Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Athlon 64 3000+ - upgrade?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    9

    Ahojte,
    rodičia majú pc s procesorom Athlon 64 3000+ (Venice 1.8GHz Sc.939), 2GB ram, geforce 9500GT (upgrade zo GF6600, zadarmo od kamaráta). Oplatí sa mi tam kúpiť nový procesor+ram? Napr. Athlon x2 3800+ je na eBayi za 15USD aj s poštou, dokúpil by som ešte 1GB ram modul, spolu by to vyšlo tak 22€... otázka je: stojí to za to? Mám pocit, že momentálne ten počítač ťažko zvládala vôbec prezeranie web stránok+youtube. Na nič iné ho v podstate netreba...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    z mého pohledu by bylo výhodnější koupit novou sestavu, nějaké APU+FM2+ desku.

    Eventuálně bych zkusil zformátovat disk a komplet reinstalovat systém. Hodit tam buď XP a nebo win7 startery. Poté přetaktovat CPU, kolem 2.4 GHz by mohl dát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od flanker Zobrazit příspěvek
    Eventuálně bych zkusil zformátovat disk a komplet reinstalovat systém
    WXP by v tehle konfiguraci na Web melo "bohate stacit".....
    mozna by stalo za to system procistit od zbytecnosti+defragmentace+zakazani nepouzivanych sluzeb+nenarocny antivir+pretaktovani CPU+bootvis
    pokud by byla k dispozici naka levna 2GB RAM, tak 2x2GB by nebylo od veci
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Za 15 USD bych to bral, přeci jen druhé jádro by pomohlo. Jen si pohlídat kompatibilitu s deskou. Další 1 GB paměti je zbytečných, pro Win XP a prohlížení webu je 2 GB dost. A určitě bych udělal formát disku (BTW ten je jaký?) a čistou instalaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    9

    Čistú inštaláciu som už spravil, mierne zlepšenie cítíť... disk je pôvodný 160GB Seatgate, HDTune ukazuje priemerny tuším okolo 56 MBps, tam je tiež rezerva na upgrade. Doska je Asus A8N-E, podporuje aj dvojjadrá od nejakej verzie BIOSu. Momentalne zapojenie RAM (2x512MB, 1x1GB) si moc s pretaktovanim nerozumie...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    9

    Nakoniec som teda procesor objednal (Athlon X2 3800+), keď príde a zapojím ho, ozvem sa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Před instalací nového CPU proveď update BIOSu, a taky si zkontroluj aktuálnost ovladačů čipsetu, doporučená je verze aspoň 6.65 nebo novější. S tou pamětí máš pravdu, 3 moduly nejsou pro taktování ideální. Nicméně s novým CPU to bude zase jinak, řadič paměti je totiž součástí procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    9

    Tento vikend som sa k tomu konecne dostal... upgrade fimwaru prebehol v pohode. Procesor som vymenil pomerne rychlo a bezbolestne. Ale uz vtedy som si vsimol nafuknute a tecuce kondenzatory na doske... prvykrat nabehol Windows, vsetko OK, CPU-Z mi ukazoval spravny model procesoru, pustil som len par aplikacii aby som mal 100% zatazenie, v Speedfane som skontroloval teplotu - 47°C pri zatazi. No uz druhe spustenie mi vyhodilo "Disk read error", najprv stacil reset, no neskor uz nepomahalo ani to... tak isto ako cista instalacia Windowsu/Linuxu. Po chvilke hladania som zistil, ze tento problem naozaj moze byt sposobeny zlymi kondenzatormi (a ja som ich potom naratal 5). Na opravu si netrufam, so spajkovackou to moc neviem, takze nakoniec som rodicom objednal notebook, kedze ho chceli radsej ako novy desktop...

    Dakujem vsetkym za nazory a rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Škoda že ses na tu desku nepodíval dřív. Nicméně někdo by si desku určitě opravil a počítač ještě může sloužit. Pokud je to teda jen těmi kondenzátory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    9

    Tak nekonečný príbeh má, zdá sa, koniec. Keďže som už nemal moc čo stratiť, pustil som sa do výmeny kondenzátorov - najprv len tie na pohľad zlé, čo nepomohlo. Potom som čítal, že niektoré môžu byť zlé aj keď tak nevyzerajú, tak som vymenil všetky za ktoré som mal náhradu - celkom 13ks. No a od vtedy sa zdá byť všetko v poriadku, beží to dostatočne svižne (je tam 3GB ramky), tak som spokojný...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. amd athlon 3000+
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-02-2011, 15:54
  2. teplota na athlon 3000+
    Od Prochy_ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-06-2009, 17:27
  3. Chlazení procesorů: teplota u Athlon 64 3000+
    Od hejk v sekci Chlazení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-06-2007, 23:32
  4. Socket 754/939/940: Athlon 3000+, soc. 754 + OC
    Od superdrooper v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-05-2007, 21:05
  5. Athlon XP 2000 verzus Athlon 3000/754
    Od koubi v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-07-2006, 22:00