Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s instalaci W7 na nove zelezo

ogami (3)|27.11.2013 13:05
Vcera jsem si poridil nove zelezo a bojuji s problemem, s kterym jsem se zatim nesetkal. Budu rad za kazdou radu. Novy HW je tento:

deska: Gigabyte Z87X-D3H
procesor: Intel Core i7-4770
pameti: Kingstone DDR3 8GB (2x4GB)
disk: Intel 530 180GB SSD

Problem je nasledujici. Instalace windows probehne bez problemu, v setupu vidim i disk bez nahravani dalsich ovladacu z USB flashky. Po finalnim nastaveni (uzivatel, heslo, seriove cislo, casove pasmo), kdy se pocitac restartuje a maji nabehnout poprve jiz samotne windows, se pocitac neustale okamzite po bootu z disku restartuje. Nenabehne ani logo windows, nestacim ani zmacknout klavesu F8. Nemam pripojeneho nic dalsiho, pouze dvd mechaniku. zkousel jsem i normalni 500GB disk, ale s nim se to chova uplne stejne. Zkousel jsem i menit nastaveni BIOSu a jeho upgrade, ale opet se stejnym vysledkem. Zkousel jsem i pri instalaci nacist ovladace SATA primo z CD k desce, ale ani to nepomaha.

Napada nekoho, kde delam chybu? Dekuji za pripadne rady.
johny__g (6387)|27.11.2013 14:25
Zkus to jen s jednou pamětí.
Draken (1578)|27.11.2013 15:05
zkusil jsi nějakou diagnostiku disku např. s Ultimate Boot CD případně memtest?
antonbaby (65)|27.11.2013 15:06
mně by zajímalo, jestli ti to ty sata nainstalovalo. mám stejný problém s notebookem asus K53BY. stále to nevidí HDD. ani ubuntu si s tím neví rady.
ogami (3)|27.11.2013 15:53
Dekuji vsem za reakce, problem jsem zdarne vyresil. Zkousel jsem vse, co tu popisujete ... jen jednu pamet, vice disku (abych mel jistotu, ze SSD neni vadne). Pak jsem zkusil nainstalovat Windows Server 2012 Trial, ktery jsem si nedavno do prace stahoval na testovani a k memu udivu se to normalne nainstalovalo a pri prvnim ostrem bootu systemu i bez restartovani nabehlo. Znovu jsem tedy nainstaloval W7 a skoncil tam, kde predtim. Hral jsem si s nastavenim BIOSu, ale to take nepomohlo. Na konec po hodine zoufaleho googlovani jsem zkusil toto a k memu udivu to zabralo -> nabootoval jsem z instalacniho DVD, vybral opravit, pustil jsem prikazovou radku a pouzil tyto dva prikazy:

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot

Po restartu uz naskocilo normalne logo windows a do par sekund jsem byl na plose. Jsem rad, ze to funguje, ale hlava mi nebere, proc se musi hned po instalaci opravovat MBR, aby system nastartoval. Pocitacu uz jsem sestavil a nainstaloval hodne, ale s necim podobnym jsem se jeste nesetkal ... snad to nekomu pomuze, kdyby na podobnou hovadinu narazil ;)
Jirka_T (84)|27.11.2013 17:55
[QUOTE=ogami;549327]Problem je nasledujici. Instalace windows probehne bez problemu, v setupu vidim i disk bez nahravani dalsich ovladacu z USB flashky. Po finalnim nastaveni (uzivatel, heslo, seriove cislo, casove pasmo), kdy se pocitac restartuje a maji nabehnout poprve jiz samotne windows, se pocitac neustale okamzite po bootu z disku restartuje. Nenabehne ani logo windows, nestacim ani zmacknout klavesu F8. Nemam pripojeneho nic dalsiho, pouze dvd mechaniku. zkousel jsem i normalni 500GB disk, ale s nim se to chova uplne stejne. Zkousel jsem i menit nastaveni BIOSu a jeho upgrade, ale opet se stejnym vysledkem. Zkousel jsem i pri instalaci nacist ovladace SATA primo z CD k desce, ale ani to nepomaha.[/QUOTE]
Aby to mělo i nějakou hodnotu pro ostatní:

Z čeho (médium) jsi instaloval W7 ?
Je ten popis přesný : nebyl v okamžiku instalace připojen další disk ?
j.albi (476)|27.11.2013 20:02
Nic překvapivého. Deska má UEFI, které je primárně nastaveno pro W8. Proto také Windows Server 2012 naběhl korektně, stejně tak by naběhly W8. Pro W7 musí být UEFI nastaveno na emulaci starého BIOS.
ogami (3)|28.11.2013 15:50
Jirka_T: W7 jsem instaloval z DVD, pripojeny byl jen jeden HDD.

j.albi: muzes naznacit, kde to v biosu najdu? cely jsem ho prolezl, precetl jsem manual k desce (coz bezne nedelam) a nic nezabralo. nehcapu pak, proc to neni v manulu nekde pokud mozno tucnym pismem zdurazneno, co je potreba nastavit pro instalaci W7.
j.albi (476)|28.11.2013 18:34
Poradil bych rád, ale Gigabyte až tak podrobně neznám. Nastavoval jsem to několikrát u Fujitsu a tam je to na třech různých místech, které se postupně musí nastavit. Nejhorší je, že každá revize UEFI to má někde jinde.