Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel setreni energie

endivie (99)|14.7.2007 06:57
Ahoj lidi, potrebuju vypnout u intelu takovou tu technologii jak kdyz neni pc zatizeny ze podtaktuje CPU. Nestojim o ni. Kde to v bious najdu a jak se te funkci rika.Diky
Jackal1 (218)|14.7.2007 08:40
U Intelu nevím. U AMD ji mám také vypnutou, není proč ji mít zapnutou. :)
a8nr (176)|14.7.2007 21:44
Já zas nevidím důvod, proč ji mít vypnutou. :) Nazývá se myslím Enhanced Intel Speed Step (EIST).
Alf (305)|15.7.2007 02:16
[QUOTE=a8nr;41602]Já zas nevidím důvod, proč ji mít vypnutou...[/QUOTE]Jsem téhož názoru. Při běžné práci je 99% CPU vytížený jen minimálně a není důvod aby běžel na plný takt. Jsou pro to minimálně tyto důvody:
1. Nižší spotřeba energie
2. Nižší teplota -> nižší otáčky ventilátoru -> hlučnost
3. Nižší teplota -> životnost CPU
odb (505)|15.7.2007 16:46
nieje to len Enhanced Intel Speed Step (EIST) ale aj podpora stavu C1E (C1E Function), vecsinou su v menu CPU Features. Tiez nevidim dovod preco ich vypinat (to prepinanie nasobica si nemas sancu vsimnut) ak len niesi hardcore pretaktovavac a to asi niesi lebo inac by si take nieco vedel , je dobre trosku setrit aj prirodu :) sprav mi radost a nevypinaj si to, asi neplatis ucty za elektrinu.
Chcel by som vediet preco to chces vlastne vypinat,
pegy (757)|15.7.2007 18:43
[QUOTE=odb;41666]Tiez nevidim dovod preco ich vypinat (to prepinanie nasobica si nemas sancu vsimnut) ..........[/QUOTE]
No z osobne skusenosti mozem povedat, ze sa mi PC zdalo pomalsie, je pravda, ze mam AMD a teda to bola funkcia Cool and Quite (ci ako sa to presne pise :), ale aj tak sa mi zdalo, ze pC slo pomalsie, hlavne pri lovdovani misis a podobnych veci, ked sa to prepinalo raz hore, raz dole, nejak zmerane to nemam a mozno to bol len moj subjektivny pocit.... ;)