Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jak správně nainstalovat různé moduly DDR3

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Ahoj dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Mám tuto desku: MSI 790FX-GD70 http://eu.msi.com/product/mb/790FX-G...ml#/?div=Basic a dva moduly ddr3. Jeden 2gb a druhý 4gb. Můžete mi někdo říct, jak je správně instalovat do slotu? Je jedno jestli je dám do stejných barev ( dualu ) nebo má být každá v jinak barevným slotu? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Do duálu (stejně barevných slotů) lze dát pouze stejně velké paměti. Podle mně by v duálu fungovaly jako 2x 2G (podle prvního by se vzala kapacita a druhý z druhého by se použila jen 1/2 - ale to je teorie, spíš by to nejelo) ...

    Takže dej 4GB modul do banku 0 a 2GBy do banku 1 a mělo to to normálně šlapat. Dual kanál ale nebude, protože být nemůže. Naštěstí to není dnes taková ztráta výkonu, aby bylo třeba to nějak řašit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Ahoj, na jiným foru jsem našel nějaký příspěvek o asynchronním dualu a to bude asi můj případ. Deska to asi umí. V biosu i v cpu-z vidím paměti dual unganged celých 6GB. Jediný co jsem pro jistotu udělal je, že jsem je v biosu přepnul na z 1T na 2T a uvidíme, zatím to vypadá stabilně.
    Naposledy upraveno uživatelem batep: 30-11-2013 v 11:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    22

    Dobrý den, mám podobný problém akorát, že mám desku ASrock G41C-GS, koupený mám 2gb a 4gb modul od stejné firmy Zeppelin. Když vložím 2gb modul do žlutého slotu DD3_A1 tak mi vše jede jen nejede na správné frekvenci 1333MHz ale běží pouze na 500MHz, pokud vložím 4gb modul do žlutého slotu DDR3_B1 tak už se nic neobjeví jen černá obrazovka. Zkoušel jsem i samotný 4gb modul a také nic nevím co s tím a rád bych měl v počítači 6gb paměti, nebo alespoň ty 4gb ale nefunguje to. Prosím o rady předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,251

    ftp://europe.asrock.com/manual/G41C-GS.pdf
    Podle manualu musi byt oba moduly single side nebo oba dual side, nejde to kombinovat. Jake presne mas ty pameti?

    Jinak s DDR3 na socketu 775 byly vzdycky celkem problemy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    22

    No problém s DDR3 1333Mhz není u té 2 gb jen s tou 4gb. Je to přesně tato tinyurl.com/qd93yt3 A je to divné, mě by nevadilo kdybych měl single side 4gb ale to prostě nefunguje.
    Přikládám CPU-Z
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 183 
Velikost: 194.2 KB 
ID: 29387  
    Naposledy upraveno uživatelem Enox: 08-01-2014 v 14:43
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. P55 a 4 moduly ram
    Od Gouranga v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-11-2011, 00:04
  2. Ubuntu: Jak správně nainstalovat?
    Od Atti022 v sekci OS Linux
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 20-06-2010, 02:06
  3. Nové vadné ram moduly ? - Kingston 2x2GB DDR3 1600 MHz HyperX
    Od mike.hranica v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-11-2009, 17:57