Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Připojení LCD monitoru přes DisplayPort

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Dobrý den,
    obracím se na ostatní s prosbou o radu. Koupil jsem jsem si včera tento doporučovaný monitor Philips Brilliance 231P4QPYEB (viz http://www.czc.cz/philips-brilliance...LED_monitor_23) a chtěl jsem jej připojit přes DisplayPort k PC s grafickou kartou MSI GTX660 vybavenou DisplayPortem tímto kabelem DP kabelem (viz http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007O0CX0CZNJO). Ovšem po připojení monitoru k DisplayPortu grafické karty píše monitor "No video input" a uspí se. Při připojení přes DVI funguje naprosto v pořádku. Když jsem měl monitor připojen přes DVI zkoušel jsem jej za běhu připojit přes DP, ale napíše totéž "No video input" a přepne se zase na DVI. Dle mého, by měl monitor okamžitě fungovat po připojení přes jakékoliv rozhraní ať už VGA, DVI či DP.

    Nenastavil jsem něco nebo potřebuji jiný kabel? Předem díky za rady či návrhy.
    Naposledy upraveno uživatelem @NUB!5: 30-11-2013 v 01:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Nefunkční DP výstup na grafické kartě?

    To je tak první, co mně napadá. Nevidím důvod, proč by vybraný kabel neměl fungovat. Sice také nevím, poč nepoužívat DVI, ale zdáse, že na grafice bude třeba něco přepnout. Nemáš v nastavení grafiky možnost ji natvrdo přinutit k zobrazování přes DP?
    (vím, že to zní divně a že pak asi budou problémy s biosem, ale někde se začít musí...)

    Další test je jiná grafika...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Zdravím, tak jsem zjistil, že monitor přes DisplayPort funguje při bootování a chvíli než se načte operační systém, pak vypadne, objeví se černá obrazovka a monitor napíše "No video input". Čili chyba bude softwarová. Nevíte někdo zda se u grafik GTX660 nemusí někde Display port teprve někde povolit nebo ativovat? V ovladačích jsem to zatím nenašel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Já bych řekl, že to nebude chyba. Ty jsi nainstaloval grafiku v DVI módu a ona ho teď jen používá. Jak má vědět (bez komplet reinstalu Win), že chceš, aby nyní posílala signál na displayport? Pokud to v ovladačích nikde není, tak nejjednoduší řešení ze zapojit monitor přes displayport a pustít se do instalace. Pak to pojede na 100%, protože grafika bude vědět, že signál má posílat na displayport.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Reinštalácia windowsu je asi overkill, nie
    Začal by som otestovaním, či sa pri pripojení prostredníctvom DP dostaneš do núdzového režimu ... ak áno, reinštalácia ovládačov vga ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Já volil raději overkill, protože ten je 100% (podle mně) ... kdo ví, jak a kam to ty ovladače všude zapsaly a občasný reinstall Win prospívá
    (uživateli ne, pravda...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    1

    Mam podobny problem s Display Portem. Poradi mi nekdo?

    Na grafice ATI Radeon HD 6950 mam 5 vystupu: 2x DVI, 2x mini DisplayPort, 1x HDMI
    Na obe 2 DVI mam pripojene LCD 24'' 1980x1200.
    Chci pripojit 3. LCD Prestigio P3190W, ktere ma vstupy VGA a DVI. Ma mensi rozliseni max 1440x900.
    Pripojil jsem ho na mini Display Port pres redukci miniDP-Display Port a dale 2-metrovym kabelem Display Port -> DVI. Kabel je pasivni. NEJEDE TO. Windows 8.1 me nuti odpojit jednu obrazovku a pak to jede. Kabely jsou v poradku, kdyz pres ne pripojim LCD jako DRUHY (tzn. s jednim nepouzivanym LCD na DVI)...tak to normalne jede a muzu pouzit jedno LCD pripojene na DVI a druhe pripojene na Display Port. Ale jako 3. monitor to nejde.

    Na Prestigio P3190W jsem nikde nenasel zadny driver, puvodni CD k monitoru uz nemam. Windows 8.1 ho vidi jen jako PnP monitor (s oznacenim LW974).
    AMD Catalyst Control Center me pise, ze pro rozsireni plochy na tento monitor musi byt jeden z pripojenych dvou monitoru DISABLED. Mimochodem...to stejne me to pise kdyz chci pres HDMI pripojit velkou TV.

    Je to tim, ze pouzivam PASIVNI kabelovou redukci DP->DVI ? Pomuze me koupit aktivni redukci? http://www.czc.cz/sapphire-aktivni-a.../92280/produkt
    Nebo to vyresi jen driver? Kde ho najit?
    Kdyz koupim novy monitor bez vstupu Display Port tak na tom budu s pasivni redukci stejne?

    Nemate s tim nekdo zkusenosti? Dik predem za kazdou radu.
    PS: Nejde mi o Eyefinity...tam je me jasne ze musim mit 3 monitory se stejnym rozlisenim a frekvencemi. Jde mi jen o rozsireni plochy na LCD s nizsim rozlisenim.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2014-03-15_145745.png 
Zobrazení: 234 
Velikost: 676.3 KB 
ID: 29536  
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Pripojeni PC k monitoru a tv.
    Od Lap33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 01:57
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 18:19
  3. připojení přes wi-fi
    Od bedane v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 16:43
  4. Pripojeni pres USB nejede
    Od huhlahuhla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 14:49
  5. pripojeni pc k TV pres HDMI
    Od Peter123 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2007, 09:33