokud tam půjde vidět jediný kabel tak to bude esteticky dost špatný... Kamarád má nějakou case od nzxt s průhlednou bočnicí a kabely jsem skládal asi 6 hodin. Hrůza! Ale vypadá to teď výborně

    3. Vyšší paměť ty programy ocení, můžou pracovat s více daty. (Je to jako třeba u her, amd má tuny GB a textury tam cpe rovnou. Nvidia má zase 2gb u většiny karet a používá speciální mechanismy kdy to nějak zmenší...tady je ale ta paměť důležitá)

    4. 2-3 *C nepoznáš a 700kč za to nestojí... NH-D14 mám a jede mi to bez větráků, ten jediný je připevněný ke casu dozadu a napojený na desce jako CPU fan aby mi bios naházel chybu že ten CPU nic nechladí. Chladič je to výborný ale opravdu za to nestojí. Jinak SE2011 má ještě montovací kit na socket 2011

    5. G series je výkonově a kvalitativně dost vysoko a těch 550w stačit bude (ta sestava si vezme kolem 375w)

    6. Ok tam asi není co řešit,budeš ji muset koupit.

    7. Robky má tady pravdu, nech si jen ten Samsung 830 jako OS disk a data si ukládej na 2 disky (vstup a výstup- nejlépe 2x seagate 7200.14 1tb)

    8. Nvidia má lepší podporu ze strany výrobců a kvalitní ovladače. CUDA je určitě lepší než OpenCL.

    Ten monitor. Stoji 12000 no,pokud ho budeš chtít tak máš víc jak čtvrtinu rozpočtu pryč. Ten monitor je super, má ho táta v práci ale...ta cena tě zabije
    Naposledy upraveno uživatelem Matherdet: 03-11-2013 v 12:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    1. Mají kvalitní čipy. O tom už jsem se přesvědčil a dostaneš se s nimi vysoko což dost pomůže protože procesor to dokáže využít. Já osobně mám v pc vengeance LP a mám je na 1800 9-8-9-21 protože pak už to padá

    2. Ušetříš pár stovek a pokud tam půjde vidět jediný kabel tak to bude esteticky dost špatný... Kamarád má nějakou case od nzxt s průhlednou bočnicí a kabely jsem skládal asi 6 hodin. Hrůza! Ale vypadá to teď výborně

    3. Vyšší paměť ty programy ocení, můžou pracovat s více daty. (Je to jako třeba u her, amd má tuny GB a textury tam cpe rovnou. Nvidia má zase 2gb u většiny karet a používá speciální mechanismy kdy to nějak zmenší...tady je ale ta paměť důležitá)

    4. 2-3 *C nepoznáš a 700kč za to nestojí... NH-D14 mám a jede mi to bez větráků, ten jediný je připevněný ke casu dozadu a napojený na desce jako CPU fan aby mi bios naházel chybu že ten CPU nic nechladí. Chladič je to výborný ale opravdu za to nestojí. Jinak SE2011 má ještě montovací kit na socket 2011

    5. G series je výkonově a kvalitativně dost vysoko a těch 550w stačit bude (ta sestava si vezme kolem 375w)

    6. Ok tam asi není co řešit,budeš ji muset koupit.

    7. Robky má tady pravdu, nech si jen ten Samsung 830 jako OS disk a data si ukládej na 2 disky (vstup a výstup- nejlépe 2x seagate 7200.14 1tb)

    8. Nvidia má lepší podporu ze strany výrobců a kvalitní ovladače. CUDA je určitě lepší než OpenCL.

    Ten monitor. Stoji 12000 no,pokud ho budeš chtít tak máš víc jak čtvrtinu rozpočtu pryč. Ten monitor je super, má ho táta v práci ale...ta cena tě zabije
    1. ja sa priklanam k tymto pametiam Crucial Ballistix Tactical 16GB (2x8GB) DDR3 1866 na vase odporucania , hadam este nieco pojde taktovat a maju dobre casovanie

    2. oatka ostava ci to stoji za 50 eur 2 GB pamete ci tie programy na strih videa to vyuziju mne nejde primarne o hry na tie nie cas ci nestacia 2GB a MSI ci ina znacka GTX 770

    3. ake HDD by ste odporucali do RAIDU ?

    4. najvasci problem mam s vyberom grafickej karty a tam fakt netusim ktoru grafiku brat aby mala dobru podporu so strany strihovych softverov sony vegas a adobe mozno novy sony vegas 13 uz bude s podporou na tom ovela lepsie ako 12 verzia ale odhdnut to do buducnosti je tazske

    5. monitor este nie som rozhodnuta ale vsade citam ze ta verzia dell 27 je solidna a do buducnosti myslim ze je to dobra investicia
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011Z79011RXJ01 Tak jsem to poupravil do finální podoby. Je to bez DISKŮ! Přehoď tam to svoje SSD a jako klasické HDD pak tyto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4&SearchType=1 Nebo 1TB variantu,ale podle mě je pro začátek lepší 2TB (kvůli ceně), pokud budeš pak potřebovat další místo tak případně odkoupit a zapnout RAID. + si ještě kup BD mechaniku, na alfě je neprodávají. Je to dost přes limit,ale pokud na tom budeš pracovat,tak je podle mě lepší na tom nešetřit. Ta sestava ti bez problému nějaký 3 roky vydrží.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...011Z79011RXJ01 Tak jsem to poupravil do finální podoby. Je to bez DISKŮ! Přehoď tam to svoje SSD a jako klasické HDD pak tyto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4&SearchType=1 Nebo 1TB variantu,ale podle mě je pro začátek lepší 2TB (kvůli ceně), pokud budeš pak potřebovat další místo tak případně odkoupit a zapnout RAID. + si ještě kup BD mechaniku, na alfě je neprodávají. Je to dost přes limit,ale pokud na tom budeš pracovat,tak je podle mě lepší na tom nešetřit. Ta sestava ti bez problému nějaký 3 roky vydrží.
    zostava je to velmi dobra len som si vsimol 4x4 GB na forach doporucuju 2x 8GB nakolko neskorsie rozsirenie by bol problem a neake pamete s agresivnejsim casovanim alebo pamete rychlejsie nakolko odporucaku sa pamate na strih videa rychlepsie a maju ovela vetsci vpliv na rychlost ako na hry.

    a co sa tyka grafiky ako to bude s podporovou od adobe a sony vegas 12 ? zatial tam nie je GTX770 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    Gtx 770= 680

    Podle me vic jak 16gb ram nevyužiješ
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2012
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od Matherdet Zobrazit příspěvek
    Gtx 770= 680

    Podle me vic jak 16gb ram nevyužiješ
    No podľa ohlasov tak na strih videá čím viac pamäte lepšie ale mne zatiaľ stačí 16 gb len nie som rozhodnutá akú
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Matherdet
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    964

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...x&SearchType=1 Tak stačí 2x toto, KIT tam neprodávají. To už je asi všechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00