Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Fortron BOOSTER x3

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Zdravím,potřeboval bych použít BOOSTER X3 (fsp300-1e01) jako samostatný zdroj pro modelářskou nabíječku Li Pol baterií.Po zapnutí do sítě nefunguje,zřejmě je potřeba sepnout některý z pinů v 12ti pinovém konektoru vzadu.Ale který ? Z oslovených známých mě nikdo nedokázal odpovědět. Pomůže někdo ? Díky moc.
    Naposledy upraveno uživatelem pepino11: 22-11-2013 v 20:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od pepino11 Zobrazit příspěvek
    Zdravím,potřeboval bych použít BOOSTER X3 (fsp300-1e01) jako samostatný zdroj pro modelářskou nabíječku Li Pol baterií.Po zapnutí do sítě nefunguje,zřejmě je potřeba sepnout některý z pinů v 6ti pinovém konektoru vzadu.Ale který ? Z oslovených známých mě nikdo nedokázal odpovědět. Pomůže někdo ? Díky moc.
    V 20/24pin konektoru spoj zelený a černý drát. Nedoporučuje se pouštět zdroj zcela bez zátěže.

    http://www.overclock.net/t/96712/how...and-components
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    jj diky, ale to je konkretne Fortron pro grafiku - SLI a ten ma jen 12 pin vystup, nebo molex. http://img.ncix.com/images/19028_B.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ten molex slúži pre pripojenie napätia zo zdroja počítača ... tzn., ak je na vstupe (na molexe) napätie - zapne sa aj Booster
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    OK,ale já ho potřebuju provozovat separátně, bez počítače. Specielně pro modelářskou nabíječku. Lze to vůbec zapnout samostatně ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Veď som to písal ... na vstupe(molexe) potrebuješ napätie, bez toho sa zdroj nezopne ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Promiň,ale mohl by jsi napsat na který pin (při pohledu zezadu), a jaké napětí mám připojit ? Nerad bych něco poslal do kytek.Dnes dopoledne jsem prolezl všechny comp.obchody v Pardubicích a všude si mohli ukroutit hlavy,že nevědí. Že by ty ? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528



    Zde je zobrazení co je kde v molexu zapojeno.

    //EDIT - Obrázek moc velkej, vyměněn za menší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Asi jsem otravnej,tyto výstupy jsou celkem jasné,problém je v zapojení druhého konektoru 12ti pinového kde by se mělo nacházet napětí pro sepnutí zdroje.Bez tohoto zdroj nefunguje.Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    12-pin = výstup 12V pre grafické karty
    molex = vstup 12/5 V pre zopnutie boostra ...

    Čo konkrétne na tom nechápeš .... booster je určený pre pc. Zapneš pc, z molexu zdroja privedené napätie do boostra zopne samotný booster .... Takže pre to, aby na výstupe (12-pin) bolo napätie, musíš na vstup (molex) pripojiť napätie (tu konkrétne však neviem, či sú potrebné obe - 5V aj 12V )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Ahoj,ale já poněkolikáté píšu že NECHCI zdroj používat v PC ! Ale chci ho nastartovat SAMOSTATNĚ pro modelářský nabíječ. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Neviem, aké je vnútorné zapojenie zdroja, schému som zatiaľ nenašiel ... takže jediná možnosť je ho fyzicky preskúmať a zistiť ako ho zopnúť
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Ahoj,v každém případě díky za snahu.Ne každý by se se mnou takhle trápil.Pěkný den přeje Pepíno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Zkus starší zdroje, ty většinou nemají ochranu a LZE je zapnout téměř bez zátěže. Novější nezapneš.

    Na takový Eurocase stačí tohle:



    ...u Enermaxu 620W Liberty to v něm jen cvakne a zase se vypne. Tož asi tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2013
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    12-pin = výstup 12V pre grafické karty
    molex = vstup 12/5 V pre zopnutie boostra ...

    Čo konkrétne na tom nechápeš .... booster je určený pre pc. Zapneš pc, z molexu zdroja privedené napätie do boostra zopne samotný booster .... Takže pre to, aby na výstupe (12-pin) bolo napätie, musíš na vstup (molex) pripojiť napätie (tu konkrétne však neviem, či sú potrebné obe - 5V aj 12V )
    Ahoj,měl jsi pravdu,stačí přivést na vstup 5v a na 12ti pinovém konektoru (vlevo dole a 4 zleva nahoře) se objeví hledaných 12v.Už to funguje,už to nabíjí.Hurá díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Graphic Equalizer Booster
    Od Jiriiik91 v sekci Audio
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-05-2012, 01:44
  2. Fujitsu Siemens Amilo SA3650 + Graphic booster
    Od Mates81 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 07:52
  3. Radeony: Fortron 400W
    Od Ricky10 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-12-2007, 17:55
  4. aky fortron
    Od stevocz v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-01-2007, 18:59