Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Vyměna procesoru na zakladni desce - Gigabyte GA-MA770 UD3

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    56

    Dobry den, jsem tu nova a tohle je můj prvni přispevek, potřebovala bych vasi pomoc a radu odbornika pc, protoze neumim si sama poradit a najit vhodne řeseni pro moji pc sestavu.Chtěla bych udělat vymenu procesora do maticne desky, ale nejsem si jista zda jsem si vybrala ten spravny procesor a jestli to bude fungovat...

    Mam desku GIGABYTE GA-MA 770UD3 revize na desce je 2.0 http://www.gigabyte.cz/products/page/mb/ga-ma770-ud3_20
    Je tam procesor AMD PHENOM II X4 /925/ s frekvenci max.2800 mhz a ma 4 jadra, http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-925-95w-d150336.htm
    Chtela jsem udelat vymenu na desce na tento procesor AMD PHENOM II X4 /975/ s frekvenci 3600 mhz http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-...on-d220744.htm

    Bohuzel, ale tento silnejsi procesor, uz neni nikde k sehnani v obchode, nebo v bazaru, takze nevim co tam muzu dat za dalsi procesor co mam frekvenci minimalne 3600 mhz, muzete mi nejaky doporucit?

    Nasla jsem jenom tenhle AMD Athlon II X2 280 http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x2-280-d393481.htm anebo AMD Athlon II X2 270 http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x2-270-d243886.htm

    Takze nevim co mam delat tyhle dva procesory maji vyssi frekvenci 3600 mhz, ale jsou dvojadrove a muj procesor AMD PHENOM II x4 ma frekvenci max 2800 mhz, ale zase ma ctyri jadra, muzete mi poradit?

    Moje deska podporuje socket AM2, AM2+ a na krabici je napsano AM3 READY and support max 140W

    Dalsi problem co me trapi, jestli nebude potreba aktualizovat bios, pokud ne byla bych rada, jeste jsem nikdy neflashovala bios, ale byla jsem schopna si sama sestavit pc sestavu, kde, uz na desce byl namontovany procesor AMD PHENOM II X4 /925/

    Moje pc sestava:Cpu-AMD PHENOM II X4 -925 /2800 MHZ/, Ram - 6GB /DDR2-800 MHZ/, Graficka Karta - Gigabyte gtx 560 - Podpora dx11 a 3D vision, Zdroj - CORSAIR TX650W

    Do dnešniho dne moje pc sestava nebyla omezena zadnou hrou, vsechno, slo v pohode, pak jsem si koupila pc hru BATMAN ARKHAM ORIGINS a ASSASSINS CREED 4 - BLACK FLAG a pocitac to nestiha, hra obcas zaskubne na 5 - 10 vterin, procesor nestiha ...

    Tady jsou vysledky, kde jse zjistila, ze nejvyssi cas jit na silnejsi procesor 2800 mhz, uz nestaci ....

    http://www.systemrequirementslab.com...ins/11704/?p=a

    Tak zatim budu cekat na vase rady a tipy, mam jeste finance na novy procesor, nemuzu si, uz dovolit investovat do dalsi nejnovsi pc sestavy .... Predem vam dekuji, Nechci udelat chybu, ze bude slaby procesor, nebo spatne jsem koupila procesor a poskodi se mi cela pc sestava uhořenim ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    56

    Tady jsou jeste vysledky ohledem mojeho procesoru a maticne desky ...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: A.JPG 
Zobrazení: 181 
Velikost: 56.5 KB 
ID: 29280   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: B.JPG 
Zobrazení: 150 
Velikost: 45.3 KB 
ID: 29281  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    [URL="http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3097"]Tady[/URL] máš seznam podporovaných procesorů. Na dvoujádra zapomeń, to by byl downgrade.

    Ovšem měnit Phenom II za Phenom II, byť s vyšší frekvencí .. no nevím, podle mě škoda peněz. Spíš bych zkusil přetaktovat ten stávající, jestli to bude mít nějaký efekt.

    BTW, podle [URL="http://ow.ly/r0sz5"]tohoto testu[/URL] nemá ten Batman moc velké nároky na CPU. V jakém rozlišení a detailech to hraješ? PhysX máš zapnuté?
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 20-11-2013 v 14:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    56

    Ahoj, dekuji ti za ten seznam, ale chtela bych se te zeptat, ktery procesor by si my ty doporucil?koukam, ze to ma i podporu na 6 jadrovy procesor pokud jsem se nespletla.Takze zapominan na 2 jadrove procesory, mylela jsem si, cim vyssi frekvence tim lepe.

    Celkova pc moje sestava je schopna hrat tuhle hru, mam dostatek ram, silna graficka karta jenom ten procesor, uz zaostava, co je nejhorsi nikde nemuzu najit obchod, kde bych to yvhodne koupila ...

    Hrala jsem to na max.rozliseni monitora 1920 x1080 v 60 hz, muj monitor podporuje aj 3d vision ve 120 mhz, jisteze PhysX zustalo zapnute, ale bylo nastaveno na normalni uroven, je tam nastaveni PhysX normalni, anebo PhysX s vyssi urovni.Detaili jsem davala na stredni uroven a v nastaveni jsem povypinala zbytecnosti, stiny atd..

    Hra mi jde normalne uvadim jako priklad 5 minut, pak se zaskubava 5-10 vterin, jako kdyby neco chtela nacist.Hra je nainstalovana na SSD disku, takze tam problem, urcite nebude ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Vítej na SHW fóru! Na první příspěvek je to tedy výborné... Co se základní desky Gigabyte GA-MA770-US3 týče, tak ani v manuálu žádné omezení CPU neuvádějí:
    http://download1.gigabyte.ru/manual/...70-v.2.0_e.pdf
    ...as v linku který johny__g postnul je jasně uvedeno, že od verze biosu FKD jsou 3,6GHz Phenomy podporovány:
    AMD Phenom II X4 980 3600MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C3 125W 4000 FKD
    AMD Phenom II X4 975 3600MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C3 125W 4000 FKD
    ...jak tedy vidím, tak není to jen Phenom II X4 975, ale i 980 co můžeš zkusit (a má zcela shodné parametry, čert aby věděl, v čem se to liší... slad bude vědět flanker?)

    Tedy zkusil bych se podívat i po 980...

    Na eBay jsem objevil nějaké 3,5 a 3,7GHz Phenomy (skoro, skoro, už se blížíme...)
    970: http://www.ebay.com/itm/AMD-Phenom-I...item3a87988fd3
    980: http://www.ebay.com/itm/AMD-Phenom-I...item33879e96c8

    ...a v USA shopech se ještě sehnat dá:
    http://www.memory4less.com/m4l_itemd...5FBK4DGM&rid=1

    ...ale za ty prachy bych to tedy nebral. A zdáse, že Phenom II X4 980 se přeci jen od 975 nějak liší - a to 3.7GHz:
    http://www.amazon.com/gp/offer-listi...Q&linkCode=asm
    (tedy Gigabyte tam má chybu)

    Pokud tedy budeš chladit i VRM součástky na desce (tedy mít CPU fan, co na ně dolů fouká - jak Gigabyte ostatně doporučuje v manuálu a ví, o čem mluví) tak můžeš bez obav jít do 3.7GHz, což je o skoro 1GHz víc, a to by se mělo sakra projevit. Na rozdíl od johnyho si myslím, že to hodně pomůže.

    Co se update biosu týče, tak je třeba se mrknout, jakou máš verzi. Jinak update biosu není složitější, je spíš jednodušší, než si složit PC, takže bez obav. Už jsem updatoval biosy do spousty desek, grafik ale i DVDromek (hacklé firmware na obejití region protekcí Hollywoodu) a žádný zvláštní problém nikdy nenastal a i problémy co nastaly se daly vyřešit. Buď bez obav, ale mrkni, jaká verze biosu je na desce.

    Co se zpomalování týče, tak já bych začal tím, že bych vypnul PhysX úplně, nebo alespoň důrazně snížil jeho nastavení, protože je to známý žrout

    Výkon 4 jader je lepší než dvou (jen špatně naprogramované hry - např. tanky WOT) toho moc nevyužijí. Bude líp a dvě jádra by byl downgrade. Nicméně pravdu máš v tom, že takt procesoru je významný. Takt dává výkon a mít o 1/3 výkonu víc se vždy hodí
    Naposledy upraveno uživatelem trodas: 21-11-2013 v 00:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak abych to shrnul - ano, ty Phenomy (975, 980) ti tam půjdou, sehnat se dají špatně až vůbec, cena mizerná. Jiný CPU tam nedáš, deska nepodporuje novější procesory.

    Ale stejně si myslím že to co popisuješ, nemá na svědomí procesor. Zkus si nainstalovat nějaký monitorovací program, spusť logování vytížení (a možná i teploty) CPU a GPU a hrej. Třeba HWinFO nebo pokud máš jiný, je to jedno. A pak se mrkni na dobu kdy se to začlo škubat, co uvidíš.

    Co to přetaktování, šlo by zkusit? Jaký máš chladič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    56

    Ahoj kluci johny a trodas, děkuji vam za vasi snahu a ochotu mi pomoct.Rozhodla jsem se pro ten procesor Phenom 975 z EBAY shopu, za cenu 1500 kč se vyplati, jenom by me zajimalo jak mi to budou zasilat ke me domu, protoze koukam, ze tohle je uz tento e-shop někde daleko v zahranici ...
    Ale jinak mam paypal ucet .....

    Trodas - Moje deska GA-MA770 UD3 ma revizi 2.0, ale jinak tady je obrazek informace o desce + verze bios

    Nikdy jsem neflashovala bios to bych se musela naucit, znam jenom rizika ze, flashovani pri nabehnutem systemu je hodne riskantni, a pokud jsem v biosu a neni nabehnuty operacny system, je to, uz mnohem lepsi, jenomze pokud se pri flashovani stane, ze nekdo vyrazi proud, nebo nepujde elektrina, tak muzu se s tou deskou, uz rozloucit, flashovani se nezdarilo coz diky vypadku proudu, zpusobilo smrt desce ... jenom jsem otom slysela :-)

    Zatim deska pracuje bez problemu.

    Johny - nevim jak se taktuje procesor, vim, ze to je dalsi riskantni operace a zda by sel muj phenom 925 na vyssi frekvenci nevim, ale prej nekde v biosu se musi postupne navysovat MHZ a napeti a sledovat teploty....

    Testovala jsem par her na moji pc sestave, vsechny sli bez problemu a nebylo tam ani najmensi zaskubavani

    Battliefield 3, Alien vs.Predator 2010, Batman arkham assylum, batman arkham city.

    Teploty cpu mam max 53 pri zatezi, Graficka karta ma max 75 - 77 pri zatezi.

    Jinak moji pc sestavu jsem si sestavila do teto skrine COOLER MASTER, kde ma 3x 240 mm vetraky

    http://www.alza.cz/coolermaster-haf-...na-d189911.htm

    A tady je muj novy chladic na cpu, zatim posloucha v biosu mam nastaveny alarm, kdyby nahodou selhal vetrak

    http://www.alza.cz/coolermaster-hype...52.htm#recenze
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výstřižek.JPG 
Zobrazení: 168 
Velikost: 47.9 KB 
ID: 29296  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak to vezmem postupně:

    eBay není eshop, je to aukční portál. Jestli myslíš ten link od Trodase, tak za prvé je to aukce, takže cena se může ještě vyšplhat. Za druhé borec nepíše že by posílal mimo US.

    Flashování není problém, Gigabyte na to má i utilitu @BIOS, dá se flashovat přimo z win a je to celkem blbuvzdorné. Jelikož tvůj BIOS je z roku 2009, update bych doporučil, poslední BIOS je z r. 2011.

    Taktování zas tak riskantní není, pokud nezvedáš i napájecí napětí nic se stát nemůže, v nejhorším případě systém nenajede a budeš muset resetovat BIOS (jak na to najdeš v manuálu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Dobrá volba. S eBay (to je něco jako Aukro u nás) prodejci nebává problém, zejména pokud tedy mají nějakou reputaci, tak o ni nechtějí přijít... Domluva je základ a myslím, že to nebude problém. Pokud by došlo na problémy, tak je nejlepší mít spolehlivého známého v USA (ne jak kámoška kámoše, co přeposílala CPU několik měsíců, protože nejprve došlo, ale jí se podažilo rozbít schránku, tedy ji tak zaklínit, že nešla otevřít... no, to jen tak, že lidé jsou různí (hrůzní) ) ...

    Co se verze biosu týče, tak update je asi nezbytný, protože verze biosu pro tebe nezbytná je FKD:
    http://www.gigabyte.com/support-down....aspx?pid=3097
    (hledej 975)

    ...a to je poslední verze biosu uvedená v downloadech:
    http://www.gigabyte.com/products/pro...?pid=3097#bios
    (Update CPU AGESA code)

    A tvá verze podle screenshotu je F9d z 24.11.2009 ... Tento bios již ani není výrobcem uváděn (!) a je opravdu zastaralý. Číslování totiž zřejmě "jede" podle hexa řady, tedy 0-9, A-Z... tedy proto verze biosů jsou FA, FB, FC, FD, FF... FJ, FK.
    Gigabyte tvrdí, že první bios je FA z 9.4.2009... a všechny další jsou 2010 a výš... zmíněný FKD je 2011 takže je to jasné.

    Bios bude třeba updatovat.

    Výpadek elektřiny nenastává často (u nás nenastal od 1996 co tu bydlíme až někdy do roku 2008 - snad jen jednou! ...ale teď měnili kabely, už dvakrát jim to hořelo a zrovna včera mi elektřina také vypadla), takže je to třeba trochu risknout. Flash trvá krátce, takže neboj... Navíc duální biosy = záloha pro takový případ, že by se to pokazilo. A to tvá deska má:
    "Patented DualBIOS with dual hardware BIOS protection"

    Takže s chutí do toho. V tom exáči (jen se rozbalí, já to udělal 7-zipem, ale stačí kliknout... ale já nerad spouštím věci z netu) jsou:
    autoexec.bat
    FLASHSPI.EXE
    MA77UD32.FKd

    ...a tedy stačí tyto soubory nakopírovat na bootofaví flashku nebo floppy disk, pokud máš. Flashka je spolehlivější. Zvládneš naformátovat flašku tak, aby se z ní nabootovalo do biosu?

    Cooler Master skříň je skvělá, ale podstatné je, jaký máš chladič na CPU. Zejména - jak manuál uvádí na str. XX:
    "(Note 1) We recommend that you enhance heat dissipation for the CPU VRM area if an AMD Black Edition CPU is installed and Advanced Clock Calibration is enabled."
    (u podpory procesorů je uvedeno - viz. note 1 a Phenom II X4 975 je podobně - spíš víc - nárožný, než Black Edition procesor či overclocking)
    http://download.gigabyte.ru/manual/m...70-v.2.0_e.pdf
    ...jde o to, jak chladíš napájecí kaskádu CPU. Towerové chladiče sice chladí lépe, ale ty potřebuješ, aby to zblízka foukalo na mosfety a kondíky kolem CPU. Já používám Thermalright SI-128 SE chladič:

    ...ale ten už neseženeš. Zato jsou to různé jiné, např. Noctua NH-C14:
    http://s10.postimg.org/56j3r0z9l/Noctua_NH_C14.jpg
    ...či její menší sestřičky:
    http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Noctua+NH-L12
    http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Noctua+NH-C12P+SE14

    Jsou to sice drahé chladiče (mrkni i na Aukro, Bazos a pod, kde se dají sehnat za rozumnější ceny a po očištění budou jako nové), ale pro přetaktování a silný CPU téměř nezbytné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    56

    - Ahoj diky za info, nez se sezene silnejsi procak, tak zatim cpu amd phenom II x4 925 zustane na desce, pokusim se teda v biosu zvysit frekvenci bez navyseni napeti a postupne budu sledovat teplotu na cpu, ten chladic na cpu by to snad zvladnul ...

    - Do te doby , bych si predem mohla flasnout bios na novsi verzi a doufam, ze nenastane tam nejaka negativni zmena, pokud tam bude jeste tento procesor 925 na moji desce ...

    - Ale jak koukam FKD z 2011 je beta bios, nesla by tam jina verze ? Napr: FF, FG, FI, FJ ? Pokud, ale doporucujete tu beta verzi FKD tak ji flashnu, jenom se ptam .....

    - Jelikoz jsem velice opatrna a bojim se, kdyz do neceho jdu poprve, jeste bych vas chtela poprosit jak to mam flashnout, chci to, ale primo v biosu ne ve windows, mam prazdnou flasku 3.0

    Zatim jsem udělala tohle:

    - Stahla soubor FKD, rozbalila ho a 3 soubory napr:autoexec, jsem presunula na flash disk

    - Jenom, aby se to nezpackalo, muj procesor zatim zustava na desce, takze snad to neovplivni provoz nez tam do te doby pujde silnejsi procak ...

    - Takze nechat flashku v usb a restartovat pc a mackat klavesu DEL /Vstup do biosu/

    - Dale, uz nevim co mam udelat :-)


    Byla, bych, ale rada, kdybych se to od vas naucila, priste si to, uz udelam sama po zkusenostech diky vam .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Já bych doporučil ten @BIOS, používal jsem ho a bez problémů. Je to i rychlejší než z DOSu, pokud ti jde o to eliminovat hrozbu výpadku proudu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    1) pořádný chladič je pro overclock nezbytný a nejde jen o teplotu CPU, jde zejména o teplotu součástek co dodávají výkon do CPU - tzv. VRM obvody, které Gigabyte doporučuje chladit a velmi bych to doporučoval i já - overclock je vlastně o tom, že budeš lépe součástky chladit a můžeš tak zvyšovat clock nad limit nastavený výrobcem, který předpokládá standardní chlazení

    2) FKD bios je vyžadován (přímo tato verze), takže tady není žádný prostor k debatě, zdali nějaký jiný bios, nebo tak něco... holt Gigabyte to uznačila za betu a nikdy nevydali nic novějšího - takže je to fuk, potřebuješ tuto verzi

    3) z flashky musíš nabootovat do DOSu (ne do biosu) - tedy:
    - flashka musí bootovat do DOSu, tedy na zformátování flashky musí být použitý program, který ji umí nastavit jako bootovací - já používám HP utilitu:
    http://ulozto.cz/xCZJQ7z/usb-boot-format-zip
    (tady ji máš i s dost soubory - MUSÍŠ zaškrtnout aby to vytvořilo "Create a DOS startup disk" a pak vybrat "using DOS files located at" a adresář, kde jsou ty DOS soubory
    - jakmile máš takto zformátovanou flashku, tak se na ní budou nacházet skryté systémové soubory, tak PAK na ní nahraješ ty 3 bios soubory
    - pak ji nech v USB a zkus restart, jestli nemáš nastaveno, aby z ní PC zkusilo bootovat

    Pokud to tak nastaveno nemáš, pak musíš změnit nastavení v BIOSu, aby PC z flashky bootovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    56

    Johny - Zkousela jsem to cez BIOS, flashka byla predtim zformatovana, nahrala jsem do ni FKD soubory, restartovala jsem pc a zmackla jsem DEL, vstoupila jsem do biosu, byla tam nabidka Q-Flash, to je asi ta utilitka co flashuje bios.
    Otevrela se dalsi nabidka te utilitky kde byla podnabidka SAVE TO BIOS and UPDATE TO BIOS, Zkousela jsem nejdrive SAVE, kde jsem si nahrala ty FKD soubory, predtim jsem nejdrive zkousela UPDATE, ale bios nenasel zadne FKD soubory.Po SAVE je pak nasel

    MA770 FKD.Nechala jsem to flasnout, pak mi nabidnul Power OFF anebo Reset jako restart.Po restartu nadale zustava zastarala verze F9D.takze selhala operace ....

    Ted zkousim navrhy a rady od trodase, flashka se formatuje a botuje, pak tam na ni nahraju ty 3 fkd soubory pro bios a restartnu pc, je nastaveno v biosu 1 - Flash, 2 - Cd Rom 3 - Hdd.Jsem nemehlo omlouvam se kluci
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Znovu nakopíruj na usb disk (naformátovaný na FAT32/16/12) rozbalený súbor s biosom FKD - žiadny iný súbor tam nepotrebuješ ...
    Pri poste stlač "End" , prípadne ak si v biose vstúp do Q-flash ...

    Update - vyber súbor FKD a potvrď - počkaj na výsledok a stlačením hocijakej klávesy sa pc reštartuje .

    Následne skontroluj verziu biosu po POST.

    Nie je na tom nič zložité G.L.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Lilly [FR]
    Registrace
    Jun 2013
    Příspěvků
    56

    Ahoj robky, delala jsem vsechno tak jak mi poradil johny a trodas.Selhala operace jak u johnyho tak u trodase, delala jsem vsechno podle navodu trodase, flash disk jsem nastavila tak jak mi poradil trodas nastavila jsem aj adresar kde se nachazi dos soubory.Ten nastroj nasel flashdsk na jednotce P/ s nastavenim FAT32, nastavila jsem aj adresar, kde se nachazi DOS soubory a spustila start, zacalo to nejdrive formatovat, pak jsem se podivala zda jsou na flashdisku skryte soubory DOS, nic tam nebylo.Opakovala jsem znovu operaci a bohuzel zase nic.Tak jsem teda nahrala ty FKD soubory a restartovala pc, ikdyz je nastaveny jako 1 - Flash Disk, system dale pokracoval do windows 7 ....

    Ohledem flashovani do biosu, operace selhava, nevim, uz co delam spatne:

    1 - Format flashdisku
    2 - Kopirovani 3x FKD souboru na flashdisk
    3 - Restart pocitace
    4 - Zmacknuti klavesy END /Vstup do nabidky Q-flash/
    5 - Vybrala jsem podnabidku UPDATE TO BIOS /Nalezeny soubor MA-UD770 FKD 1mB/
    6 - Oznacila jsem tento soubor a spustila jsem flashovani ENTEREM
    7 - Flashuje, Flashuje, kde mam oznameni nevypinat power OFF
    8 - Po ukonceni flashovani mi to vypise BIOS ID CHECK ERROR
    9 - Nic se pak nedeje, chvili jsem pockala a pak jsem zmackla POWER OFF

    BIOS startuje porad ze zastaralou verzi F9d takze, deska odmita flashovani, myslim, ze je tam nejaka ochrana, nebo ja nevim

    Zkusila bych stahnout dalsi verzi bios co je trochu zastarala nez FKD, napriklad FI, jestli nebude problem v poradi, mam na mysli postupne flashovat vsechny verze, dokud se nedostanu na posledni verzi FKD, protoze ja, uz fakt nevim kde muze byt problem

    Muzu, ale na pozadani poslat screeny z fotaku ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna rámečku na základní desce ASUS
    Od PetrMalec v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-05-2012, 13:48
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 09:29
  3. Gigabyte MA770-DS3
    Od neotek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-02-2009, 12:21
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-02-2009, 18:46
  5. Aku Matičnu Dosku: ASUS M3N78CM alebo Gigabyte MA770-DS3?
    Od depešmod v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 30-01-2009, 07:47