reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč

Jtt (6)|9.12.2013 15:40
Co chci upgradovat : Deska, procesor, grafika, RAM a vše co je nutné

Aktuální konfigurace: Mainboard: Asus P4S800D-X, Processor: Intel Celeron @ 1700 MHz, RAM: 512 MB (2 x 256 DDR-SDRAM ), GK NVIDIA GeForce4 MX 440, HDD: Western Digital WD32 00AAKS-00SBA SCSI Disk Device (320GB), DVD-Rom Drive: Optiarc DVD RW AD-7200A, Atheros Communications AR9287 Wireless Network Adapter, Zdroj: LC POWER LC420H-12, ATX v1.3, 420W,

Další komentář:
Zdravím, potřeboval bych upgrade PC. Současný je cca 12 let starý.
Hlavně musí zvládat bez problémů, bez sekání, AutoCAD Civil3D. Používám to na běžné projektováníi, občas rendering apod. Procesor bych si představoval Intel CORE i5, mám ho na noťasu a mám s ním dobré zkušenosti. RAM bych chtěl zatím 8GB, ale v budoucnu bych chtěl snadno rozšířit na 16GB. Grafiku co nejlepší, ale abych se vešel do limitu. Nekde jsem četl, že AutoCAD má lepší spolupráci s grafikami nVidia, ale třeba máte někdo jiný názor a doporučíte něco jiného. HDD bych chtěl přechodně nechat ten co mám. Hádám, že mi bude PC asi dost brzdit, ale do půl roku chci koupit nový. Desku potřebuji takovou, aby mi vše chodilo tak, jak má, abych ji dal do staré bedny.
Novou DVD mechniku kupovat nechci, mám ještě dvd rw ad-7170s, která mi úplně nespolupracovala s deskou, tak jsem ji musel vyměnit, jinak je funkční. Teď přichází problém, že nevím jestli lze upgradovat PC tak, jak jsem psal. Třeba budu potřebovat ještě nový zdroj, nevím zda je nutné kupovat nějaké maličkosti navíc - chlazení apod. Popřípadě, jestli mi to něco nebude podstatně zpomalovat. Stávající WiFI kartu bych chtěl ponechat.
Prosím poraďte. Děkuji.
Matherdet (958)|9.12.2013 16:08
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1HIW011YXN0118BE011Z2P012F7Y011KXK01

Ten pc můžeš rovnou vyhodit....
Tady je návrh sestavy. Jediný problém je jestli k tomu chceš i windows, jestli je ten wi-fi adaptér opravdu nutností nebo tak...kdybys měl víc financí tak by se dalo vymyslet něco lepšího ale tohle je jediná možnost.
Jtt (6)|9.12.2013 22:06
Hmm, tak to vypadá, že do upgrade PC budu muset vrazit více peněz. Takže než začneme nové kolo návrhu, měl bych pár poznámek:
a) Integrovanou grafiku nechci. Dočasně kreslím na NTB s intergrovanou grafikou, která AutoCAD opravdu moc nestíhá. Výpočetně na COREi5 v pohodě, ale grafika nestíhá a neustále vyhazuje chyby.
b) Na stávajícím PCI Wi-Fi adaptéru netrvám. Pořízení nového na PCIe už je záležitost pár stovek.
c) Chci i OEM Windows 7, ale do finančního limitu upgrade prosím nepočítat.
d) Výsledná cena by tedy neměla překročit 15000,-

A teď ještě pár konkrétních dotazů:
1) Proč nemohu použít svoji stávající skříň? Ušetřil bych.
2) Zdroj, který mám v PC teď je takřka nový. Zhruba letos na jaře mi starý odešel, tak jsem koupil nový. Ty mi navrhuješ 400W a přitom mám zánovní 420W.
3) Bude nová konfigurace PC alespoň dočasně fungovat se starým diskem? Můj starý HDD je na rozhraní SATA, takže nevidím důvod proč by to nešlo. Chápej mě takto. Potřebuji manželce předložit nějaký rozpočet, kolik nás ten upgrade bude stát. Čím méně, tím lépe. Manželka mi to "snad" odsouhlasí a budu moct upgradovat. Že za pár měsíců vrazím dalších několik tisíc do disku nebo do zvětšení RAM, už manželka ani náš rodiný rozpočet nepozná.

Takže asi tak. Děkuji za ochotu se mi věnovat. Vážím si toho.
ICE_D (2772)|9.12.2013 22:59
LC Power je shit, setril jsi na nespravnem miste! Kdybys radsi investoval 800 a koupil Seasonic SS350W, tak bys udelal daleko lip ;)
Disk by docasne fungovat mel. Jakou mas starou bednu?

EDIT: Tady mas navrh bez HDD, pokud chces pouzit starou bednu nebo DVD, tak si odecti prislusne polozky ;) Levneji pri zachovani kvality a vykonu to pujde tezko, ale samozrejme by to slo draz :D Treba rychlejsi CPU nebo SSD disk...
http://www.czc.cz/d1npp843o2jsmb10htg8c81khe/seznam
trodas (1761)|9.12.2013 23:02
Podstatná otázka je, co je to za ten 420W zdroj. LC power hoď proboha po kočce, než ti odpálí nový PC jedna dvě... V žádném případě ani neuvažovat o zapojení!

Skříň je stávající jaká? Dneska je BTX standard, zdroj dolů, nasává studený vzduch ze spodu od země (ne horký z case) a je v pohodě. Proto změna skříně, pro životnost.

Disk není nic moc ("the 320Gb WD3200AAKS-00B3A0, but online retailers do not differentiate it from the older and slower WD3200AAKS-00SBA."), ale je použitelný.

Ramky do nového PC nestrčíš, změnila se architektura za těch 12 let - 3x :D Dnes máš DDR3 a ty máš DDR (1) ...
Matherdet (958)|9.12.2013 23:47
Trodas, souhlasím... Akorát jsem neměl odpoledne čas vypisovat důvody proč to a proč zas tohle...
Když k tomu mému návrhu připočítáš windowsy tak tam máš ještě 900 ale to bych nevyužil nějaká obstojná grafika se dá sehnat řekněme až od 2500...http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1Z2P011HIW012F7Y011YXN011KXK0118BE011R7M01
Jtt (6)|10.12.2013 15:13
Tak jo. S tím zdrojem jste mě ukecali, koupím nový. Disk pořídím později, jak už jsem psal. Windows jsem do limitu nechtěl počítat. Skříň mám ATX, tuším midi tower, co jsem četl měla by tam vlézt i ta mATX, co mi doporučuje Matherdet. Do skříně se mi prostě nechce vrážet prachy, raději bych je dal na obstojnější grafiku. Takže jsem na ceně 9457,-

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1Z2P011HIW011YXN0118BE01

Teď co s tou grafikou? Asi bych nechtěl nějaké přetaktovávané verze.

Díky.
Matherdet (958)|10.12.2013 15:54
NEDOPORUČUJI bednou starou 12 let a ten disk je shit a po půl roce přenášet všechny programy a soubory na nový..no jeje :D to bych zrovna nechtěl.
Chápu že grafiku potřebuješ ale v tomhle případě je lepší se ji zdržet a koupit později. Na víc jak GTX660 bys nejspíš neměl.
Jtt (6)|10.12.2013 17:16
A která grafika by byla tak akorát k této konfiguraci?
ICE_D (2772)|10.12.2013 17:45
Ta 660ka je vpoho, taky jsem Ti ji navrhoval. Akorat teda nechapu, proc tam Matherdet furt rve ten Haswell? Kdyz je omezeny rozpocet, tak je Ivy Bridge lepsi - usetris vic procent nez ktery tratis na vykonu... Skoro bych i rekl, ze i5-3350P taktovane o 100Mhz vyse nez i5-4430 bude vykonem nastejno pricemz 3350P stoji o 200 min plus deska B75 taky stoji o par set min... znovu muj navrh vc. vykonne grafiky:
http://www.czc.cz/d1npp843o2jsmb10htg8c81khe/seznam

Pokud potrebujes HDD, vezmi levnejsi skrin a za usetrene prostredky tam pridej 1TB WD Blue (Green nebrat!)
Matherdet (958)|10.12.2013 22:28
Rvu to tam protože se haswell dá líp taktovat ikdyž je uzamčený takže se na 3,5 dostane a pak ten výkon bude někde jinde, navíc desek b75 bych se vyvaroval... Jedna mi odešla tři hodiny po sestavení pc (třeba náhoda ale přeci jen ať to zase vydrží aspoň těch 12 let :D )
Ta gtx660 je super,sorry hoši zle to všude cpu, ale bazarovku seženeš do 3000 s víc jak dvouletou zárukou
ICE_D (2772)|10.12.2013 22:42
No fuuuj, do PC bych si nikdy nic bazaroveho nedal :-P :D Mam sve zasady :D Takze sorry, ale navrhy PC skladam pouze z novych komponent...
Matherdet (958)|10.12.2013 23:16
To jo jenže (na jednom nejmenovaném foru) jsem videl 660 za 2800 se zárukou 26 měsíců a nová stojí 4200...

Taky radši koupíš buď levnější ale stejně dobrej byt nebo radši 4+1 než 3+1
ICE_D (2772)|11.12.2013 10:11
Kamo, pletes jabka s hruskama :D Byt se nemuze jen tak pos*** .... Byty a domy kupuju zasadne jety, to same plati o autech, pripadne hrach pro konzole. Ale pak je tady sorta veci, u kterych proste vyzaduju nove zbozi a tou jsou mj komponenty do PC a elektronika ;)
Jtt (6)|11.12.2013 12:09
Pánové, děkuji za cenné rady i diskuzi kolem. V prvé řadě, nehodlám cokoliv taktovat. Zaprvé kvůli stability, pro AutoCAD je to doporučováno. A za druhé kvůli životnosti. Nehodlám v příštích pár letech cokoliv na PC měnit. Proto je mi sympatičtější návrh od Matherdeta. Haswel je poslední generace procesorů, je novější než Ivy Bridge a tudíž předpokládám, že nezastará tak rychle.
Zatím jsem rozhodnut tak, že bych pořídil sestavu od Matherdeta a uvidím, jak se ta integrována grafika popere s mou prací v AutoCADu. Když mi to nebude vyhovovat, prostě dokoupím grafiku. Zde ale souhlasím NFG_ICE, rozhodně nepořídím bazarovku. Předběžně jsem si vybral tuto:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BXAPH1PRD

Mohu ji požít? Všiml jsem si, že má v popisu potřebu 450W zdroje. Budu potřebovat tedy asi jiný, než je v návrhu, že?
A kdybych chtěl trochu jiný case. Jaký vybrat? Přiznám se, mám trochu hokej v pojmech u popisů skříní. Co je Midi ATX, co Micro ATX, doporučená deska je mATX. Tak teď fakt nevím, není to náhodou všechno jedno a to samý? Musí být v popisu skříně napsáno, že podporuje mATX? Díky.
Jtt (6)|13.12.2013 10:15
Takže nakonec takto:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1Z2P011HIW011YXN0118BE011KXK011T3N011PRD011GW101

Je to nepatrně opravená verze od Matherdeta, S tím, že grafiku koupím až později.
Nepotřebuji k této sestavě ještě něco? Já nevím, třeba navíc chladiče nebo podobně.
Salamander (6194)|13.12.2013 11:15
Hmm, premyslim proc v alfe nemaji i5 4440 :notsure v czc ji maji dokonce o par korun levnejsi :D