Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Pomoc s výběrem RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Zdravím,

    mám tuto základní desku ASUS P7P55D-E LX (ATX, socket 1156, Intel P55, 1x PCIe x16, 4x PCIe x1, 2x PCI, 4x DDR3, 6x SATA, 2x SATA 6Gb/s, 1x eSATA, 1x Gb LAN, 2x USB 3.0, audio 7.1) a potřeboval bych dokoupit k nynějším 4 GB dokoupit ještě další 4 GB. Jakou znaašku a typ RAM mi doporučíte?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Stávající paměti jsou jaké?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Stávající paměti jsou tyto: Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, operační paměť DDR3, frekvence 1600 MHz, časování CL9 (9-9-9-27), 1.65V, hliníkový chladič, balení v boxu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Co třeba koupit ty samé?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Pak je nejlepší koupit stejné: http://www.czc.cz/kingston-hyperx-bl.../80877/produkt

    Doporučil bych je provozovat na 1333/1.5V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    24

    Díky za odpovědi, akorát tam dám místo 2x 2Gb 1x 4GB, protože tam díky chladiči procesoru Gelid Solution Tranquillo nemám místo.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivica: 05-11-2013 v 15:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tím ale přijdeš o dual channel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    A co takhle rovnou 2x4GB Low Profile?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    3

    Nazdárek všem potřeboval bych poradit, hodlám rozšířit stav paměti v pc. potřebuji to zvednout na 8Gb zatim dočasně než našetřím na překopání zastaralé desky atd.Mám tam tyto paměti 2x Kingston 99U5316-033,A00LF každá pamět má 2Gb poradíte mi co k nim aby mi to vše šlapalo jak má nerad bych něco koupil a pak zjistil že si spolu nerozumí.děkuji všem za odpověď

    p.s. mám tuhle desku Gigabyte GA-EP43-UD3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Nekupuj nic, nemá to význam. V upgradované sestavě bys je nevyužil. Pokud po nich přesto neodolatelně toužíš, projdi bazary. U nových modulů je problematická cena i dostupnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    3

    A když bych chtěl do sestavy koupit novou desku a ramky a grafiku a procesor nechat co by jsi mi doporučil? mám ted toto Typ CPU QuadCore Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333), Název základní desky Gigabyte GA-EP43-UD3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN), Grafický adaptér NVIDIA GeForce GTX 650 Ti BOOST (2048 MB), jinak W7 64bit bral bych to tak kolem 3-4 tis kdyby to vyšlo tak pokud by jsi něco poradil byl bych vděčen potřebuju totiž to pc zrychlit nutně je fakt už pomalý
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Co přesně tě brzdí? Novou slušnou desku na s775 už taky neseženeš. Upgrade v podstatě znamená kompletní výměnu základního HW (deska + procesor + paměť). Ovšem rozumné minimum je více než dvojnásobek tvého rozpočtu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2014
    Příspěvků
    3

    děkuji něco podobnýho jsem potřeboval no hold budu muset změnit priority a udělat upgrade pc aby to zase za něco stálo.díky za tip
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A jestli ti jde o výkon ve hrách, tak přihoď 5 tisíc na novou grafiku, protože upgradem jenom desky, RAM a CPU se starou grafikou toho moc nezískáš. A možná ještě litr na nový zdroj.

    Edit: Jak tak čtu tu nynější sestavu, vrtá mi hlavou v čem je počítač tak pomalý. Snad kromě her a nějakých opravdu náročných věcí musí stačit na vše. Jestli spíš není jen zabordelený systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2014
    Příspěvků
    9

    Mám jenom takový malý dotaz. Chtěl jsem si ramky rozšířit na 16 giga (rozmařilost) a hledal jsem nějaké, zalíbily se mi tyto http://www.booth.cz/patriot-16gb-4x4...ladic-xmp-1-3/ . Nějaké pro nebo proti? ať vím, jestli do toho mám nakonec jít.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc s výběrem PDA
    Od jirka007CZ v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 15:37
  2. Pomoc s výběrem TV
    Od Devil... v sekci Monitory
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 27-03-2009, 23:06
  3. Pomoc s vyberem NTB
    Od dungis v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 16:54
  4. Pomoc s vyberem NTB
    Od Maximus12 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 21:47
  5. LCD: Pomoc s vyberem LCD-TV
    Od butcherson v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-04-2007, 18:54