Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Co říkáte na tuto sestavu? i7

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    3

    Zdarec,
    chtěl bych se informovat, zda jsem vybral dobře. Včera mě naštval můj kdysi herní NTB při střihu videa. A proto se chystám pořídit si raději bednu. Jde mi o to, že dost fotím a zpracovávám RAW soubory, dělám občas grafiku a teď mám střihat videoklip a bohužel to s notebookem nejde. Tedy ptám se vás, jestli je tahle sestava OK. A kdyby to šlo, tak kde by jste to trochu ořezali a neztratil jsem moc výkonu? A zvládne to vůbec fullHD video? O fotky strach nemam. To zvladne určitě. Tak tady to máte pánové.

    Procesor: Intel Core i7-4770K http://www.alza.cz/intel-core-i7-4770k-d430860.htm
    Základka: ASUS MAXIMUS VI HERO http://www.alza.cz/asus-maximus-vi-hero-d433984.htm
    Grafika: GIGABYTE N770OC-2GD http://www.alza.cz/gigabyte-n770oc-2gd-d434018.htm
    OP paměť: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX blu Edition http://www.alza.cz/kingston-8gb-kit-...on-d245861.htm
    SSD Disk: Kingston HyperX 3K SSD 120GB http://www.alza.cz/kingston-hyperx-3...gb-d319800.htm
    HDD: Western Digital Red 2000GB 64MB cache http://www.alza.cz/western-digital-r...he-d342211.htm
    Zdroj: Fortron Aurum S 700 http://www.alza.cz/fortron-aurum-s-gold-700-d457965.htm
    DVD: Samsung SH-224DB černá http://www.alza.cz/samsung-sh-224db-cerna-d417356.htm
    Case: EVOLVEO K4 http://www.alza.cz/evolve-k4-d372192.htm


    Co vy na to? nebude se třeba neco hadat a tak? Budu moc rád za každé názory.

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Urcite by sla vzit levnejsi deska, zdroj bych vzal spis Seasonic, stacil by kolem 600W.
    Rekl bych ze ta skrin bude shit, mrkni aspon na Bitfenix Merc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    703

    Par ruznych poznamek:
    Editace RAW je zpravidla jednovlaknova zalezitost (photoshop) a i jejich hromadne ukladani s upravami jede hezky postupne, takze jadra nepomahaji, spise jejich frekvence.
    Pro dalsi praci s RAW fotografiemi (tzn. nekomprimovanymi 20+ MB soubory) bych rekl asi jen pamet pamet pamet. Photoshop zere uplne silene. Pokud tedy nejde o upravu kompozice jednim soupatkem u 20 fotek, to jde delat na cemkoliv.
    Pamet bych tedy bral 2x8 nebo 1x8 GB, 4GB moduly bych v pripade "pracovni stanice" oznacil za plytvani slotu, neb se tim omezis na 16 GB (s trochou stesti na 24)
    Upravy FullHD videa samozrejme zvladne, otazkou je, jak rychle, ale jelikoz jde o jeden z opravdove spicky procesoru, tak se da rici, ze i svizne.
    Je planovano taktovat? Jedina vyhoda K procesoru za priplatek cca 700.
    Graficka karta - je planovano na pocitaci hrat? Zmineno to neni, ale dle volby grafiky bych to predpokladal, protoze akcelerace do editace videa/fotek, co to prinese, je docela neproporcionalni cene a pokud neni v planu renderovat videa pres grafiku (pouziva se to v praxi vubec?), tak by mela stacit i nejaka slabsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    3

    Takže zákl. deska by mohla být levnější? Tak to je super. Takže může být i tenhle? http://www.alza.cz/seasonic-m12ii-62...ze-d199656.htm

    Editace RAW -> Takže raději koupit 1x 8GB nebo 2x 8GB (jestli něco ušetřim tak klidně 2x)

    Co se týká taktování tak jsem nikdy nic netaktoval a myslím, že to nemám ani v plánu. Tak to je super nazor. 700 v podstate ušetřených.

    Grafika -> no hraní her asi plánováno není. Byl by to spíš PC na upravu RAWu a občasný střih videa. Ale jelikož se znám, že občas chytnu nějakou chut hrát nějakou super novou hru, tak bych chtěl mít i nějakou tu grafiku na hry
    Takže jaký zvolit typ grafiky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    V tom případě je grafická karta v pohodě. Nicméně disk WD Red je nevhodný, hledej WD Black. Red je na 24h provoz v NAS serverech, NE na výkon. Na video chceš výkon a na ten jsou od WD černé disky. Na základní desce bych nešetřil a malé taktování také někdy není od věci - je otázkou, zdali si K verzi odpustit nebo ne. Ve výsledné ceně je to kapka v moři...
    Vybraný Seasonic bych zvolil i oproti tomu Fortronu. Takže ještě správný disk a je to
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    3

    no uvidime. Třeba mě zrovna K chytne a budu taktovat No já myslel, že mi bude stačit na system a beh aplikací a střih videa ten SSD Disk 120 GB. Nebo má cenu ten SSD tam mít?
    Tak jsem si přihodil ještě ten disk WD Black. Děkuji za upozorněni. Jste borci. Beru tenhle. http://www.alza.cz/western-digital-c...he-d199416.htm Sice jsem se už rozmyšlel nad 3TB, ale to už si koupim asi nějaký externí

    Ještě si rozmyslím ten procesor. Opravdu je to kapka v moři, ale ještě mě čeká koupit notebook a monitor Takže každá kačka k dobru. Jen už chci něco lepšího (at mam aspon na par let s investici pokoj)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Názor na tuto sestavu?
    Od xlukinek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 30-08-2010, 09:01
  2. názor na tuto sestavu
    Od lt.maverick v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-03-2009, 00:00
  3. Jak vylepšit tuto sestavu?!
    Od cjjapato v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-12-2008, 02:13
  4. Názor na tuto sestavu
    Od Hps v sekci PC - archiv
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-01-2007, 21:18