![Pravděpodobnost prodeje Intelu prý stoupla z 60 na 90 %, mezi zájemci má být i Elon Musk 61515/intel-logo-50.webp](pravdepodobnost-prodeje-intelu-pry-stoupla-z-60-na-90-mezi-zajemci-ma-byt-i-elon-musk/61515/img/intel-logo-50.webp)
Problém s upgradem RAM
Ahoj Mám PC s MB P5Q Premium a CPU QX9650, zdroj enermax infinity 720W, mám tam 4x1GB HyperX 8500 T1 edition a vše je ok, ale když tam dám 4x2GB HyperX 6400 tak PC nenaběhne, ani neproběhně POST (nepípne po startu), přitom jsem i zkoušel resetovat BIOS a nic. Prosím poraďtě, kde může být chyba? PS:Ty nové RAM jsou vytaženy s funkčního PC...
A když tam dáš jen jeden nebo dva moduly tak to dělá co? Ještě bych zkusil ručně nastavit parametry se starými pamětmi - CL5, 800 MHz, 2,1 V napětí, vypnout, nerestartovat BIOS a dát tam ty nové.
Jen dva moduly jsem nezkoušel, každopádně zkusím obě možnosti, nezdá se mi totiž, že by to deska nezvládala...Díky moc za radu :thumb, dám vědět jestli to pomohlo nebo ne....
Tak jsem dal nové ramky jen do dvou slotů a pořád to stejné. Takže jsem vrátil původní zresetoval bios nastavil pevně napětí a takt a časování a opět nic. :( Už si nevím rady. Přitom s těma původníma to jede úplně normálně. Ještě asi projdi vendor list.
Na dálku těžko říct. Jen ne chápu proč tam chceš dát paměti s menší propustností dat. Jáký tam je bios (AWARD, AMI, PHOENIX)? Tuto desku neznám, ale obecně pokud bios nepípne, tak je vadný zdroj. Z prostého důvodu - když zdroj nenastartuje, tak nejde žádný proud do MB a tudíž nemůže ani pípnout. Zablokování zdroje může způsobit i nevhodná kombinace pamětí i když jsou vpořádku. Paměti můžou mít funkci, kterou zase nepodporuje chipset. Proč 4 × 2 GB ? Spolehlivější je osazovat po dvojicích 2 × 4 a 2 × 4 GB, pokud ovšem chipset podporuje 16 GB RAM. S paměťma je zřeba experimentovat a nastavit pro ně vhodný režim v biosu. Někdy je vhodné upravit i takt procesoru či FSB.