Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Starší PC_Athlon64_sekání při běžné práci pod WinXP

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    75

    Dobrý den,

    opravoval jsem jedno PC, mrtvé, nešlo zapnout nic. Vyměnil jsem zdroj (koupený nový) a funguje bez problému. Rovnou jsem nainstaloval nové WinXP (originál u PC), protože stará instalace byla dost zasekaná. U mě doma jsem měl toto PC puštěné několik hodin, instalace + nějaké testy (OCCT). Vše pracovalo napohodu. Když jsem ho odvezl k majiteli, PC jsem zapojil, spustil, doinstaloval tiskárnu a vše pracovalo normálně. Po asi půl hodině co jsem odjel mě volali, že se PC seklo. Opravdu pruhy přes LCD, PC nereaguje, pomůže jen tvrdý reset. Tak sem naložil PC znovu, vzal i LCD, klávesnici, myš. Doma jsem na PC pouštěl celý den zátěžové testy OCCT, Prime95, Hot CPU Tester Pro 4.4. Jak zatížení CPU, pamětí, HDD, GPU. Několikrát jsem PC restartoval, třepal s bednou a vše běželo no problemo celý den. Teploty max. 60 stupňů. Dovezl jsem ho zpět k majiteli, půl hoďky tam byl, vyměnili jsme prodložku, zkoušel všechno možný, PC fungovalo, odjedu domům za hodinu opět telefonát, že se PC seklo a to 2x posobě. Tak nevím co stím, nějaké nápady? Může se PC seknout po nějakém rušení v síti ? Nebo to že u mě běželo skoro 24 hodin bez problému je prostě náhoda. Za každou radu předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Pruhy přes monitor - podezříval bych grafiku - co třeba Furmark, zkoušel jsi? Memtest? Jaká je vlastně konfigurace a co jsi tam dal za nový zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    75

    deska: MSI K9N Neo-F
    chipset: nVidia nForce 560
    Procesor: AMD Athlon 64 X2 4000+ @2100 MHz
    Memory: 1024 MB (2x512 DDR2)
    Video: GerForce 7300LE
    Disk Segate 250 GB
    WinXP Prof SP3

    Zdroj: 350W WhiteEnergy (znacku neznam)

    Ale zdrojem to nebude, pc se sekalo uz pred vymenou zdroje.

    Ted zkousim jinou grafiku, tak uvidim
    Naposledy upraveno uživatelem Kunin: 12-11-2013 v 17:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    75

    Tak to bylo tou grafikou, je mě jasný že to je logické, ale poté co sem ju duma celý den zatěžoval a PC běželo, tak sem myslel že je v poho. Když sem kouknul na kondíky, tak je jeden nafouklej, takže to s tím má možná něco společnýho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tak to je vcelku jasné, jak se nafukuje, tak je po něm a nikdy už nelze nějaké spolehlivosti věřit. Výměna kondíků (částečnou výměnu nedoporučuji, často se problém zhorší) nebo grafiky je na místě 7300LE? Co tam jsou za kondíky, co je na nich napsáno...? Foto...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,441

    Citace Původně odesláno od Kunin Zobrazit příspěvek
    Zdroj: 350W WhiteEnergy (znacku neznam)
    To je ten nový? Větší odpad už v krámě neměli? Na nějaké kondíky se vykašli, s takovým šuntem nemá cenu je opravovat.
    Odpovídat lze po přihlášení