Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: AMD FX-6300 nebo AMD FX-Series X8 FX-8120

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Ahoj, chci hrát BTF4, na mém starém CPU se seká, protože architektura mého CPU (AMD Ph. X4 955 Black edition ) byla zastaralá již tři roky zpět, kdy jsem ho kupoval. Jaký by jste mi doporučili upgrade?

    Postačí http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008309784N1RWR
    nebo mám přitlačit na http://procesory.heureka.cz/amd-fx-series-x8-fx-8120/

    Díky

    PC:
    GTX560Ti
    620W seasonic
    GA-870-usb3
    8GB RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Nevim jestli je ta FX6300 zas o tolik lepsi aby to udelalo nejaky velky rozdil ...

    http://www.anandtech.com/bench/product/88?vs=699
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já bych doporučil pročíst tohle a pak koupit novou grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Ohledně grafiky... Aby měl upgrade smysl, měl bych asi jít už minimálně do GTX680. Ovšem nechce se mi kupovat GK za 10K.

    Odkaz. Ten test byl udělán ještě za beta verze. Jde o to, že u znamého jsem zkoušel BTF4 na FX6300 s GTX560 a jel o poznání lépe (nesekaně) než namém CPU. Singleplayer jede super, akorát mapy s 64 hráči jsou pro mě nehratelné, zatímco na FX jdou skvěle. Akorát nevím, zda do budoucna není lepší koupit 8120 (bulldozer) nebo 6300 (Vishera).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Bulldozer určitě ne. Když už, tak Visheru. Jestli 6 nebo 8jádro, to už záleží na financích. Je pravda že dnes málokterá hra těch 8 jader užije.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    43

    Tak teda to 6300. Díky 8mi jádro by nebyl problém, akorát má deska už nepodporuje žádnou Visheru, krom 6300. Jinak ty testy, super, inspiroval jsem se do budoucna. Nicméně na nich není napsáno, která mapa se hrála a kolik na ní bylo playerů. Stejné jako s BTF3. Mapa metro mi při 32 hráčích jede krásně plynule, ale Strike at Karkand při 32 hračů (i metro při 64 hráčích) už sekaně. Je to individuální a podle mě na procesoru záleží jaký je počet playerů ve hře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Máš doufám revizi desky 3.1, protože 3.0 AM3+ procesory nepodporuje. Taky si zkontroluj že máš aspoň BIOS F5g, jinak ti tam ten 6300 nepojede.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Voda FX 8120
    Od Masaa v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 03-03-2013, 19:08
  2. AMD FX-Series X6 FX-6300
    Od depešmod v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 18-01-2013, 07:39
  3. AMD FX-8120 95W - FlanKerův první FX....
    Od flanker v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2011, 13:28
  4. Ktery SSD - Corsair Force Series nebo Vertex 2
    Od ales.vasicek v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-07-2010, 16:32
  5. taktovanie c2d 6300
    Od _Marduk_ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-06-2007, 12:22