Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Co chci upgradovat: Zdroj - asi 600W

    Aktuální konfigurace: Acer Aspire E380
    MB: Acer EM61PM/EM61SM
    CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+
    GPU: Sapphire Radeon 2600 PRO
    HDD: Seagate Barracuda 7200.9 250GB
    Zdroj: Delta Electronic - dál nevím :-)

    Další komentář:
    Ahoj, chtěl bych poradit, jestli má smysl kupovat zdroj do této stařičké sestavy, důvod je taktování CPU - už jen tak ze srandy, trochu jsem se něco naučil a tak bych to chtěl zkoušet aplikovat. Samozřejmě by ten zdroj byl aplikován také na novou sestavu, která by byla snad za 2 roky.
    Nevím jestli by mě nato stačila základní deska, ale pokud jo, tak bych koupil třeba GPU za 500 Kč a třeba by to ještě nějakou tu hru utáhlo - co myslíte?
    Díkes
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCN9611-c82114b9c950468883e4a0e915f3edcc.JPG 
Zobrazení: 164 
Velikost: 3.38 MB 
ID: 29253
    Naposledy upraveno uživatelem Vitenuto: 12-11-2013 v 21:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli chceš pořídit nějakou grafiku, tak dokup Seasonic OEM 350 nebo 400 W. Za pětikilo pořídíš třeba 8800 GTS, což by byl celkem znatelný upgrade, nicméně na nové hry to nebude ani tak. Kupovat teď drahý a výkonný zdroj s tím, že za dva roky možná koupíš novou sestavu je blbost. Zdroj stárne, jako jedna z mála součástek počítače spíše fyzicky než morálně.
    Jestli jsi se něco naučil o taktování, tak ti jistě neušlo, že k tomu je potřeba nějaká základní deska která to umožňuje. A ta kterou máš bude zřejmě kancelářský lowend, takže možnosti taktování spíše mizivé. Taky bych se zamyslel nad chlazením. Tyhle hotové sestavy jsou většinou dimenzované tak akorát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    Ahoj, chtěl bych poradit, jestli má smysl kupovat zdroj do této stařičké sestavy, důvod je taktování CPU - už jen tak ze srandy, trochu jsem se něco naučil a tak bych to chtěl zkoušet aplikovat.
    Evidentně si nepřečetl dost. Pro začátek doporučuji mrknout na asketický BIOS. Další choutky tě hned přejdou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Tak super, dík za vysvětlení a jak teda čtu tak rozhodně upgrade dělat nebudu... Už jsem se koukal na BIOS, nevím jestli je to možné, nebo jsem jenom blbě koukal, ale v BIOSu jsem nic ohledně nastavení taktu nenašel (maximálně zašedlé nastavení napětí). Ten zdroj tak pokud jen 400 W tak to asi ani zanic..., protože se mě nechce utrácet do tohoto, PC když vím, že už s tím nic neudělám (hlavně základkou). Ve hrách mě si myslím právě dosti omezoval procesor (nebo to bylo tak akorát, každopádně 512 mb paměti v grafice na fullhd rozhodně na nějaké slušné detaily nestačí, takže taktování GPU je taky oničem...) a kdybych chtěl novej procesor, tak už aji minimálně základku... a to je o ničem, protože podle mě když už se musí základka, tak to je jako celý PC...
    Ještě jedna taková mimo otázka - nevyznáte se někdo ohledně starších (2006/7) GPU? Až teďka když jsem trochu starší, tak se zajímám o HW a vzpomínám si, že při reklamování nám jen tak vyměnily grafiku - je to tedy jen taková otázka pro mě.
    A ta otázka spočívá v tom, jestli z nás neudělali blbce, jestli grafika Nvidia GeForce 7300 SE není výkonější než AMD Sapphire 2600 PRO.
    Díkes
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    A ještě taková kravinka, nejvíc mě na tom štve, že buďto jsem blbej (což trochu taky, protože kdybych uměl suprově anglicky, nebo by se mě hodně chtělo tak bych to našel) nebo je to fakt nanic, protože když hledám něco o základce tak nemůžu nic najít, Acer tak ten má nové stránky a nic tam o tom nemá :-). Doufám, že s novým PC to už nebude tak strašné, a že budou ovladače a všechny kraviny aktualizované na novější OS a budou je mít na webu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    A ta otázka spočívá v tom, jestli z nás neudělali blbce, jestli grafika Nvidia GeForce 7300 SE není výkonější než AMD Sapphire 2600 PRO.
    Nemusíš mít obavy. ATI je minimálně dvakrát výkonnější.

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    protože když hledám něco o základce tak nemůžu nic najít, Acer tak ten má nové stránky a nic tam o tom nemá :-)
    Ke značkovým deskám se informace shání mizerně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    A ještě taková kravinka, nejvíc mě na tom štve, že buďto jsem blbej (což trochu taky, protože kdybych uměl suprově anglicky, nebo by se mě hodně chtělo tak bych to našel) nebo je to fakt nanic, protože když hledám něco o základce tak nemůžu nic najít, Acer tak ten má nové stránky a nic tam o tom nemá :-). Doufám, že s novým PC to už nebude tak strašné, a že budou ovladače a všechny kraviny aktualizované na novější OS a budou je mít na webu....
    Minimálně ovladače na stránkách má.

    http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/drivers


    a tam se doklikej ke svému počítači. A je to česky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    No jo, ale myslím si, že k základovce nemá, a je to jen pro max Vistu... Ikdyž to je možná jedno nevím..., každopádně na TV Tuner to nefungovalo ve win 7, a tak mi je Tuner nanic, nebo neznáte kde bych mohl sehnat nějaké ovladače nebo něco k TV tunerům? Žádné jméno na té kartě nevidím, jenom TV Tuner a ovladače které tam jsou od Aceru, tak ty mě na Win 7 nešli...
    Každopádně teď nevím stou grafikou, jestli jsem vám nenapsal blbost..., protože 7300 SE (byla napsaná na předku krabice :-)) je integrovaná ne? Leda by jsme koupily PC bez grafiky a pak ji nám tam dali
    Naposledy upraveno uživatelem Vitenuto: 14-11-2013 v 11:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    No jo, ale myslím si, že k základovce nemá, a je to jen pro max Vistu... Ikdyž to je možná jedno nevím..., každopádně na TV Tuner to nefungovalo ve win 7, a tak mi je Tuner nanic, nebo neznáte kde bych mohl sehnat nějaké ovladače nebo něco k TV tunerům? Žádné jméno na té kartě nevidím, jenom TV Tuner a ovladače které tam jsou od Aceru, tak ty mě na Win 7 nešli...
    Zjisti ID hardwaru TV karty.

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    Každopádně teď nevím stou grafikou, jestli jsem vám nenapsal blbost..., protože 7300 SE (byla napsaná na předku krabice :-)) je integrovaná ne? Leda by jsme koupily PC bez grafiky a pak ji nám tam dali
    7300 SE byla určitě dedikovaná. Integrovaná (v MCP61) je 6150 SE/LE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ok tak když si mi teda řekl ohledně toho ID HW tak, jsem tu kartu zapojil do PC, a tím sem asi také zjistil jméno Lifeview FlyDVB-T Hybrid a to ID je PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_33065168&REV_D1, každopádně ty Drivery na jejich stránkách asi nejsou... Jsou tam obrázky toho programu - vypadá úplně jinak, než smě měli na Win XP (ale to je tím, že to jsme měli od Aceru). Tak dík
    Zase taková otázka, jak stím OC, tak jsem si nainstaloval (jen tak z prče až teď) ovladače ke grafice a tam je AMD OverDrive tak jsem dal nataktovat GPU automaticky a připadá mě to úplně nejmocnější, asi to znáte, ale pokud ne tak vám vysvětlím co to dělá. Nastaví to o 10 MHz vyší takt pak to asi na 5 sc vytíží plně grafiku a jestli se něco nestane tak to uloží a jede dál (zase +10 mhz a tak až do maximálně dovoleného taktu (660 MHz)) přičemž to také sleduje teplotu a dokonce to taky nataktuje paměti GPU, ale asi bez zvýšení napětí. Můžu se vás zeptat, jestli když se to nataktovalo ze 600 na 650 MHz a paměti z 400 na asi 460 MHz jestli tam uvidím nějaký rozdíl? A pokud se vyznáte v Catalystu, je lepší nastavovat nějaké nastavení v něm, misto ve hrách? Jestli to má nějaké lepší antialisingy bez braní výkonu? Vím, že asi 5 sc na vyskoušení grafiky není moc, ale až to docíly do nějakého potřebného taktu tak to vyzkouší asi 3x.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Tak vynikající, už jsem si našel program resp. ProgDVB, ted mám problém, s anténou ale to snad nějak vyřeším koupě lepší antény.. snad to pomůže a tedka nevím proč ale nefunguje je mi zničeho nic háček... ten nalevo od Backspace - možná to je jenom nějaká kravina, která se spraví restartem... Ten program je vcelku super, moc se vtom nevyznám, ale snad je to jenom špatným signálem, že mi to našlo jen Primu, Novu, Novu Cinemu, a Barandov...
    no nic to už je asi všechno, tak díkes lidi
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Vitenuto Zobrazit příspěvek
    kartu zapojil do PC, a tím sem asi také zjistil jméno Lifeview FlyDVB-T Hybrid a to ID je PCI\VEN_1131&DEV_7133&SUBSYS_33065168&REV_D1, každopádně ty Drivery na jejich stránkách asi nejsou...
    http://www.lifeview.com.tw/html/down...vbt_hybrid.htm

    Přetaktováním HD 2600 Pro toho moc nezachráníš. Z dnešního pohledu je to multimediální/kancelářská karta.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Ok dík, těch ovladačích jsem si nevšiml sry. Když už tedy mi tady odpovídáte, tak ještě snad poslední otázku na vás mám. Šlo by moje PC startovat pomocí spojení drátků? Myslím si, že u nových základek je na zapínání PC jednoduchý kontakt (jenom ty 2 piny nebo co to je) na power button a tak jsem si říkal, že kdyby se spojily na chvilku tak, že by se PC zaplo (takže si vyvést drátky a akorát to mít přilepené na stole, a spojit je, když budu chtít zapnout pc a aspoň bych nemusel chodit za stůl.
    Každopádně u nových základek to tak možná je, ale u té mé to tedy vůbec nechápu, ještě od výrobce je to celé složité, že ty kabely jsou v jednom šedém kabelu a pak je to celé zapojené do základky. Ta základka tam nemá ani popsané konektory a právě manuál na ni nemám a na netu jsem nenašel... Není tento komp udělaný ještě tak, že zapnutí je nějak přes zdroj? protože nevím proč, ale vedou tam kabely od zdroje, jako u našeho starého PC.

    No tak ještě mám takovou kravinu - nevadí když u starého Pentia se mě ulomilo pár pinů? Nevím jak, ale když jsem ho tedka oddělával tak najednou se mi asi utrhly, nebo ulomily 3 piny. A když jsem už u toho starého PC, ztratila se mi stará grafika, a chtěl bych to PC skusit, jen tak ze srandy rozjet - neznáte nějakou dobrou starou grafiku do PCI nebo AGP slotu? Nebo která byla dobrá? Přinejlepším by bylo super, kdyby jste mi poslali třeba rovnou odkaz na Aukru, ale to není tak nutné - to už si najdu, každopádně dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    ATX zdroj se vždy spíná jen spojením kontaktů. Neumí ta deska v BIOSu nastavit zapínání pomocí klávesnice? Něco jako "Power on Keyboard".

    Ty tři piny záleží které to jsou. Najdi si datasheet k danému CPU a podívej se co jsi urval. Pokud je to GND nebo VCC, nemělo by to vadit.

    Starých AGP grafik jsou tuny, záleží co je to za PC, hlavně zákadní deska. Ne každá grafika ale funguje všude, i AGP má svoje verze. Která je "dobrá" se dá těžko definovat. Karty typu TNT2, geforce 2 apod ti dá někdo za pivo a fungují vetšinou všude bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    299

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Ty tři piny záleží které to jsou. Najdi si datasheet k danému CPU a podívej se co jsi urval. Pokud je to GND nebo VCC, nemělo by to vadit.
    No tak super... Nevíš, jestli PWT a AP je důležitý? No nic tak to PC asi nepojede, tudíž nepotřebuju ani grafiku... + se ještě jeden přepálil - VSS
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58