Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: A DATA Vitesta 500+ ...nedaří se dosáhnout ani těch 500 MHz

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Bongo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Říkal jsem si, že bych svému už lehce zastarávajícímu pc mohl udělat radost a pořídit si více ram, volba nakonec padla na A DATA Vitesta 500+.
    Problém je, že paměti odmítají fungovat na rozumné frekvenci - měly by zvládat 500 MHz při 3-4-4-8 1T 2,7V. Mám mb Asus A8V, FSB nastavená na 250 MHz, což ve výsledku dává těch 500 MHz pro paměti, časování a napětí taky nastavené na to "oficiální". Počítač se ale nikdy nedostal až do windows, start systému končí BSOD. Až po nastavení děličky na 5/3 fungují, ale to by pak nemělo smysl kupovat tyhle drahé paměti, že jo
    Netušíte někdo kde může být chyba? Nemůžou být paměti vadné? V biosu se ještě dají nastavit věci jako TCR, TRCF a podobně, já je mám na auto, protože jsem nikde nenašel, co bych tam měl ručně dát... není chyba tady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vyzkousel si je na 2T nebo jim pridat trochu voltage? Popr. obe moznosti?
    Jinak jestli sou ty pameti oboustranny, muze s tim mit radit problemy....
    Zaver si asi trefil, nemelo cenu kupovat tak drahy pameti, bohuzel....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Bongo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    zkoušel jsem oboje a nic... nj je to smutný :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Mi se taky nedaří RAMky vytasit na vyšší frekvenci, kde je problém taky nevím...

    jaký máš procesor? Jestli něco jako newcastle tak budeš rád když poběží na 400

    btw.: vítej do klubu (FSB 250)
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 13-07-2007 v 15:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Federmann
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    37

    Není napsáno, o jaké velikosti jde. Vlastní zkušenost před dvěma roky a dříve chodily moduly o velikosti 512MB běžně na 570MHz, poslední rok je problém 480MHz. Mam tři roky staré moduly 256MHz a ty zvládnou 660MHz, jinak stále mluvím o DDR500 Vitesta ve spojení s AMD, kde by měly mít propustnost víc jak 90% z 16*500´10GB/s, tedy nad 9GB/s. podmínkou je takt procesoru nad… více v mém podpisu.

    Napětí nad 2,8Volt nemá přínos… jinak reklamovat. 2T, pokud není nutné, není řešení.
    Naposledy upraveno uživatelem Federmann: 15-07-2007 v 09:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    stare pameti uz v PC predpokladam nadale nejsou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Bongo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Paměti jsem zkoušel u kamaráda na desce tuším s nForce 4 Ultra a fungovaly. Začal jsem tedy u sebe experimentovat, nastavil jsem všechno na auto, takže paměti běžely na 400 MHz, 2,5-4-4-8 1T, neznámé napětí (nevim co tam deska pouští když má nastaveno auto). Při FSB 240 MHz jsem se ještě dostal do windows, ale po chvíli BSOD, FSB 245 MHz už nic. Nastavil jsem proto ručně časování 3-4-4-8 a napětí 2,7, při kterém mají paměti běžet minimálně na těch 500 MHz a nedostal jsem se ani do windows. Po dalším experimentování se zdá, že když nastavím ručně jakékoliv jiné napětí pamětí než "auto" - bios nabízí 2,6; 2,7 a 2,8 V - nedostanu se nikdy ani do windows. Smůla :-/

    tgfh: mám A64 3000+ (Winchester), mě by zase zajímalo co máš ty za desku (chipset) a jak jsi to nakonec vyřešil

    Federmann: jedná se o 2x1GB

    ICEBOSS: myslíš společně s novými? ne, nejsem masochista
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DDR2: A-DATA Vitesta EE 2x1GB/800MHz
    Od mccase69 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-11-2007, 18:25