Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nenačítá se mi HDD od WD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    7

    Zdravím, při zapojení HDD do pc se mi nenačte, udělá to jen klasické "tudu", pak už nic. V tento počítači ho nevidím, stejně tak ve Správě disků ho nevidím (po rozkliknutí úložišt v tento počítači). Může to být tím, že jsem ho jednou zapojil do televize, která si ho zformátovala do svého formátu, od té doby nejde ani v televizi, ani v pc a já nevím jak z toho. Kdyby někdo věděl, prosím přidejte komentář
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Pokud se ti disk roztačí a "zachrochtá" interní diagnostika, načtení firmware z normálně nepřístupné části disku - tak je snad hardwarově ok.
    Pokud se v PC nenajde ani v biosu (detekce disku nic?), pak ho ta TV poškodila. Co je to za TV?!
    Zajdi s tím reklamovat tu TV, že ničí disky...

    Disk sám může být nerozběhnutelný, pokud se nehlásí v biosu, protože tak bys ho nemohl už ani low-level naformátovat... takže asi TV "šáhla" na firmware disku, což neměla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    7

    Disc zachrochtá, rozbliká se, všecko v pohodě, jen se nenačte. nejsem moc pc technik, tudíž moc nevím jak jsi to myslel s tím bisosem. Jedná se o takovou tu inteligentní televizi Philips s internetem a podobnýma sarapatičkama. Jestli je třeba nějaká inforace navíc, asi budeš muset poradit jak s ní
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    7

    ted jsem to zkoušel píchnout do televize(stejné) a spustit nahrávání obrazu, píše to, že nahrávání probíhá, uvidíme jak to bude vypadat až nahrávání ukončím
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    7

    Nahrávání úspěšně dokončeno, nicméně - v televizi na tom HDD nenajdu žádné video a při píchnutí do pc žádná odezva..
    jinak jsem ted znovu koukal do správce disků a moc nevím co je to ten Disk 1 (596gb - ten WD by měl mít půl tera) protože muj pc má 464 gb - což je disk 0. Nevím teda, jestli to není on. Pro jistotu přidávám obrázek
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: hokus.png 
Zobrazení: 455 
Velikost: 280.0 KB 
ID: 29212  
    Naposledy upraveno uživatelem cermicek: 03-11-2013 v 15:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    4

    Nevím jestli jsi to už vyřešil, ale podle obrázku má disk č. 1 jen primární oddíl. To samozřejmě nemůže absolutně fungovat. Musíš ještě na tomto disku vytvořit sekundární odddíl. U disku č. 0 máš sekundární oddíly dva: C:\ a D:\. Z kontextového menu disku č. 1 vyber položku vytvořit sekundární oddíl. Tento sekundární oddíl můžeš mít celý 596 GB jako disk E:\, nebo ho můžeš opět rozdělit na dva sekundární disky E:\ a F:\ po 290 GB (pokud chceš oba stejně veliké). Potom je ještě musíš naformátovat.
    Do televize strč USB disk, a zjisti zda to dělá i s ním. Pokud to udělá i s USB diskem, tak tu televizi reklamuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    7

    Nevyřešil, bohužel tomu moc nerozumím, nejsem moc znalý co se počítačů týče. Říkáš tedy, že mám na disku 1 vytvořit sekundární oddíl a jak ho pak naformátuji? S tou televizí - ne, s flashkou to nedělá, dělalo to jen při pokusu o vcytvoření záznamu z televize, kde bylo třeba naformátovat na určitý formát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    7

    tak disk 1 byl asi muj druhý exterák, který mám pořád v pc zapojený, ten funguje. ted jsem na to koukal jen s tím problémovým zapojeným a vyběhla mi tabulka o nějaké inicializaci, potvril jsem tedy doporučené (předvolené) nastavení a vyběhla tato hláška..
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: asd.png 
Zobrazení: 342 
Velikost: 96.1 KB 
ID: 29214  
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nenačítá se mi externí hdd
    Od romcza_cz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 02-04-2016, 16:31
  2. Nenačíta
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2013, 16:45
  3. nenačíta sa mi windows
    Od ramik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 21:03
  4. DVD-rom mechanika.. nenačítá.. jak kdy:o/
    Od wein v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-03-2007, 14:34